5 پیش غذای سنتی ایرانی + طرز تهیه آسان! مزه گردی-غذای هرمزگان


مرغ همراه با برنج زعفرانی و خلال بادام و پسته و زرشک، علاوه بر ترکیب رنگ اشتها آوری که دارد، بسیار لذیذ است. این غذا از ترکیب گوشت خورشتی، لیمو عمانی، لپه و رب درست شده است که اگر جا بیفتد می‌توان برای تزیین روی آن از سیب‌زمینی سرخ کرده یا چیپس خلال استفاده کرد. اگر بادمجان سرخ شده هم به آن اضافه کنید، قیمه بادمجان می‌شود. اگر به دنبال طعم متفاوتی از آبگوشت و قرمه سبزی هستید، حتماً آبگوشت قورمه را تجربه کنید.

  • پیاز، رب انار، مغز گردو و کشمش را با هم تفت داده و کنار می‌گذاریم.
  • اگر فردی کم خون هستید، گوشت مورد استفاده در این غذا می‌تواند از مهم‌ترین منابع آهن برای شما باشد.
  • قوروت بادمجان با کشک بیرجندی معروف به قروت درست می‌شود که در صورت عدم دسترسی به آن، باید خودتان آن را در خانه تهیه کنید.
  • در طرز تهیه خورش باقلا قاتق شمالی از باقلا شمالی استفاده می‌شود و اگر به این باقلای محلی دسترسی ندارید می‌توانید آن را با باقلا کشاورزی ساده هم درست کنید.
  • بعد از کشیده شدن آب برنج مخلوط کشمش را در داخل برنج بریزید و منتظر بمانید تا پلو دم بکشد.

مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از ماهی شور, تمبر هندی, سیب‌زمینی و پیاز و ادویه‌جات. این غذا اصالتاً از سواحل عربی خلیج‌فارس آمده است و در طی سال‌ها در میان مردم جنوب جاافتاده است. مردم بوشهر این غذا را با ماهی‌هایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند. مواد لارم برای تهیه این غذا ماهی، برنج، سیر، پیاز، کره یا روغن، شوید (شبت) است. در تهیه این غذا آبگوشت و خورشت قورمه‌سبزی با یکدیگر ترکیب می‌شوند، که البته هر چه هست مزه خاصی دارد!

خورش ملاقورمه شمالی، خورش بدون گوشت خوشمزه و لذیذ

کف سالن بر خلاف رستوران‌های سنتی دیگر، از سنگ مرغوب پوشیده شده است که به شما حس رستوران‌های لوکس غرب تهران را می‌دهد. در عین حال دیوارها دارای نقش‌های سنتی و گچ‌بری‌های اسلیمی و ایرانی هستند. در محیط رستوران، تخت‌های سنتی که البته طراحی جدیدی دارند، قرار داده شده‌اند و در میانه رستوران، میزهای چوبی با مبلمان راحت امروزی به چشم می‌خورد. همچنین از ساعت ۸ هر شب، برنامه موسیقی زنده در رستوران سنتی شب‌های سرو برقرار است. شاید تصور کنید که رستوران‌های جنوب تهران کیفیت مناسبی ندارند. رستوران سنتی ترمه یکی از بهترین رستوران های سنتی تهران محسوب می‌شود که در نزدیکی میدان امام خمینی و داخل هتل فردوسی قرار دارد.

جاهای دیدنی

علاوه بر گوشت گوسفند، گوساله و مرغ و بوقلمون می‌توانید با حذف گوشت، غذایی کاملا گیاهی داشته باشید. مواد تشکیل‌دهنده این غذا مشابه خورش بادمجان است و نکته مهم در تهیه این غذا، بریدن ته بامیه به شکلی است که مایع لزج آن خارج نشود. برای تهیه آش یارمه علاوه بر سبزی به بلغور گندم، نخود، لوبیا سفید، پیاز داغ، سیر داغ و آرد نیز نیاز دارید. آش یارمه معمولا با سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ تزئین شده و به‌همراه دوغ ترش محلی سرو می‌شود. آرد، ماست، زردچوبه، سیاه دانه، سیر، روغن، نمک، زعفران، گردو، فلفل سیاه، دارچین، آب، گوشت خورشتی وپیاز از مواد تشکیل‌دهنده این غذا هستند که معمولا به‌صورت تیلیت یا با نان مصرف می‌شود.

طرز تهیه جوجه کباب فسنجانی یا جوجه کباب ترش مجلسی

برای مثال آن را با گوشت اردک و غاز هم تهیه می‏کنند اما ته چین با گوشت مرغ محبوبیت بیشتری دارد. جالب است بدانید که در خارج از کشور ته چین را به دلیل ظاهر شیک و زیبایش کیک ایرانی می‏نامند. قرمزه نخودچی از آن دسته غذاهایی است که هم می‌تواند با نان سرو بشه و هم با برنج. اگر ازترکیب گوشت چرخ کرده و رب خوشتان می‌آید، حتماً از طعم قرمزه نخودچی هم استقبال می‌کنید.

آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که آن را به همراه گوشت قرمز و یا گوشت چرخ شده به صورت قلقلی سرو می ‎کنند. پختن آلبالو پلو در عین سادگی نیازمند یک فوت و فن خاص است که هرکسی نمی ‎تواند آن را به خوبی بپزد. فسنجان یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی است که در تمامی مهمانی ها و مجالس زینت بخش سفره ‎های ایرانی شده است. فسنجان با گردو، رب انار و گوشت مرغ یا اردک درست می‎ شود.

اشکنه، پیش‌غذایی است که به سرعت و به‌سادگی در آشپزخانه طبخ می‌شود و شما می‌توانید انواع آن را برای مهمانی‌های خانوادگی و دورهمی‌های دوستانه درست کنید. ابتدا پیاز را رنده ریز کنید، آب آن را بگیرید و همراه با زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید و خوب ورز دهید. در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق غذاخوری جعفری ساطوری به آن بزنید و بعد این مخلوط را برای یک ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس از آن‌ها به‌اندازه یک گردوی کوچک بردارید و گوشت قلقلی درست کنید. گوشت‌های قلقلی را در روغن سرخ کرده و بعد آن‌ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.