در طبقه پایین این رستوران، امکان سفارش قلیان و انواع دمنوش سنتی نیز وجود دارد. پس اگر اهل دود قلیان نیستید، بهتر است طبقه بالا را برای صرف غذای خود انتخاب کنید. در رستوران سنتی حوض خونه انواع غذاهای سنتی از دیزی تا کبابهای چرب و خوشمزه سرو میشوند. پرسنل رستوران نیز لباس سنتی بر تن کردهاند و بسیار خوشبرخورد هستند. رستوران دارای فضای بسیار زیبایی است و در مرکز آن یک حوض مرمری قرار دارد. در بیشتر غذاهای سنتی کرمانی، کشک یکی از اجزای اصلی و ثابت است.
- با این کار آنتی اکسیدانهای موجود در این مواد به بهبود بیماریتان کمک زیادی خواهند کرد.
- گوزلمه را پس از چند دقیقه در کاسه بکشید و در آن، نان خشک تیلیت کنید.
- عدس،برنج پخته شده و بادمجان های سرخ شده را نیز روی گوشتها قرار داده و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه میکنیم تا به طعم دلخواه برسد.
- خورش خلال بادام، یکی از غذاهای سنتی، لذیذ و مجلسی استان کرمانشاه است که برخی آن را بهعنوان بهترین خورش ایرانی میشناسند.
- زرشک پلو با مرغ که شاید بتوان گفت خوشمزه تربن غذای ایرانی با مرغ است.
- پس از تمام شدن آب برنج، شعله گاز را کم کنید و دمکنی بگذارید تا دمپختک برای ۳۰ تا ۳۵ دقیقه دم بکشد.
در طرز تهیه خورش آلو اسفناج، گوشت، اسفناج و آلو به کار میرود و آن را به یک غذا ایرانی خوشمزه تبدیل میکند. برای مطالعه طرز تهیه این خورش خوشمزه روی لینک مطلب کلیک کنید. معمولا «خورش قیمه» به عنوان یکی از غذاهای ایرانی سنتی برای نذری شناخته شده است ولی یک غذا ایرانی خوشمزه و پرطرفدار برای مهمانیها هم به حساب میآید. معمولا در طرز تهیه خورش قیمه از گوشت قرمز خرد شده استفاده میشود و به همین خاطر هم این اسم را روی آن گذاشتهاند. طرز پخت غذاهای ایرانی سنتی معمولا با مواد در دسترس است.
پس از پخت کامل لوبیا چیتی، رب تفت داده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا آب لوبیا چیتی کاملا تبخیر شود. کف قابلمه کمی روغن بریزید و کدو حلوایی ورقه ورقه شده را بهعنوان تهدیگر در قابلمه بچینید. سپس برنج و رشته پلویی، لوبیا چیتی پخته، خرماهای بدون هسته و کوفته ریزههای سرخ شده را بهصورت لایه لایه در قابلمه بریزید و قابلی پلو را برای حدود یک ساعت روی شعله ملایم گاز دم کنید. گشنیز و جعفری خرد شده و تفت داده شده را پس از یک ساعت پخت گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید.
قومهای مختلفی از جمله مردمان فارس، ترک، ترکمن و تات در استان خراسان شمالی زندگی میکنند و به همین دلیل غذاهای محلی این استان از تنوع بالایی برخوردار هستند. غذاهای محلی استان خراسان شمالی با آداب، رسوم و فرهنگ خاصی تهیه میشوند و معمولا بهدلیل استفاده از سبزیهای کوهی، عطر و طعم فوقالعادهای دارند. آش رشته با تزئینی از کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ، یکی از بهترین آشهای ایرانی است که برخی اصل و نسب آن را به شهر تهران نسبت میدهند. خورش قورمه سبزی باید حدود چهار تا پنج ساعت بپزد تا جا افتاده شود و به روغن بیفتد. خورش قورمه سبزی را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج، ماست و خیار، سالاد شیرازی و انواع ترشی سرو کنید.
آش دوغ قزوینی
میزان ترش و شیرین بودن خورش فسنجان به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد پس میزان رب انار و شکر را خودتان تنظیم کنید. سعی کنید شعله گاز را کم کرده و به قورمه سبزی اجازه دهید به خوبی جا بیفتد. بعد پوست پرتقال را با کمی آب جوشانده تا تلخی آن گرفته شود. سبزی های این آش سبزی هایی مانند اسفناج, چغندر و … است و حبوبات آن نیز از لوبیا, عدس, نخود و … است. باقالی پلو نیز همانطور که از نامش معلوم است یک نوع پلو است که با باقالی های سبز مخلوط شده است.
۲۱. غذاهای محلی استان خراسان رضوی
دلمه ی فلفل دلمه ای، بادمجان، گوجه و کلم از جمله معروف ترین انواع دلمه ها هستند اما با این وجود همیشه دلمه ی برگ مو طرفدار بیشتری داشته است. دلمه علاوه بر اینکه یکی از غذاهای سنتی ایران است، در واقع غذای محلی و مخصوص آذربایجان غربی و شرقی هم می باشد. مواد تشکیل دهنده دلمه عبارت است از گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر و مخصوص دلمه، لپه و… است.
این غذا معولا گوشت كوبیده ندارد و مواد آن بههمراه آب آن خورده میشود؛ اما میتوان آن را شبیه آبگوشت ساده نیز سرو کرد. شما میتوانید گوشت را بههمراه پیاز، سبزی و لوبیا از ابتدا تفت دهید و سپس در زودپز بریزید. در دستور پخت این غذا، از گوشت تمامی قسمتهای گوسفند از جمله ماهیچه، گردن و مغز ران میتوانید استفاده کنید؛ البته این روزها برای تهیه زیربرنجی معمولا از ماهیچه و مغز ران استفاده میشود. باقلی قاتق، یکی از خورشهایی است که میتوان بهعنوان پیشغذا یا همراه غذا در کنار غذاهایی چون ماهی کولی، ماهی شور و غیره نیز سرو کرد. این غذا با عطر و بوی سیر و شوید تازه سرخشده، هوش را از سر شما خواهد برد. آش سبزی شیرازی بسیار مغذی و مقوی است و از بهترین گزینهها برای یک وعده صبحانه حسابی در روزهای سرد زمستانی به حساب میآید.
طرز تهیه اشکنه
برنج را هم در آب جوش پخته و آبکش کرده و سپس اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد. برای پخت این غذا به گوشت گوساله یا گوسفندی که در ابعاد ریز و خورشتی خرد شده اند، برنج، خلال پسته و بادام، زرشک، خلال های پوست نارنج یا پرتقال، پیاز و کمی کره احتیاج داریم. بزقرمه از غذاهای اصلی و قدیمی ایرانی است که خیلی خوشمزه است و به نوعی یکی از آبگوشت های شهر کرمان محسوب می شود.
در طرز تهیه کوفته تبریزی از مواد ساده و مقوی استفاده میشود. البته طرز پخت این غذا ایرانی خوشمزه فوت و فنهایی دارد که کدبانوهای ترکزبان، به خوبی آن را بلد هستند. کوفته تبریزی با سویا هم درست میشود که میتوان گفت جزو جدیدترین غذاهای ایرانی و برای گیاهخوارها مناسب است. در فهرست غذاهای ایرانی «آبگوشت بز قورمه» از غذاهای محلی کرمانیهاست.