معرفی بهترین غذاهای محلی چالوس-غذای هرمزگان


اسفناج، سیر، عدس و پیاز مواد اصلی این غذای لذیذ که از بهترین غذاهای شمالی محسوب می‌شود را تشکیل می‌دهند. کال کباب یکی از پیش غذاهای شمالی است که در سفره‌های شمالی زیاد به چشم می‌خورد. این پیش غذای خوشمزه با سبزی‌های معطر، بادمجان کبابی و آب انار ترش درست می‌شود. شمالی‌ها با سالم‌ترین مواد غذایی و البته با ذوق فراوان، هنرمندانه خورشت‌های بی‌نظیری درست می‌کنند. باقلاقاتق، باقلا وابیج، اناربیج، سیر واویج، سیر قلیه، واویشکا، آغوز مسما، آلو مسما، ترشه تره، میرزا قاسمی و … از معروف‌ترین خورشت‌های شمالی هستند که طعم بی‌نظیر آن‌ها شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

  • برخی افراد، کمی رب آلوچه نیز در مراحل اول پخت در آش می‌ریزند.
  • برای درست کردن این خورشت گردوی آسیاب شده را به همراه رب انار می جوشانند و سپس مرغ یا مرغابی را به آن اضافه می کنند تا بپزد و خورش خوب جا بیفتد.
  • این خورش طعم ترش و جذابی دارد و ترکیبات آن، مرغ، بادمجان، سبزیجات، رب آلوچه، رب انار در یک ظرف سفالی است که در نهایت با برنج کته طعم آن می‌تواند تا مدت‌ها زیر زبانتان باقی بماند.
  • مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.

در یک ساعت آخر پخت، زردچوبه، نمک و فلفل را به گوشت بیفزایید. در ادامه پیازهای ریز خرد شده را در روغن داغ تفت دهید تا طلایی شوند. سپس قیسی از قبل خیس کرده را به پیازها اضافه کنید و کمی آن‌ها را با هم تفت دهید. ران‌های مرغ را با یک عدد فلفل دلمه خرد شده و یک عدد پیاز چهار قاچ، کمی نمک و زردچوبه در یک قابلمه بریزید و روی آن‌ها آب بریزید تا آب حدود دو سانتی‌متر روی مواد را بپوشاند. قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

خورش انار مسما

شاید اسم این غذای محلی کمی عجیب به نظر برسد، اما اسپناساک در حقیقت همان خورشت اسفناج بوده که ممکن است بارها آن را میل کرده باشید. اسپناساک نام محلی خورشت اسفناج در مازندران است، اما طعم آن با تمام خورشت‌های اسفناجی که تابه‌حال میل کرده‌اید، کاملا متفاوت است. اسفناج خرد شده را با ماست غلیظ یا معمولی، سیر رنده شده، دارچین، نمک و فلفل مخلوط کنید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. شما می‌توانید کمی گردوی خرد شده نیز به بورانی اسفناج اضافه کنید. در قلیه ماهی جنوبی از ماهی‌های دریای جنوب مانند سنگسر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، شوریده و سِکِن استفاده می‌شود که گوشتی لخم دارند؛ در حالی که در قلیه ماهی شمالی، ماهی سفید و کفال به کار می‌روند.

۱۶. خورش مرغ ترش گیلانی و طرز تهیه آن

این غذای خوشمزه به عنوان یکی از غذاهای محلی استان مازندران معروف است. یکی از مقاصد اصلی کشور، شهرهای شمالی ایران است که هر ساله بسیاری از مسافران و گردشگران این شهرها را میعادگاه اصلی خود می دانند. شهرهایی که به غیر از جاذبه های منحصربفرد غذاهای خوشمزه ای هم دارد. غذا یکی از نمادهایی است که به خوبی فرهنگ هر ناحیه را نشان می دهد در شمال ایران هم مردمی خلاق با سالم ترین و بهترین مواد اولیه، غذاهایی را به وجود آورده اند که اشتها آور و خوشمزه اند. شمال ایران پر از غذاهای رنگارنگ است که با چاشنی های بومی، وسوسه انگیز و در کل کشور معروف شده اند. اگر می خواهید غذاهای شمالی را بیشتر بشناسید در ادامه خونه چی را همراهی کنید.

این غذای لذیذ را به همراه نان داغ سنگک یا لواش، ماست و سبزی خوردن و مخلفات دیگری مانند دوغ و انواع ترشی سرو کنید. کافه رستوران دهکده بخاطر آلاچیق، ویو زیبای طبیعت اطراف، موسیقی زنده و تنوع منوی غذایی و کافی شاپ از رستوران های خوب قلعه گردن است. همانطور که می دانیم، مجموعه کافه رستوران کاکایی لند در مجاورت رودخانه چشمه کیله قرار دارد. دسترسی به رستوران کاکایی لند از طریق بلوار دکتر فاطمی امکان پذیر است اما برای اینکه وارد بلوار دکتر فاطمی شوید شاید نیاز باشد مسیر های مختلفی را طی کنید.