
بروزرسانی: 25 تیر 1404
معرفی بهترین غذاهای ایرانی 40 غذای سنتی ایرانی سیری در ایران
در ادامه پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج را به شما معرفی میکنیم و شما میتوانید از این لیست به عنوان ایده برای پخت غذای ایرانی نونی استفاده کنید. رشته پلو که از انواع غذاهای ایرانی میباشد که در روز های خاص به عنوان رسومات ایرانی این غذا سرو میشود و به همین دلیل از انواع غذای مجلسی ایرانی محسوب میشود. قورمه سبزی که همان طور که میدانید ایران با قورمه سبزی در جهان شناخته شده است و یکی از بهترین غذاهای ایرانی محسوب میشود.
خمیر باید برای دو روز، زیر نور آفتاب و در هوای خشک قرار بگیرد. پس از این مدن زمان، خمیر را با دست به شکل پودر دربیاورید و صبر کنید تا پودر هم کاملا خشک شود. پودر خمیر را پس از خشک شدن کامل، آسیاب کنید تا آرد کشک سالاری به دست آید. برای تهیه یک قورمه سبزی جا افتاده می توانید یک بار سبزی را خوب سرخ کنید و سپس آن را با گوشت تفت دهید. قله ماسوا، یکی از غذاهای محلی ایلام است که با آش ماسوا تفاوت بسیاری دارد. این غذا که در واقع همان کله پاچه است، با کشک سرو می شود و بسیار مقوی و سیرکننده است.
- آرد، آب یا شیر، نمک، کره محلی یا روغن کرمانشاهی، زعفران و پیچک محلی و تره کوهی يا «كنیوال» (گیاهان خودرو بهاره کوهی)، تره یا پیازچه از مواد تشکیل دهنده این نان سنتی هستند.
- سپس آن ها را سرخ کنید و در زمان سرو، روی هویج پلو بریزید.
- پس از پخت کامل لوبیا چیتی، رب تفت داده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا آب لوبیا چیتی کاملا تبخیر شود.
- طعم این کوفته بسیار لذیذ و خوشمزه است و شباهت زیادی به سایر کوفته های ایرانی دارد.
قوروت بادمجان با کشک بیرجندی معروف به قروت درست می شود که در صورت عدم دسترسی به آن، باید خودتان آن را در خانه تهیه کنید. قوروت، در واقع نوعی فرآورده لبنی است که اهالی بیرجند از آن به عنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده می کنند. قوروت در ابتدا به صورت جامد یا پودر تهیه می شود؛ سپس آن را در آب حل می کنند تا عصاره بنفشی به دست آید. این عصاره در ادامه دو بار جوشانده یا به صورت سرد مصرف می شود. آش رشته بوی ایران را می دهد، بوی سفره های افطار و دورهمی های خانوادگی در خانه های مادربزرگ و پدربزرگ ها.
کشک سالاری
اگر با کدوی تازه این غذا را بپزید، طعم آن عالی خواهد شد. روش پخت این خورش هم مانند قورمه سبزی فوت و فن خاص خودش را دارد و باید با حرارت بسیار کم پخته شود تا به اصطلاح جا بیفتد. جالب است بدانید که این قدمت باستانی را می \u200eتوان از روی لوح \u200eها و سنگ نوشته های تخته جمشید یافت کرد.
تباهگ، شباهت بسیاری به غذای «گوشت لَند» در هرات و غرب افغانستان و «گوشت قاق» یا گوشت خشک در کابل دارد. برای آشنایی با طرز تهیه تباهگ به مجموعه غذاهای محلی کجارو سر بزنید. چرتمه در واقع، یک خورش بومی و سنتی است که معمولا همراه با برنج خورده می شود و به آن چرتمه پلو می گویند. طبخ این غذا به زمان کمی نیاز دارد و شما می توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید و یک مهمانی مجلسی و متفاوت با آن به راه بیندازید. در ادامه با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو، این غذای محلی خوش طعم و متفاوت را در خانه درست کنید.
کلانه یا «که لانه»، یک نان محلی و خوشمزه است که از ۳۰۰ سال قبل تاکنون پخت می شود. اصالت این نان به شهرهای کردنشین کردستان و کرمانشاه برمی شود. کلانه که به عنوان یکی از قدیمی ترین فست فودهای دنیا شهرت دارد، با نام «پیتزای کردی» نیز شناخته می شود. نان کلانه در کشورهای همسایه مانند افغانستان، آذربایجان و ترکیه نیز با روش طبخی مشابه نان کلانه ایرانه، درست می شود؛ اما نام های متفاوتی دارد.
انواع غذا ایرانی با برنج
میرزاقاسمی در گیلان، به همراه کته شمالی به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می شود؛ اما در برخی از نقاط کشور، به خصوص تهران، این غذا با نان نیز خورده می شود. گوشت خورشتی را همراه با کمی دارچین و فلفل و زردچوبه در مقداری روغن سرخ کنید و سپس آب روی آن بریزید تا گوشت بپزد. پیاز خردشده را در ظرفی دیگر در روغن تفت دهید و وقتی طلایی شد، نعنا و جعفری که ساطوری کرده اید، به آن اضافه کنید. سپس ریواس را پوست بگیرید و آن را به ابعاد مکعبی برش بزنید و به مخلوط سبزی و پیاز داغ بیفزایید تا تفت مختصری بخورد. زمانی که گوشت پخت، این مخلوط را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت کم جوش بیاید و جا بیفتد.
قیمه نثار یکی از غذاهای ایرانی است که به طور سنتی در قزوین پخته می شود. قیمه نثار با مخلفات زیادی که دارد تبدیل به یکی از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و پرطرفدار شده است. گاهی از این غذا در گویش های عامیانه با نام قیمه نسا یاد می شود که به اشتباه جا افتاده است.
سپس بلغور را آبکش کنید و آن را به همراه دو پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا بلغورها روی حرارت ملایم گاز بپزند. پس از پخت بلغور، سیب زمینی نگینی خرد شده، فلفل دلمه ای و فلفل سبز تند خرد شده را به همراه دو پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا سوپ شما روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. هم زدن مداوم سوپ بلغور را فراموش نکنید؛ زیرا بلغور به سرعت ته می گیرد.