لیست 8 غذای شمالی و محلی با دستور سایت آشپزی یامی شف


آغوز مسما را پس از آماده شدن به همراه برنج سرو می‌کنند. خورش مرغ ترش ظاهری شبیه به قرمه سبزی دارد؛ برای طبخ این غذا از سبزیجاتی همچون گشنیز، جعفری، تره و کمی نعناع استفاده می شود. تکه های مرغ، سیر، لپه، رب انار و تخم مرغ نیز از دیگر موادی است که در طبخ این غذای خوشمزه به کار می رود. لازم به ذکر است؛ این خورشت را بدون لپه نیز طبخ می کنند. پس از رزرو هتل های شمال به یکی از رستوران های سنتی مراجعه کنید و این غذای بسیار لذیذ را نوش جان کنید. ترش ترشو دارای طعمی ترش و متفاوت بوده و از جمله اش های پرطرفدار و بسیار لذیذ مازندران میباشد.

در شهرت و خوشمزگی غذاهای گیلانوانواع خورشت شمالی همین بس که گیلان به عنوان «شهر خلاق غذا» در یونسکو ثبت شده است. همین موضوع سبب شد در این مطلب به غذاهای شمال ایران (گیلان و مازندران) بپردازیم. سبزی ها را هم در این فاصله بشویید و پس از خشک کردن، خرد کنید. بادمجان ها را هم پس از در آوردن از آب، خشک کنید و داخل روغن داغ شده سرخ کنید.بعد سبزی خرد شده را هم داخل بادمجان ها بریزید و کمی سرخ کنید. گوجه، سیر و پیاز را هم به صورت نگینی خرد کنید و به داخل مواد سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد در کنار هم سرخ شوند. و این غذا جزو غذاهای اصیل و مجلسی به حساب میاد که برای جشن و مهمانی ها توصیه می شود.

  • در ادامه شما را با انواع غذاهای محلی و خوشمزه استان مازندران آشنا میکنیم، با مازبیز همراه باشید.
  • در خیلی از غذاهای شمالی و مازندرانی از باقلای پلویی استفاده می شود که طعم بینظیری به غذا می دهد.
  • این غذا نه ترش است و نه شیرین ولی بسیار خوش طعم و خوش عطر است.
  • این غذا با مواد اولیه بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر و ادویه‌جات و تخم مرغ درست می‌شود.
  • پس از جوشیدن آب، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ‌ها روی حرارت کم برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزند و خورش جا بیفتد.

مواد لازم برای تهیه این غذا بادمجان کبابی، ترکیب سیر و گردوی خرد شده، آب انار ترش، نعناع فلفلی و گیاه محلی است که به آن چوچاق می گویند. چوچاق یک سبزی شمالی است که می توانید در بازارهای محلی شهرهای شمالی ایران پیدا کنید. این غذا همچنین غذای مناسبی برای مسافران گیاه خوار است.

۲۱. ترش کباب و طرز تهیه آن

بادمجان ترشی، سیر ترشی و هفت بیجار از جمله ترشی های خوشمزه مازندرانی ها هستند که در سفره‌های‌شان یافت می‌شوند. دستور آشپزی مشابهی با بنه بزه آش نیز وجود دارد که به آن دو آش یا همان آش دوغ می گویند. برای تهیه این آش از برنج و سبزی شامل ساقه و برگ سبز سیر و اسفناج خرد شده، استفاده می کنند. سپس سیر خام ساییده‌شده، نعناع خشک و دوغ را هم می‌زنند و به آن اضافه می‌کند. در گذشته آش دوغ را با ماهی کلمه یا تلاجی میل می‌کردند. مرغ شکم پر شمالی بعلت مواد داخل شکم مرغ طعمی لذیذ دارد.

سفر خود را برنامه‌ریزی کنید

در ظرف دیگری سبزیجات خردشده را با مقدار کمی روغن تفت می‌دهند تا آب آن خشک شده و کمی سرخ شود. پیاز را سرخ کرده، گردو و رب انار را به آن اضافه می‌کنند و پس از کمی تفت دادن، سبزی سرخ شده را به همراه آب به آن می‌افزایند. در این مرحله مرغ‌ها را درون خورشت قرار داده و اجازه می‌دهند غذا خوب جا بیفتد و روغن بیندازد. مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. پوست کدوی پخته شده را بگیرید و آن را با چنگال پوره کنید.

طرز تهیه گمج کباب رشتی خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی

واویشکا غذای محلی استان گیلان که اصالتا به کشور روسیه برمی‌گرده، پس از جنگ جهانی دوم به وسیله ی روس ها به غذاهای شمالی وارد شد. در سفر به این منطقه شمالی به رستوران‌های محلی بروید و غذاهای محلی سفارش دهید. تنوع غذاهای گیلان آن‌قدر زیاد است که اگر بارها هم به این منطقه سفر کرده باشید، باز هم غذای جدید برای سفارش دادن در منو وجود دارد. به شما پیشنهاد می‌کنیم که بدون نگرانی، غذاهای محلی را سفارش دهید و مطمئن باشید که ذائقه و سلیقه شما را راضی خواهند کرد. اردک باسترما یا باسترماپلو، یکی از غذاهای محلی شهر آستارا و اردبیل است و امکان ندارد در سفر به این مناطق در رستوران‌های محلی با این غذا روبه‎رو نشوید. «باسترما» به‌معنای «دفن شده» یا «فشار دادن به‌سمت پایین» است و این غذا شباهت زیادی به ته چین دارد.