لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی


پس از پخت سبزی، آب نارنج یا آبغوره، نمک و فلفل را به خورش بیفزایید و آن را مزه کنید تا در صورت لزوم، نمک یا آبغوره بیشتری به خورش بیفزایید. چغندر نگینی خرد شده و سبزی‌های خرد شده را در قابلمه خورش بریزید تا همراه با گوشت و حبوبات بپزند. در نیم ساعت آخر، مخلوط پیاز و قیسی تفت داده شده و در صورت تمایل، زعفران دم‌کرده را به قابلمه خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.

  • ترش آش مازندران کمی با ترش آش گیلان تفاوت دارد ولی هر دو خوشمزه هستند.
  • سپس سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و آن‌ها را با هم تفت دهید.
  • برنج، خلال کدو که در زبان محلی به آن بورانی می‌گویند، شیر (برای کته کردن برنج)، کمی شکر، زردچوبه و کره از مواد تشکیل‌دهنده این غذا هستند.
  • در ابتدا گوشت را با سه پیمانه آب روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا بجوشد.

اصالت شامی، غذای خوشمزه گیلانی، به رودبار باز می‌گردد. شمالی‌ها گوشت چرخ‌کرده را با سبزیجات معطر ترکیب می‌کنند و به همراه گوجه فرنگی و روغن می‌پزند. شاید با شنیدن اسم این غذای گیلانی فکر کنید با نوعی کباب روبرو هستید. این غذا از ترکیب بادمجان کبابی، گردو، انار، چوچاق (نوعی سبزی محلی) و سیر پخته می‌شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه بدهید همه ی مواد خوب با هم بپزند و جا بیفتد.

داغترین هشتگ های توییتر یک روز بعد از بازی ایران انگلیس+عکس

مالابیج یا همان ماهی شکم پر از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای محلی مازندران میباشد که طعم بسیار لذیذی دارد. روش پخت ان به این صورت است که ماهی را تمیز کنید و پولک های روی آن را بگیرد و داخل گوش های ماهی را خالی کنید. داخل شکم آن را هم کمی چاک دهید و محتویات داخل آن را خالی کنید. از جمله غذاهای خوشمزه مازندران میباشد که از ترکیب بادمجان کبابی، سیر، ماست چکیده ی موسیر دار و نمک تهیه میشود. بادمجان را روی منقل یا گاز کباب کنید تا پوستش بسوزد و بوی دود بگیرد.

رستوران آویشو

تفاوت این دو غذا در این است که در ناز خاتون، گردو حذف می‌شود و به‌جای آن، آبغوره به این چاشنی اضافه می‌شود. کال کباب به‌صورت سنتی در ظرفی به اسم نمکیار، نمیار یا نمکار درست می‌شود. نمکیار یک ظرف قطور و گود از جنس گِل است که عمق زیادی دارد.

لازم به ذکر است؛ مرغ ترش به صورت کبابی در مازندران طبخ می شود. ماهی سفید، گردو، سیر، پیاز و رب انار از مواد اصلی ماهی گردوبیج مازندران هستند. تنوع بسیار بالای غذاهای شمالی سبب شده تا کمتر از آش‌های خوشمزه شمالی صحبت شود.