
بروزرسانی: 31 خرداد 1404
لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی
اما باید بدانید که کال کباب به غذایی گفته می شود که با مواد اولیه بادمجان کبابی، سبزی های خشک محلی، سیر و انار پخته می شود. به طور کلی این غذای لذیذ کاملا با استفاده از مواد اولیه گیاهی پخته شده و برای افرادی که گیاه خوار هستند بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد. البته باید بدانید که کال کباب نوعی پیش غذا است و آن را به همراه غذای اصلی سرو می کنند. بادمجان، گردو، رب انار، گوجه، و سبزی های معطر مواد اولیه خورشتی به نام بادنجان کباب هستند که در سفره مازندرانی ها دیده می شود. این خورشت را به عنوان غذای اصیل و بومی رامسر معرفی می کنند. یکی از خوشمزه هایی که با اردک می پزند، اردک شکم پر است که هر کسی از عهده تهیه اش بر نمی آید.
با ترکیب گوشت، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، سیر، نعنا، پیاز و هویج این غذای خوشمزه شمالی پخته می شود. برای کسانی که زیاد وقت آشپزی ندارند، هم چنین کسانی می خواهند لاغر شوند، کدوبره پیشتهاد خوبیست. مواد اصلی این غذا سیب زمینی، کدو سبز، گوجه فرنگی،سیر و تخم مرغ است. این غذای ساده پیشنهاد خوبی برای سفره های شما نیز می تواند باشد.
- سس اکبر جوجه از ترکیب رب انار شیرین، لیموترش، زعفران دم کرده، نمک و فلفل تهیه می شود.
- اگر قصد دارید که این غذای خوشمزه را امتحان کنید بهتر است که همراه آن برنج دودی طبخ کنید.
- مواد لازم برای تهیه این غذا سیر، پیاز، دانه های انار، رب انار و مرغ است.
- مرغ ها را به سس اضافه کرده و یک لیوان آب انار تازه را اضافه کنید.
سپس آن ها را با پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید و حسابی ورز دهید. روی سطح کار خود، آرد بپاشید و مایه کوکو را روی سطح کار پهن کنید. با استفاده از یک لیوان، کوکو را به شکل دایره برش بزنید و آن را در روغن سرخ کنید. کوکو یا کتلت اوزون برون، یکی از لذیذترین غذاهای دریایی گیلانی است که با ماهی اوزون برون چرخ شده، پیاز، تخم مرغ و سبزی معطر درست می شود.
گیجاواش یک سبزی محلی است که به صورت خودرو در تپه های گیلان رشد می کند. برای درست کردن این غذا سبزی سیر و سبزی گیجاواش را تفت می دهیم و بعد تخم مرغ های زده شده را به روی سطح سبزی ها اضافه می کنیم. این غذای خوشمزه به عنوان یکی از غذاهای محلی استان مازندران معروف است. اردک را از شب قبل به یک قاشق مرباخوری رب ازگیل، نمک، فلفل و زردچوبه ترش آغشته کنید تا مزه دار شود.
غذاهای شمالی با مرغ
ماهی باید به صورت جداگانه سرخ شود و سپس به خورش شما اضافه گردد. رب اناری که استفاده می کنید باید ترش باشد تا طعم قلیه ماهی بهتر شود. همچنین ماهی بعد از سرخ شدن بیشتر از ۵ دقیقه نباید در خورش قرار بگیرد زیرا به سرعت له خواهد شد. همیشه در لیست غذاهای سنتی ایرانی نام باقالی قاتق دیده می شود. در بین غذاهای شمالی باقلاقاتوق یکی از معروف ترین ها است که در ترکیب آن از پاچ باقلا، تخم مرغ، زردچوبه، دارچین و شوید خشک استفاده می گردد.
غذاهای نونی شمالی
در سبزی مایه کوکو اشپل می توان از برگ سیر تازه و کمی شنبلیله هم استفاده کرد. برای آماده سازی اشپل،پوسته روی اشپل را بگیرید و رگ های خونی داخل آن را نیز جدا کنید و در آخر، تخم ها را از هم باز کنید. شامی ماسوله ای را با برنج محلی، کره، ماست و پنیر محلی سرو کنید. برخی افراد، کمی رب آلوچه نیز در مراحل اول پخت در آش می ریزند. توجه داشته باشید که برگ سیر بعد از سرخ شدن نصف می شود، پس در ریختن آن صرفه جویی نکنید.
طعم این اش مخصوص گیلانی، کاملا ترش است و در برخی طرز تهیه ها برای ترشی بیشتر در آن، گوجه سبز هم می ریزند. آش ترش در مناطق مختلف کشور با مواد اولیه مختلف طبخ می شود؛ اما اصالت آن به استان های شمالی کشور (گیلان و مازندران) برمی شود. مخلوط پیاز داغ و دانه انار را به همراه سبزی تفت داده شده، نمک و فلفل به گوشت غاز پخته شده اضافه کنید و آن را برای دو ساعت دیگر روی شعله ملایم گاز بپزید. در انتهای پخت، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و در صورت تمایل، کمی رب انار ترش به آن بیفزایید.
دیگر مواد اولیه ای که در این غذا استفاده می شود نمک و فلفل، گوشت اردک یا مرغ و لوبیا قرمز است. اگر قصد پخت این غذای ترش گیلانی را دارید بهتر است که به همراه آن برنج هم سرو کنید. برای تهیه این غذا ابتدا شما باید باقالی ها را پوست بگیرید و بعد شوید خشک شده، زردچوبه و نمک را در تابه بریزید و به آن ها کمی کره اضافه کنید و تفت دهید. مسمای گوجه بادمجان از آن غذاهای لذیذ شمالی است که با گوشت قرمز یا مرغ تهیه می شود؛ البته نوعِ با مرغ آن طرفداران بیشتری دارد. سینه مرغ یا گوشت، بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، آلوبخارا و نمک و فلفل و زردچوبه مواد اولیه این غذا را تشکیل می دهند. یکی از غذاهای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب مازندرانی ها مالابیج است که با نام مالاتا نیز شناخته می شود.
طرز تهیه ترش کباب با مرغ خوشمزه به روش سنتی شمالی
برای این کار، پوره گوجه فرنگی و رب را همراه با پیاز تفت بدهید تا رنگ خوبی به غذای شما بدهند. یک تابه با کمی روغن روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس بادمجان ها را در روغن سرخ کنید.وقتی یک طرف آن ها سرخ شد، بادمجان ها را برگردانید تا طرف دیگر هم به خوبی سرخ شود. بادمجان ها را پس از سرخ شدن روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی پهن کنید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود. شما می توانید نصف قاشق چای خوری گلپر را به همراه رب انار به غذا اضافه کنید.
در ادامه پوره کدو و عدس را با گردوی سابیده شده و مقداری زردچوبه مخلوط کنید و در یک تابه با روغن تفت دهید. پس از تفت، مواد را از روی حرارت بردارید و خرما را به آن ها اضافه کنید. با طرز تهیه غذاهای محلی استان گیلان آشنا شوید و با طبخ آن ها در منزل، سفری به حال و هوای دوست داشتنی و زیبای استان گیلان برای خود ترتیب دهید. «خورش انار» یک غذای گیلانی اصیل و خوشمزه است که اتفاقا طرز تهیه آن هم شباهت زیادی به طرز تهیه خورش انار و بادمجان تهرانی دارد.