لیست انواع غذاهای ایرانی معرفی پرطرفدارترین غذاهای مجلسی ایرانی
انتشار: دی 20، 1402
بروزرسانی: 24 تیر 1404

لیست انواع غذاهای ایرانی معرفی پرطرفدارترین غذاهای مجلسی ایرانی

غذاهای محلی این استان معمولا با نان محلی سرو می شوند و از میان آن ها می توان به شله ماسی، شله ماشکی، شله بادامی، کله جوشک، شله شیری، پلو یا آش کنگری، نان بلوط و غیره اشاره کرد. در زمان های دور که افراد به یخچال دسترسی نداشتند، برای نگهداری گوشت، آن را قورمه می کردند؛ فرآیند سختی که همچنان در میان مردم روستا ها و عشایر استان کرمان از جمله شهر بابک جایگاه خاصی دارد. آن ها برای قورمه کردن گوشت، بزغاله را در اواسط پاییز ذبح می کردند و سپس پوست آن را به صورت خیکی می کندند تا از آن مشک درست کنند. لاشه بز در ادامه تمیز شده و از جایی مانند سقف راهرو یا دالان آویزان می شد تا برای یک شب به اصلاح لاشه ببندد. سپس قبل از طلوع آفتاب، لاشه را به اندازه قیمه ای درمی آوردند. استان قم با قدمتی از بیش از هفت هزار سال قبل، یکی از استان های کویری و مرکزی ایران است.

  • میرزاقاسمی در گیلان، به همراه کته شمالی به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می شود؛ اما در برخی از نقاط کشور، به خصوص تهران، این غذا با نان نیز خورده می شود.
  • این خورش سنتی را با نمک، فلفل و لیمو عمانی مزه دار می کنند.
  • سپس صبر می کردند تا آب موجود در ظرف روی حرارت آتش به طور کامل بخار شود و گوشت به روغن بیفتد.
  • شما می توانید همراه با رب، چند عدد گوجه فرنگی را نیز سرخ کنید و در خورش بریزید.

تباهگ یکی از لذیذترین و قدیمی ترین غذاهای محلی استان سیستان و بلوچستان است که در خارج از این استان و کشورهای همجوار عربی خلیج فارس نیز به عنوان یک سوغاتی باارزش، شناخته می شود. تباهگ در واقع، یک روش نگهداری از گوشت است که پس از آماده شدن، از آن یک خوراک لذیذ یا پلو بلوچی درست می کنند. تباهگ، از گوشت گوسفند یا بز ورقه شده، نمک، فلفل و پودر انار درست می شود و طعمی فوق العاده دلچسب دارد.

طرز تهیه کباب بلدرچین

برگ بو را به همراه مقدار کافی آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت روی حرارت ملایم گاز بپزد. پیاز خرد شده را با مقداری روغن در یک قابلمه تفت دهید تا خوب طلایی و سرخ شود. سپس ادویه و رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و آن ها را به همراه پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن ها گرفته شود. آب لوبیا سفید و گندم را خالی کنید و آن ها را به همراه گوشت خرد شده و کلم قمری خرد شده در قابلمه بریزید. مواد را با هم مخلوط کنید و سپس آب جوش را در قابلمه بریزید.

معروف ترین غذاهای محلی ایران

قیمه نثار را به جرئت می توان به عنوان یکی از زیباترین غذاهای محلی ایران معرفی کرد. برای تهیه این غذای مجلسی و خوشمزه کافی است به مجموعه غذاهای محلی کجارو سر بزنید. کراهی معمولا با نان سیر یا نان روغنی، نان روتی هندی، چاپاتی، پیتا یا برنج در کنار سالاد، چاشنی هندی رایتا (متشکل از ماست، نعنا، سیر و خیار) و سبزی خوردن سرو می شود. طعم این غذا به دلیل استفاده از انواع ادویه، بسیار لذیذ و هیجان انگیز است. طرز تهیه کراهی مرغ در سیستان و بلوچستان و چابهار، مشابه نسخه این غذا در هند و پاکستان است. در ادامه در مجموعه غذاهای محلی کجارو با طرز تهیه کراهی بلوچی و انواع دیگر این غذا آشنا شوید.

پس وجود این مغز ها در قیمه نثار می تواند ارزش غذایی آن را تا حدودی برای شما روشن کند. معمولاً توصیه می شود اگر از افراد کم خون هستید، در این غذا به جای خلال بادام از خلال فندق استفاده کنید. با اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خورشت قیمه نثار نیز می توانید به جذب آهن در این غذا کمک زیادی کنید. همان طور که گفته شد یکی از محتویات اصلی قیمه نثار، خلال بادام و پسته است. معمولاً توصیه می شود که به خاطر حفظ ارزش غذایی این مواد، آن ها را برای یک ساعت در آب قرار دهید تا به خوبی خیس بخورند.