
بروزرسانی: 01 خرداد 1404
لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار
امروزه رستوران های سنتی زیادی در شهر رشت و سایر شهرهای شمالی ایران، با کیفیت و ویژگی های متفاوت وجود دارد. برای شناخت بهترین رستوران رشت و بهترین رستوران گیلان در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. رستوران بهزاد در غرب تهران جزو رستوران های لوکس غذای شمالی است. هرغذای گیلکی ای که بخواهید را در منوی این رستوران پیدا می کنید. کال کباب و اوزون برون های بهزاد را حتماً امتحان کنید و لذت ببرید.
خاک حاصلخیز گیلان و مازندران بستر مناسبی برای کاشت برنج محسوب می شود. همین مسئله سبب شده تا شمالی ها در بیشتر وعده های غذایی خود از برنج استفاده کنند. البته غذاهای نونی شمالی بسیاری نیز هستند که می توانید از خوردن آن ها بسیار لذت ببرید.
- در ادامه ماهی شکم پر را روی حرارت ملایم گاز می گذارند تا کاملا بپزد.
- سپس بادمجان ها را بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.
- گوجه فرنگی ها را هم سرخ كنيد و همراه بادمجان ها به قابلمه اضافه كنيد.
- اقامتگاه گوچین فومن یکی از بهترین سرآشپزها را دارد و در هر وعده غذایی از نو شما را عاشق طعم های گیلک می کند.
مانند جنوب کشور، ماده غذایی غالب در غذاهای شمالی، ماهی است. غذای شمالی با ماهی به روش های مختلفی طبخ می شود و در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج همواره چند غذای خوشمزه مختص شمال کشور یافت می گردد. در لیست غذاهای شمالی با دستور، سیر قلیه با سرخ کردن برگ سیر و خیساندن لپه آماده می شود.
در واقع، ترکیب سبزی این خورش شبیه به ترکیب سبزی خورش قورمه سبزی است که کمی نعنا هم به آن اضافه می شود. پیاز داغ را با زردچوبه و مرغ ها تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود و مرغ ها طلایی رنگ شوند. سپس گردوی آسیاب شده را به مرغ اضافه کنید و تا آن را زمانی که گردو سرخ شود، کمی تفت دهید. نمک، فلفل و رب انار را در قابلمه بریزید و برای دو دقیقه مواد را تفت دهید.
– سیر قلیه
در تابه دوم روغن ریخته و ۱ بوته سیر چرخ شده افزوده و با زردچوبه تفت دهید. مرغ را با زردچوبه و نمک مزه دار کرده و در تابه سرخ کنید(هر دو طرف مرغ باید سرخ شود). در قابلمه را گذاشته و به مدت ۳ ساعت با حرارت خیلی کم بپزید؛ بعد از پخت، به آرامی ماهی را از قابلمه خارج کنید. ته قابلمه چند تکه چوب قرار داده، سپس ماهی شکم پر را به آرومی روی چوب قرار دهید. برای گرفتن شوری اشپل در هنگام سرو، باید آن را روی بخار آب قرار دهید و به روش بن ماری، پس از ۲۰ دقیقه بردارید.
سپس بادمجان ها را بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید. سپس آن ها را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا پوستشان به راحتی جدا شود. سپس گوجه ها را بر روی تخته آشپزخانه ریز کنید و کنار بگذارید. زردچوبه، پیاز، سیر و ادویه های مخصوص جنوبی هم رمزوراز طعم خاص و خوشایند آن هستند. این غذا را در رستوران های شهرهای مختلف می توانید امتحان کنید. همان طور که گفته شد، شهرت و محبوبیت آن در همه جای کشور زیاد است.
برای مطالعه مراحل طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. اسپناساک، همان خورشت اسفناج است که از ترکیب گوشت گوسفند یا گاو و اسفناج تازه تهیه می شود. مازندرانی ها علاوه بر اسفناج از سبزیجات معطر دیگر مانند جعفری، گشنیز، تره، برگ سیر و نعناع نیز در این غذا استفاده می کنند که طعمی متفاوت به آن می دهد. اسپناساک به دلیل داشتن اسفناج، بسیار مغذی بوده و دارای انواع ویتامین های A، B، C، E، D، کربوهیدرات ها و و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و ...
آش گزنه
شیرین قورمه یا شیرین قاتوق، یکی از غذاهای محبوب و سنتی گیلانی است که با طعم ملس و لذیذ خود، نظر شما را به خود جلب خواهد کرد. این خورش با گوشت خورشتی، پیاز، قیسی و ادویه جات و در صورت دلخواه با آلو و کشمش درست می شود. یک یا دو پیمانه آب در قابلمه بریزید، درب آن را ببندید و اجازه دهید خورش به آرامی و روی حرارت ملایم بپزد. پس از روغن انداختن و کشیده شدن آب گمج کباب، آن را در ظرف سرو بریزید و با پلو یا کته سرو کنید. برخی گیلانی ها به این خورش، گردو هم اضافه می کنند.اگر قصد این کار را دارید، گردوها را ریز خرد کنید و همراه با پیازها تفت دهید تا به روغن بیفتند. در ادامه تکه های مرغ را به پیازها اضافه کنید و آن ها را نیز کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
سبزی را خرد کرده و به همراه روغن مایع در تابه تفت دهید. در نهایت دو تا تخم مرغ را روی واویشکا بریزید و در تابه را گذاشته تا تخم مرغ بپزد. گوشت را به مخلوط سبزیجات اضافه کرده و به مدت ۵ ساعت در یخچال استراحت دهید. بورانی اسفناج، یک پیش غذا و چاشنی فوق العاده خوشمزه است که با ماست، اسفناج، سیر و گاهی گردو درست می شود.
پیاز دیگری را خرد کرده و تفت دهید، سپس سیر را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. بعد از اینکه عطر سیر بلند شد کدوهای خردشده را به ترکیب اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن به آن زردچوبه و دارچین اضافه کنید. حالا مرغ های سرخ شده را به سسی که با کدو تهیه کرده اید اضافه کرده و در ظرف را بگذارید. حرارت را کم کنید تا مرغ شما در این سس متفاوت به آرامی بپزد.