فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران
انتشار: تیر 21، 1403
بروزرسانی: 01 خرداد 1404

فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران

مالابیج ماهی سفید شکم پری است که از ترکیب رب انار، سبزیجات، گردو پر می شود. این غذا در استان مازندران معروف است و پیشنهاد ما این است که این خورش را حتما در شهرهای شمالی امتحان کنید. این خورش ترکیبی از گوشت اردک ، پیاز و رب انار و گردو است و یک غذای کاملا مغذی، مقوی و سرشار از انرژی است.

  • در آخر، مقداری آب نارنج یا آب لیمو و نمک به خورش اضافه کنید.
  • در تهیه این خورش به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی استفاده می شود و برای ترش کردن آن، به جای لیمو عمانی در خورش، آب انار، رب انار ترش یا آبغوره می ریزند.
  • شما می توانید نصف قاشق چای خوری گلپر را به همراه رب انار به غذا اضافه کنید.
  • تکنیکی که پخت مرغ ترش را با انواع روش های پخت مرغ متمایز می کند.
  • بادمجان را روی منقل یا گاز کباب کنید تا پوستش بسوزد و بوی دود بگیرد.

شما می توانید از عصاره مرغ نیز برای خوشمزه تر کردن خورش استفاده کنید. اضافه کردن چند تکه فلفل دلمه به سس، عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می دهد. بهتر است در ابتدا مرغ را با آب خالی بجوشانید و کف روی آن را بگیرید؛ سپس آن را به همراه بقیه مواد بپزید.

عدم تجویز آنتی بیوتیک از سوی پزشک ربطی به کمبود دارو ندارد

این غذا صبر، حوصله و سلیقه زیادی را می طلبد و باید تمام فوت و فن طبخ آن را بدانید. برای تهیه این غذا پیاز، رب انار، رب گوجه، رب نارنج ،ادویه و سبزی معطر را در شکم اردک می ریزند و سپس آن را طبخ می کنند. فلفل قرمز و ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۳۰۰ گرم گوجه فرنگی نگینی خرد شده را افزوده و خوب تفت دهید. یک دوم لیوان آب جوش و نمک اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید.

بادمجان، گوجه فرنگی، ریحان، رب انار و مواد دیگری برای تهیه ناز خاتون لازم است. اگر یک بار این ترشی را امتحان کنید، طعم بادمجان کبابی را تا آخر عمر به خاطر خواهید سپرد. نازخاتون در واقع یک چاشنی محسوب می شود که در کنار انواع غذاهای مازندرانی سرو می گردد.

۱۰. گیجاواش تره و طرز تهیه آن

قبل از افزودنتخم مرغ ها به تابه، می توانید اسفناج ها را به یک گوشه تابه انتقال دهید وتخم مرغ ها را در گوشه خالی تابه سرخ کنید. در برخی طرز تهیه ها از کمی فلفل دلمه ای هم در نرگسی اسفناج استفاده می شود. شما می توانید در زمان سرو پلا سر تره، به دلخواه کمی آب نارنج روی آن بریزید. این سبزی منبع خوبی از مواد معدنی از جمله آهن، فسفر و ویتامین C است که خاصیت ضدعفونی کنندگی و تصفیه کبد، کلیه و روده ها دارد. مرغ به کار رفته در این خورش، معمولا بدون استخوان و ترجیحا از قسمت سینه مرغ انتخاب می شود. این آش ترش را در کنار ماهی شور میل کنید تا نهایت لذت را ببرید.

بهتر است بدانید گاهی از گوشت قرمز به جای گوشت مرغ برای پخت این غذا در گیلان استفاده می شود. برای تهیه این پیش غذای مازندرانی از اسفناج، سیر، انار ترش و عدس استفاده می شود. این مواد باعث می شوند اسفناج مرجی غذایی بسیار مقوی و خوشمزه محسوب شود. از آنجایی که در یک ظرف به نام گمج پخته می شود، به آن گمج کباب می گویند. گوشت فیله، سبزی و رب انار از جمله مواد لازم برای پخت گمج کباب هستند.

این خورش لذیذ و سالم را معمولا با حبوباتی مثل عدس یا با برنج و حتی آرد برنج درست می کنند. ترشه تره یکی دیگر از غذاهای شمالی خوش طعم است که می تواند شما را شگفت زده کند. این خورش را همراه با برنج و ماهی دودی بخورید تا منظور ما را درک کنید.

روستای اشکور در شهر رامسر مازندران و رودسر گیلان

موادهای غذا با هم کوبید شده و درداخل بادمجان کبابی ریخته می شود و آن را بر روی آتش آماده می شود. این نوع سبزی از سبزی های کوهی شمال است که در خرداد و اردیبهشت بسیار فروان است. و بهترین فصل خوردن کال کباب نیز بهار است البته در دیگر فصول نیز از سبزی خشک آن استفاده می شود.

خورش انار مسما شباهت زیادی به مرغ اناری دارد که در دیگر مناطق ایران به خصوص برای شب یلدا طبخ می شود؛ اما تفاوت این دو غذا در چاشنی آن ها است. در تهیه مرغ اناری تنها از رب انار استفاده می شود؛ در حالی که رب انار و دانه انار، طعم دهنده های خورش انار مسما هستند. خورش انار مسما، یک نسخه دیگر نیز در گیلان دارد که همراه با بادمجان طبخ می شود و با نام انار مسما با بادمجان مشهور است. اگر از طرفداران بادمجان هستید، حتما این خورش را با بادمجان درست کنید.