
بروزرسانی: 27 خرداد 1404
فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران
جالب است بدانید این غذا در تالش به جای شیر با آب و گردوی آسیاب شده درست می شود. برخی افراد کمی گوشت چرخ کرده هم به نرگسی اضافه می کنند؛ اما این غذا در طرز تهیه اصلی خود، یک غذای بدون گوشت است. «کویی تره» یکی از غذاهای محلی و سنتی استان گیلان و شهرستان رشت است که شباهت هایی به میرزا قاسمی یا حتی فسنجان دارد ولی در اصل با آن ها تفاوت های کلی هم دارد. این غذا بیشتر مناسب فصل پاییز و زمستان است که کدو حلوایی در بازار به وفور یافت می شود. اگر می خواهید بهترین آن را بچشید، به استان سرسبز گیلان سفر کنید.
- این رستوران شاید ظاهر جدیدی نداشته باشد اما کیفیت غذاهایش همه چیز را جبران می کنند.
- چغندر و سیب زمینی را پوست گرفته و داخل یک قابلمه کوچک بریزید.
- ماهی را در تابه و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و پس از سرخ شدن یک سمت، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
- اگر دوست دارید کبابتان ترش شود می توانید از رب انار و بهار نارنج در سس بیشتر استفاده کنید.
دستور پخت نرگسی اسفناج بسیار ساده است و به زمان کمی نیاز دارید. شما برای تهیه نرگسی اسفناج، به اسفناج، سیر و پیاز داغ و تخم مرغ نیاز دارید. مواد تشکیل دهنده باقلا وابیج یا خشکابیج، شوید، باقالی های سبز، نمک، روغن، زردچوبه و تخم مرغ هستند. تفاوت آن ها در این است که باقلاقاتوق به صورت آب دار سرو می شود؛ در حالی که باقلا وابیج، یک خوراک خشک و بدون آب است. «ورقه بادمجون گیلانی» یکی از خوشمزه ترین غذا های محلی استان گیلان است.
۵. ورقه گیلانی و طرز تهیه آن
بین آلوها شن و سنگ وجود دارد، آن ها را بشویید و خیس کنید تا شن ها از بین آن ها خارج شود. وقتی سیب زمینی خوب تفت خورد گوشت چرخکرده را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گوشت باز شود. وقتی گوشت خوب باز شد و تغییر رنگ داد رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند. یک فنجان آب را اضافه کنید و حرارت را خیلی کم کنید تا خورش جا بیفته و روغن بندازه.
سیرواویج
یکی از غذاهای شمالی محبوب و از شناخته شده ترین غذاهای گیلان، باقلا قاتق است. مواد مورد استفاده در طبخ باقلا قاتق لوبیای رشتی (باقلا)، سیر، تخم مرغ و شوید است. یکی از غذاهای سنتی شمال ایران، مخصوصاً گیلان مرغ ترش است. علت تمایز مرغ ترش با سایر غذاهای مشابه استفاده از سیر، نارنج، لپه و تخم مرغ در طبخ آن است. حالا ۱ قاشق غذاخوری رب آلوچه جنگلی و ۱ قاشق غذاخوری رب انار ملس و ۱ قاشق چای خوری پودر هسته انار ترش اضافه کنید و کاملا تفت دهید.
آخرین آمار کرونا در کشور۱ آذر ۱۴۰۱
سبزی ها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت 10 دقیقه سرخ نمائید، یک قاشق سماق را به سبزی های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید سپس از روی حرارت بردارید. در ادامه رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته شود. حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد. قبل از معرفی غذاهای مازندرانی باید گفت غذاهای محلی فارغ از هر شهر و استانی خوشمزگی و محبوبیت خاص خود را دارد و نمی توان گفت کدام یک از ان ها بر دیگری برتری دارد. در ادامه شما را با انواع غذاهای محلی و خوشمزه استان مازندران آشنا میکنیم، با مازبیز همراه باشید. سیرابیج یا سیرواویج یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شمالی ست که به همراه برنج و ماهی شور سرو می شود.