غذای سنتی؛ معرفی 17 تا از بهترین غذاهای سنتی ایرانی گل من و تو
انتشار: دی 11، 1402
بروزرسانی: 04 تیر 1404

غذای سنتی؛ معرفی 17 تا از بهترین غذاهای سنتی ایرانی گل من و تو

این غذای جذاب و سنتی از ترکیب گوشت گوساله، لوبیا و سبزی مخصوص و لیمو امانی تهیه می شود. مرصع پلو را می توان به ۳ روش کلی و با استفاده از مرغ، گوشت و ماهی درست کرد. این غذا یک غذای خوشمزه و مقوی و پر از رنگ و زیبایی است و می تواند رنگ لعاب متفاوتی به سفره شما بدهد.

  • حتی اگر برای سفری لوکس و خاطره انگیز، دنبال اجاره ویلا استخردار در شهرهای مختلف ایران باشید، می توانید آن را به راحتی در جاباما انجام دهید.
  • به نظر می رسد رستوران ها هنوز آنقدر مهارت پیدا نكرده اند كه این غذای خوشمزه را به منوی خود اضافه كنند.
  • اما اصفهانی ها به غیر از کباب، غذاهای خوشمزه دیگری می خورند.
  • مواد گوشتی را روی سینی فر پهن کنید و گوجه فرنگی ها و سیب زمینی های ورقه شده را به همراه فلفل های سبز حلقه حلقه شده روی آن بچینید.
  • سبزی قورمه سبزی را زیاد سرخ نکنید که سیاه شود؛ زیرا در این صورت سبزی در خورش خشک می شود و می شکند.

آش شولی به دلیل طبع سردی که دارد، معمولا در شب یلدا، همراه با آجیل و شیرینی یزدی میل می شود تا طبع متعادل تری پیدا کند. این آش را می توانید به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو کنید و از خاصیت آن برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا نهایت استفاده را ببرید. آش شولی از معروف ترین آش های سنتی یزد به حساب می آید که پای ثابت سفره شب یلدای یزدی ها است. این آش که قدمتش به ۵۰۰ سال قبل می رسد، در فهرست آثار غیرمملوس فرهنگی یزد به ثبت رسیده است. از آنجا که آش مذکور شل است، آن را با نام «شولی» می شناسند. شما می توانیدتابه یا ظرف کباب سرداشی را به نانوایی سنگکی محله خود ببرید و از آن ها بخواهید تا آن را برای یک تا دو ساعت در تنور بگذارند.

بهترین غذاهای ایرانی و غذاهای ارومیه آذربایجان

این غذای سنتی ایران بسیار خوشمزه و البته نسبتاً ترش است و به محض میل كردن آن متوجه طعم متفاوت و جدیدش خواهید شد. به نظر می رسد رستوران ها هنوز آنقدر مهارت پیدا نكرده اند كه این غذای خوشمزه را به منوی خود اضافه كنند. پس برای خوردن این غذا آن هم به شكل اصیل و سنتی بهتر است به سراغ خانه های سیستان و بلوچستانی و بانوان باسلیقه این منطقه بروید. ابتدا پیازهای خردشده را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت را همراه ادویه به پیاز داغ بیفزایید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.

کوفته آب سماق یا همان شفته سماق با طعم ترش و ملس خود از شما دل می برد. اگر طعم ترش را در غذا می پسندید، حتما شفته نخودچی را در سفر به کاشان امتحان کنید. این غذای ساده، سالم، خوشمزه و ارزان را تمام قشرهای ارومیه دوست دارند و پیشنهاد می کنم شما هم حتما در خیابان های ارومیه آن را امتحان کنید. در این غذای محلی نوبرانه از کنگر استفاده می شود که گیاهی کوهی است و در دامنه کوه های ارومیه در فصل بهار یافت می شود. برای پخت دلمه کلم موادر دلمه در برگ های ظریف و خوش مزه کلم سفید پیچیده و پخته می شود.

زیره پلو و لپه پلو

با ما همراه باشید و با طبخ این آش ایلامی مقوی از سرماخوردگی و آنفلونزا دوری کنید. شما می توانید همراه با رب، چند عدد گوجه فرنگی را نیز سرخ کنید و در خورش بریزید. در این فرصت تا مرغ ها مزه دار شوند، باید آلبالوها را بشویید و هسته آن ها را با یکی از روش های هسته گیری آلبالو با سیخ چوبی یا نی شیشه ای خارج کنید. سپس از مواد داخل قابلمه درون فلفل دلمه ای\u200e ها پر کنید و درون فر قرار دهید. اگر آب در حال جوشیدن بود لازم است که مقداری نمک به آن اضافه کنید. فلفل دلمه ای ها را به همراه مقدار آب در یک قابلمه دیگر بریزید.

به دلیل وجود اسفناج، کدو تنبل، چغندر قرمز، سیر، آب نارنج و ماش، سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف است. خورش ماش در شهرستان گرگان و روستاهای اطراف از جمله روستای زیارت، نومل، کلاجان سادات و قاجار و غیره از محبوبیت بالایی به خصوص در فصل بهار و زمستان برخوردار است. این خورش معمولا به همراه پلو کته و کوکو سیب زمینی سرو می شود. نان بلیط یا نان بلوطی، قدیمی ترین نان محلی کهگیلویه و بویر احمد است. برای تهیه این غذا پوسته سخت بلوط را می گیرند و آن را خشک می کنند. سپس پوسته نازک بعدی را که به آن جفت می گویند، نیز جدا می کنند.

شاید تصور کنید که رستوران های جنوب تهران کیفیت مناسبی ندارند. رستوران سنتی ترمه یکی از بهترین رستوران های سنتی تهران محسوب می شود که در نزدیکی میدان امام خمینی و داخل هتل فردوسی قرار دارد. این رستوران دارای فضاسازی بی نظیری است و تک تک جزئیات را در آن رعایت کرده اند. داخل فضای رستوران حوضچه ای فیروزه ای تعبیه شده است که آب در آن جریان دارد و محیط رستوران را بسیار دیدنی می کند. آجرهای سنتی، صندلی های چوبی و سقف های قوسی شکل، همه المان های سنتی به خوبی رعایت شده اند.

این غذا که بین تبریزی ها بسیار پرطرفدار است از ترکیب هویج و مرغ یا گوشت و پیاز سرخ کرده تهیه می شود و در نهایت آلو و آب لیمویی که به آن اضافه می شود، طعم ترش و شیرین دلچسبی به غذا می دهد. در پخت غذاهای مشهدی از مواد غذایی تازه و درجه ی یک استفاده می شود و در نتیجه همیشه طعم و عطری خوب و خاطره انگیز دارند. امکان ندارد غذاهای محلی و خوشمزه مشهد را تست کنید و تعریف نکنید. در سفر به مشهد علاوه بر زیارت و گشت و گذار در مراکز خرید، می توانید غذاهای سنتی خوشمزه این شهر را امتحان کنید و از طعم دلچسب این غذاها لذت ببرید. تماشای جاذبه های شهرهای مختلف تنها هدف سفر نیست، بلکه با چشیدن غذاهای سنتی و بومی هر منطقه می توانیم بیشتر با خلق و خوی مردم محلی آشنا بشویم و با طعم غذاهای تازه سفرمان را لذت بخش تر کنیم. كباب تابه ای از غذاهای ایرانی ساده و راحتی است كه در بسیاری از خانه های ایرانی دوست داران پر وپاقرص خودش را دارد.