
بروزرسانی: 25 خرداد 1404
غذاهای محلی مازندران گشتی در میان خوشمزه های شمالی ️ کارناوال
اما رستوران گیلانه به غذاهای دریایی (به ویژه ماهی سفید) و کباب هایش معروف است. طعم غذاهای این رستوران هیچ فرقی با غذایی که در گیلان می خورید ندارند. آن ها را با همان شیوه های سنتی و ترکیب های خاص خودشان استفاده می کنند. اگر گوشت اردک دوست ندارید بهتر از قبل از انتخاب خورشت ها از کادر رستوران سوال کنید. چون بیشتر خورشت ها را با گوشت اردک و به شکل سنتی درست می کنند. این غذا کاملا شبیه به کباب است اما بسیار متفاوت تر از آن پخته می شود.
- آن ها خوب می دانند که برگ سیر یکی از مفیدترین انواع سبزیجات است.
- لونگی، یکی از غذاهای سنتی و محلی مناطق شمالی کشور و شهرهای آذری زبان است که با مرغ، اردک، بادمجان یا ماهی به صورت شکم پر درست می شود.
- سپس لوبیا چیتی، نخود و باقالی را با آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا نیمپز شوند.
- این غذا البته فقط مخصوص رشت نیست و در بسیاری از شهرهای شمالی همچون سیاهکل، ماسال، رودسر، لاهیجان و … نیز در لیست غذاهای محبوب قرار می گیرد.
نکته قابل توجه این است که شمالی ها این غذاها را نیز بعضی وقت ها با برنج سرو می کنند. کئی پلا یا همان کدو پلو یکی دیگر از غذاهای شمالی است که خاستگاه آن را در مازندران باید پیدا کرد. البته که برای خوردن خوشمزه های شمالی لازم نیست خودتان را به خود خود شمال برسانید، می توانید سری هم به بهترین رستوران های جاده چالوس بزنید. برای لذت بردن بیشتر از این غذای خوشمزه پیشنهاد می کنیم یک گوجه فرنگی خام را روی برنج خود خرد کنید و از ترکیب آن با باقلا وابیج لذت ببرید.
طرز تهیه کوفته انار دون خوشمزه به روش سنتی شمالی
منوی آنجا ترکیب خوبی از غذاهای شمالی دارد و می تواند با رستوران های لوکس شمال شهر رقابت کند. ماهی کولی و میرزا قاسمی های اکبر مشتی حسابی طرفدار دارند. حتی با توجه به کیفیت خوب غذاها می توان گفت که قیمت ها خیلی مناسبند. البته شمالی ها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوش طعم و لذیذ هستند. در این برنامه بیش از 80 نوع غذاهای گیلانی و شمالی را به شما آموزش داده ایم.
بادمجان شکم پر
این خورش، طعم ترشی دارد و با گیاه ترشه واش، مرغ، بادمجان، سبزیجات، رب آلوچه و رب انار در ظرف سفالی گمچ تهیه شده و با برنج کته سرو می شود. این غذای خوشمزه لاهیجانی شباهت زیادی به خورش قیمه معمولی دارد و معمولا برای نذری به خصوص در ایام محرم در این شهر پخش می شود. کوکوی اشپل یک غذای گیلانی است که از ترکیب اشپل ماهی، سیب زمینی، سبزی، پیاز و سیر به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تهیه می شود. برای درست کردن اینکوکو، مواد را باهم ترکیب کرده و تخم مرغ در آن می شکنند و خوب هم می زنند.
۱۸. خورش ملا قورمه شمالی و طرز تهیه آن
خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجان انگیزش، به دلیل خواص بی نظیر انار برای درمان سرماخوردگی، کرونا، دیابت و … توصیه می کنیم. ماهی سفید یکی از بهترین و خوشمزه ترین ماهی های شمال کشور است که طعم بسیار لذیذی دارد. برای طبخ این ماهی خوشمزه از روش های مختلفی استفاده می شود. سبزی که خود گیلانی ها برای پخت این غذا استفاده می کنند شامل نعنا، خالواش، چوچاق و گشنیز است. اما اگر به سبزی محلی شمال دسترسی ندارید می توانید از نعنا، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید. این غذا را با نام «غورابیج مازندرانی» هم می شناسند، اما غورابیج اصالتا گیلانی است.