آش دوغ را میتوان بهصورت گیاهی یا همراه با کوفته قلقلی گوشت چرخکرده یا گوشت ریش ریش شده بهعنوان یک میان وعده و پیشغذا یا حتی در وعده ناهار سرو کرد. آش دوغ، بهدلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین، گزینهای مناسب برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان نیز به شمار میآید و در برخی نقاط ایران، این آش را در مراسمهای نذری میپزند. معمولاً برای تهیه کباب بختیاری به صورت یکی در میان فیله گوشت و فیله مرغ را به سیخ می کشند و بعد آن را داخل تابه و یا روی آتش کباب میکنند. در این حالت، مراحل طرز تهیه کباب بختیاری مشابه است، اما به جای سیخ فلزی باید از سیخ های چوبی کمک بگیرید. چزنک رغو نوعی نوع نان روغنی و از محبوبترین غذاهای محلی لری است. این غذا از ترکیب نان فطیر که در زبان لری به آن چزنک و نوعی روغن حیوانی به نام رغو درست میشود.
- در این مسیر زاینده رود هنوز از مناطق صنعتی عبور نکرده و رنگ آبی و تمیز آب همواره با هوای مطبوع و باغات سرسبز اطراف آن بسیار دلپذیر است .
- لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود و زودتر بپزد.
- در نحوه کباب بختیاری می توانید کباب ها را بعد از آماده شدن با کمک گوجه فرنگی به سیخ کشیده و ریحان و … به زیبایی تزیین کنید و هم چنین می توانید برای تزیین کباب بختیاری از روش های تزیین جوجه کباب نیز استفاده کنید.
- البته بعض طعم این کباب را با گوشت گاو بیشتر میپسندند ولی گوشت گاو از نظر علم پزشکی گوشت مناسبی نیست و خوردن آن زیاد توصیه نمیشود.
در مرحله اول برای تهیه کباب بختیاری، فیله مرغ را پاک کنید و بشویید. در ادامه گوشت گوسفندی را نیز پاک کنید، بشویید و آن را نیز خرد کنید. در همین حین، سیبهای خلالی خرد شده را در بقیه روغن در یک تابه تفت دهید و آن را پس از پخت گوشت، بههمراه نمک به خورش بیفزایید. سرکه را با شیره انگور یا خرما مخلوط کنید و آن را بههمراه زعفران در قابلمه بریزید. در دقایق پایانی پخت خورش، نشاسته ذرت را در آب سرد حل کنید و در قابلمه بریزید تا به خورش شما لعاب دهد. میرزاقاسمی یکی از اصیلترین غذاهای محلی استان گیلان است که با گوجهفرنگی، بادمجان کبابی، سیر، ادویهجات و تخممرغ درست میشود.
سپس یک عدد مغز گردو و چند عدد کشمش (و در صورت تمایل آلو بخارا) را در مغز کوفته قرار دهید و آن را ببندید. دنده کباب یکی از انواع کبابهای اصیل و لذیذ ایرانی و بسیار شبیه به شیشلیک است که اصالت آن به شهر تاریخی کرمانشاه برمیشود. دنده کباب با گوشت دنده گوسفند تهیه میشود و نسخه اصیل کرمانشاهی آن را با رب گوجهفرنگی، زعفران و ادویهجات طعمدار میکنند؛ در حالی که میتوان این کباب خوشمزه را با انواع سسهای دیگر نیز مزهدار کرد.
گردو، رب انار، شکر، روغن، نان خشک، زردچوبه، پیاز، تخم مرغ و نمک و فلفل از مواد تشکیل دهنده این غذای فوری هستند. فلافل، غذایی است متعلق به استان خوزستان که بسیار محبوب است و در سراسر شهرهای کشور و با طرز پخت های مختلف تهیه می شود. برای طبخ این غذا از سیر، پیاز، فلفل قرمز، نخود، روغن، آرد لپه، تخم مرغ، سیب زمینی، سرکه و جعفری استفاده می شود. پلو هزاری یکی از انواع غذاهای سنتی جنوبی است که اصالت آن به بندرعباس برمیشود؛ البته هزاری در استانهای مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه میشود. برای تهیه این غذا میتوان از انواع ماهیهای جنوبی از جمله سالمون، رشکو، سرخو و شیر یا حتی قزل آلا استفاده کرد. از دیگر مواد تشکیلدهنده هزاری میتوان به پیاز، برنج، گرد لیمو و ادویهجات اشاره کرد.
خورش هویج
بهطور کلی، رژیم غذایی مردم اصفهان با گوشت عجین شده است که برای علاقهمندان به گوشت، بهخصوص گوشت قرمز، یک مزیت بزرگ به حساب میآید. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای اصفهان و طرز تهیه آنها آشنا شوید. پیچاق قیمه را میتوان بهعنوان ناهار یا شام و همچنین برای سحری و افطاری سرو کرد. برخی افراد برای تهیه این خورش، تخممرغ را روی خورش میشکنند و اجازه میدهند تا تخممرغ در خود خورش بپزد؛ در حالی که برخی تخممرغ را جداگانه نیمرو میکنند و آن را در هنگام سرو، روی خورش پیچاق قیمه میریزند. پیچاق قیمه مانند دیگر نسخههای خورش قیمه، همراه با برنج سرو میشود و معمولا آن را با پیاز داغ تزئین میکنند.
کبابی خوزستان
پیچک و کینوال، عمر کوتاهی در حدود ۴۵ روز دارند و تنها در فصل بهار پیدا میشوند؛ به همین دلیل، نان کلانه در دیگر مواقع سال با تره یا پیازچه درست میشود. پیچک، گیاهی با برگهای بلند با انتهای سفیدرنگ است و طعمی تند و تیز دارد. سس کوفته را روی کوفتهها بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا کوفتهها برای ۲۰ دقیقه بپزند. پس از خنک شدن کوفتهها، آنها را در ظرف سرو بچینید و روی آنها را با جعفری تازه تزئین کنید. هویج پلو شیرازی مجلسی را میتوان بهجای مرغ با گوشت قلقلی یا حتی بوقلمون هم درست کرد. برای درست کردن هویج پلو با گوشت قلقلی، گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده و ادویههای دلخواه مخلوط کرده و از آن کوفته قلقلی درست کنید.
در یک ظرف دیگر به صورت جداگانه تعدادی سیب زمینی میپزند و بعد به صورت رنده شده به گوشت پخته شده اضافه میکنند. در آخر رب انار را که در آب انار حل شده به خورش اضافه میکنند و اجازه میدهند خوب جا بیفتند. یک شامی جذاب و خوشمزه از غذای لری است که نوعی سس به خصوص بر روی آن میریزند. بعد از آن که شامی را آماده کردند، یک سس جذاب از گردو، سبزی معطر و رب انار درست میکنند و تفت میدهند و آن وقت شامیها را در این سس قرار میدهند تا طعم دلچسبی بگیرند. این آش را بیشتر در فصل زمستان در لرستان پیدا خواهید کرد چون برای سرماخوردگی و بدن در فصل سرما مفید است. سبزیای که در این آش استفاده میریزند، مختص لرستان است و بلمک نام دارد.