کلم پلوی شیرازی، برخلاف کلم پلوی تهرانی که از کلم برگ، رب گوجهفرنگی و گوشت چرخکرده تشکیل میشود، یک پلوی کاملا سبز بههمراه خلالهای کلم قمری است. طعم اصلی این غذا، در مرحله اول از ترخون و سپس از کلم قمری به وجود میآید. ترکیب سبزیهای کلم پلوی شیرازی، منحصربهفرد است و هیچ شباهتی به پلوهای سبزیدار کلاسیک از جمله باقالی پلو، سبزی پلو و شوید پلو ندارد. در همین حین، گردوها را با سنگ گرد و مخصوص یا آسیاب پودر کنید تا گردوها به روغن بیفتند. پودر گردوی به روغن افتاده را با کشک خیس خورده مخلوط کنید و آنها را بسابید.
- این غذای لذیذ معمولا با بادمجان و سیبزمینی سرخ کرده و بههمراه برنج سرو میشود.
- چرا که طبع سرد و خشکی داشته و مصرف مداوم آن به معده آسیب وارد می کند و ممکن است باعث معده درد های طولانی مدت شود.
- نام این غذا از کلمه عربی «لخلخه» بهمعنای «بوی خوش» گرفته شده است.
- شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای مشهد و طرز تهیه آنها آشنا شوید.
اتوبوسهای تهران به شهرکرد از دو پایانهی غرب و بیهقی یا آرژانتین حرکت میکنند و شما را به پایانه شهرکرد در مسیر خروجی شهرکرد به فسا منتقل می کنند. خط ریلی چهارمحال و بختیاری در گذشته با عنوان “راه آهن بختیاری” در حدود ۴۰ سال پیش مطرح گردید و مطالعات مقدماتی آن قبل از انقلاب اسلامی انجام شد ولی هنوز ساخته نشده است. این بنا در قسمت غربی شهرکرد و چالشتر قرار دارد و در سال ۱۳۵۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است . فضای وسیع و هوای لطیف و چشم انداز های قدیمی همراه با آواز پرندگان مهاجر و بومی این تالاب را در ردیف یکی از کانون های مهم جذب گردشگری در استان قرار داده است.
در همین حین، پیاز ریز رنده شده را با زردچوبه در یک تابه در کمی روغن تفت دهید تا حسابی طلایی و سرخ شود. لپه باقلا را آبکش کنید و آن را بههمراه برنج از قبل خیس خورده، پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره در یک قابلمه بریزید. بهاندازه یک بند انگشت آب روی برنج بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.
تباهگ یکی از لذیذترین و قدیمیترین غذاهای محلی استان سیستان و بلوچستان است که در خارج از این استان و کشورهای همجوار عربی خلیج فارس نیز بهعنوان یک سوغاتی باارزش، شناخته میشود. تباهگ در واقع، یک روش نگهداری از گوشت است که پس از آماده شدن، از آن یک خوراک لذیذ یا پلو بلوچی درست میکنند. تباهگ، از گوشت گوسفند یا بز ورقهشده، نمک، فلفل و پودر انار درست میشود و طعمی فوقالعاده دلچسب دارد. تباهگ خشکشده را میتوان بدون استفاده از هیچ وسایل سرمایشی، برای چند ماه و حتی یک سال در منزل نگهداری و استفاده کرد. سپس آب آن را خالی کنید و برنج را بههمراه نمک در قابلمه ماش (و آب ماش) بریزید.
سفره خانه سنتی چلچراغ
کباب بختیاری در اصل از ترکیب گوشت گوسفندی و دمبه تهیه می شود، امروزه رستوران ها از ترکیب گوشت مرغ و گوشت گوساله یا گوسفندی به صورت یکی در میان ( مانند کباب قفقازی ) استفاده می کنند. برای درست کردن کباب بختیاری اصیل بین هر دو تکه گوشت یک تکه کوچک دمبه گوسفندی قرار دهید. گوشت سینه مرغ را هم با زعفران مخلوط کنید و به آن آب پیاز ، 2 قاشق روغن مایع زیتون ، و نمک و فلفل اضافه کنید و مثل گوشت در یخچال به مدت 12 تا 24 ساعت میگذاریم تا مزه دار شود.
سفره خانه سنتی چوبین
سپس آب آنها را خالی کنید و برنج و عدس را با یک لیتر آب تازه در قابلمه بریزید و آنها را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا با هم بپزند. پس از پخت برنج و عدس، سبزی خرد شده، پیاز داغ و شلغم را در قابلمه بریزید تا با هم بپزند. در همین حین، گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه مخلوط کنید و ورز دهید.
طرز تهیه کباب شیشلیک خانگی خوشمزه و مخصوص در منزل
استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان های خطه ی زاگرس است. این استان به دلیل اینکه اکثریت مردم جزو عشایر هستند دارای تنوع غذایی فراوانی می باشند. در این سری از نوشتار قصد داریم شمارا با غذاهای محلی شهرکرد آشنا کنیم.با درناتریپ همراه باشید تا در مقاله ای شمارا با آنها اشنا کنیم. این غذا از جمله غذاهای محلی استان چهار محال و بختیاری است که به علت تولید مواد اولیه آن در مناطق مختلف استان به عنوان یک غذای بومی استان شناخته شده است. این غذا از طعم خاص رنگ و بو خواص فراوانی برخوردار و مانند دیگر غذاهای محلی استان چهار محال و بختیاری با توجه به تولیدات کشاورزی منطقه تهیه می شود.
شــربت زعفــران و نبــات، زعفران با عســل (عســل باید مرغوب و بدون افزودن شــکر باشــد)، شــربت بهــار نارنــج، شــربت نعناع، شربت عرق یونجه. شربت زعفران و نبات ، زعفران با عسل (عسل باید مرغوب و بدون افزودن شکر باشد)، شربت ، شربت بهار نارنج ، شربت نعناع، شربت عرق یونجه. نان یوخا توسط زنان روستایی در منازل تهیه می شود شامل نان و شیره ای است که از شیره انگور، گردو، بادام روغن حیوانی تهیه و در اصل این نان از محصولات تهیه شده خود مردم تهیه می شود و در بین تمامی اهالی روستا توزیع می شود. اولین شنبه سال نو را زنان و کودکان از خانه بیرون میروند و با چیدن گیاهان خوراکی که تازه سر از خاک در آوردهاند در مزارع و باغات نحسی، بدی، پلیدیاین روز را دور میکنند و به آن «شنبه گردی _ شنبه گردش» میگویند. رسم است كه اقوام هم در پرداخت هزینه های مراسم سوم – هفته و چهلم به بازماندگان كمك مالی كرده و تا جائیكه در توان دارند به بازماندگان یاری می رسانند. اگر به سرزمین بختیاری سفر كرده باشید حتماً شیرهای سنگی را بر مزار آنها دیده اید كه بازهم بر طبق آدابی قدیمی بر سر خاك مردان دلیر بختیاری به نشانه دلاوری آنها شیر سنگی را نصب می كنند كه به نام «بردسنگی» معروف می باشد.
تحریریه غذای هرمزگان