غذاهای شمالی 20 غذای خوشمزه شمال ایران
انتشار: تیر 24، 1403
بروزرسانی: 02 تیر 1404

غذاهای شمالی 20 غذای خوشمزه شمال ایران

درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا واویشکا برای ۲۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد. پس از کشیده شدن آب خوراک، غذا را با برنج یا نان سرو کنید. در ابتدا پوست روی اشپل را جدا کنید و با چنگال آن را دانه دانه کنید.

جالبه بدانید که شمالی ها معمولا این غذا را در ظرف های سفالی مخصوصی به اسم گمج درست می کنند که در قدیم کاربرد زیادی داشت. لیست ۸ غذای شمالی – غذاهای ایرانی از هر شهر یا استانی که باشند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در ادامه لوبیا چشم بلبلی از قبل خیس شده را در قابلمه بریزید و کمی تفت دهید. چهار لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت و لوبیا روی حرارت ملایم بپزند.در همین حین، سبزی خورشتی خرد شده را در روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شود.

  • نازخاتون نوعی ترشی شمال است که طعم بادجان کبابی آن را از یاد نخواهید برد.
  • این غذای شمالی را باید در رستوران های شمال، در کنار دریا میل کنید تا ببینید چه قدر خوشمزه است و چرا معروف شده است.
  • اگر به غوره دسترسی ندارید، آن را از طرز تهیه حذف کنید.
  • لیست غذاهای شمالی شامل موارد بسیار زیادی می شود که به عنوان یک ناهار یا شام خوشمزه می توانید آن ها را تهیه کنید.

شما می توانید، پیش از اضافه کردن گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به خورش اضافه کنید. پامادور خورش یا پامادور قاتوق یکی از غذاهایی است که در زمان کمی پخته و آماده می شود. در ضمن برای پخت آن به مواد ارزان و ساده ای نیاز دارید. برای خواندن مراحلطرز تهیه خورش انار مسما گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. برای مطالعه جزییات وطرز تهیه خورش ترش واشو آشنایی به ترکیب سبزی این خورش روی لینک مطلب کلیک کنید.

ادویه جات ، گوشت چرخ کرده و پیاز درشت رنده شده را با هم مخلوط کنید و ورز دهید. سپس تخم مرغ ها را به مایه شامی بیفزایید و باز هم ورز دهید تا مایه شامی منسجم و کشدار شود. شامی ها را در یک تابه بزرگ بچینید و آب پیاز رنده شده را در آن بریزید تا شامی ها کم کم با آب پیاز و روغن بپزند. برای سرو، شامی ها را در ظرف بچینید و روی آن ها سماق بپاشید.گوجه های سرخ شده را نیز روی آن ها بچینید.

اگر علاقمند به غذای شمالی هستید، این 14 غذای خوشمزه و معروف شمالی را امتحان کنید!

سپس کمی فلفل قرمز و نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس شما آماده شود. تکه های کوچک خرد شده مرغ، اردک یا مرغابی را در روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و آب آن ها کشیده شود. سپس تکه های مرغ سرخ شده را در یک قابلمه بریزید و روی شعله کم گاز قرار دهید تا کمی بپزند.

برای خواندن مراحل طرز تهیه کولی غورابیج روی لینک مطلب کلیک کنید. غذاهای ماهی دار نیز یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای شمالی محسوب می شوند که گاهی به شکل شور و دودی نیز پخته می شوند. باقلاقاتق و ترش تره نیز در این دسته قرار می گیرند که در بخش های پیشین آن ها را معرفی کردیم. خورشت مرغ ترش نیز یکی از غذاهای شمال است که بسیار معروف و اصیل می باشد. اگر با طعم ترش غذا میانه خوبی دارید حتما این خورشت را در سفر به شمال امتحان نمایید.

۱۷. خورش دختر لوس و طرز تهیه آن

فسنجان رشتی با فسنجان هایی که در دیگر شهرهای ایران پخته می شود تفاوت هایی دارد زیرا مردم گیلانی این غذا را ملس یا ترش می پزند. مواد اولیه این غذا شامل رب انار ترش، مغز گردو، آب انار، گوشت اردک و ادویه های متفاوت می شود. البته در رشت این غذا را با مواد اولیه دیگری همچون رب انار ترش، مغز گردو، دانه های انار، گوشت ماهی سفید و ادویه های لازم می پزند. هر دوی این غذاها بسیار لذیذ هستند و در صورت میل کردن به هیچ عنوان مزه آن ها را فراموش نمی کنید.

۹- کال کباب سنتی گیلانی

برای درست کردن این غذا اول سیر له شده را با نمک و زردچوبه تفت می دهیم و بعد تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم. در ظرف دیگری برنج و انواع سبزیجات خرده شده را می پزیم و بعد از مدتی آرد را به این ترکیب اضافه می کنیم. در آخر ترکیب تخم مرغ و سیر را در خورشت می ریزیم و غذا آماده می شود. یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار شمالی است که با طعم دهنده های مختلفی چون آب نارنج، رب انار و غیره طعم دار می شود. گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر، آرد نخود چی از مواد تشکیل دهنده این غذای گیلانی هستند.

گوشت خرد شده را در روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها تغییر کند. سپس فلفل و زردچوبه را به تکه های گوشت اضافه کنید و آن ها را خوب هم بزنید تا بوی ادویه جات دربیاید. در ادامه دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت ها بپزند. شوید خرد شده، باقلای پوست گرفته و سیر له شده را با هم در یک تابه تفت دهید و سپس آن ها را به قابلمه خورش بیفزایید. خاستگاه ناز خاتون در استان گیلان است، ولی این غذا را در بسیاری از استان های ایران به ویژه در استان مازندران نیز می توان پیدا کرد. کمی آبغوره یا آب نارنج، آب، رب گوجه فرنگی تفت داده شده، پیاز و سیر رنده شده را در قابلمه ای دیگر بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش آید.