
بروزرسانی: 07 اردیبهشت 1404
غذاهای شمالی 20 غذای خوشمزه شمال ایران
از جمله جاذبه های گردشگری این منطقه، غذاهای خوشمزه و متنوع آن است که با توجه به مواد غذایی در دسترس و ذائقه شمالی ها تهیه می گردد. مردم شمال به دلیل همسایه بودن با دریای خزر، از ماهی بسیار استفاده می کنند و برای طعم دادن به غذاهای خود نیز از سبزیجات خوش عطر شمالی بهره می برند. اغلب غذاهای شمال ایران مزه ای ترش دارند که از آب انار تازه یا آب نارنج تازه به دست می آید. علاوه بر این، شمالی ها از سیر به عنوان یکی از اصلی ترین طعم دهنده های غذا استفاده می کنند که مزه ای خاص به غذا داده و طرفداران بسیاری نیز دارد. در یک جمله باید بگوییم، محال است به شمال سفر کنید اما از غذاهای متنوع و رنگارنگ آن نچشید و لذت نبرید. ادامه مطلب را دنبال نمایید تا با بهترین غذاهای شمال ایران آشنا شوید.
- گیجا واش یا گیجا واش تره یکی دیگر از غذاهای شمالی و مخصوص گیلان است که در آن از نوعی سبزی پرفایده و کمیاب به نام گیجا واش و تخم اردک استفاده می شود.
- سپس آهسته، آهسته آن را تا بزنید و زیر هر تای آن ، آرد بپاشید تا بهم نچسبند.
- نام مازندران که می آید نقش سواحل خزر در ذهن نقش می بندد.
- مالابیج از جمله غذاهای شمال ایران است که حتما باید آن را امتحان کنید.
- در یک قابلمه بزرگ برنج، تخم مرغ و آرد برنج را همراه کمی دوغ مخلوط کنید و بعد از اینکه جوش آمد، باقی دوغ را اضافه کنید.
انواع خورشت ایرانی که مختص شمال کشور هستند را می توانید با مرغ آماده کنید و در این بخش ما به معرفی ۳ مورد پرداخته ایم. ترکیب بادمجان کبابی با آب انار ترش و سبزی های معطر شمالی بی شک شما را شگفت زده خواهد کرد. مرغ ترش یکی از محبوب ترین و مشهور ترین غذاهای شمالی است که احتمالا هر کسی یک بار هم که شده آن را امتحان کرده باشد. غذایی بسیار خوشمزه که دو عضو اصلی آن، رب انار و سبزی های معطر هستند. نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به همراه آبغوره داخل خورش اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا به آرامی بپزند و به روغن بیفتند.
۲۲. قیمه رشتی\xa0و طرز تهیه آن
مرغ ترش یکی از محبوب ترین غذاهای شمالی است که امروزه در سراسر ایران طبخ می شود و به مرغ ترش شمالی معروف است. چاشنی این غذا رب انار است و طعم ترش و ملس این غذا، مدیون همین چاشنی است. این غذا ترکیبی از مرغ، گردو، پیاز، سبزیجات معطر و رب انار است. به دلیل وجود سبزی، مرغ ترش طعم متفاوتی به خودش میگیرد و اگر این سبزیجات را از شمال تهیه کنید، خیلی بهتر است و در میان شمالی ها به سبزی مرغ ترش معروف است.
– طرز تهیه دیبیجا
در نهایت مرغ های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و شعله را کم کنید تا خورش مرغ ترش جا بیفتد. مرغ ها را درون قابلمه ریخته و به همراه آب روی اجاق قرار دهید، وقتیک ه آب جوشید، مرغ را آبکشی کنید سپس مرغ ها را در روغن سرخ کنید. پخت این غذا و جا افتادن آن کمی زمان بر است، ولی خورش جا افتاده آغوز مسما به همراه کته شمالی واقعاً خوردن دارد. اگر کباب خور باشید، محال است که به شمال کشور سفر کرده باشید و کباب ترش نخورده باشید. سبزی گیجا واش یک سبزی خودرو است که در ارتفاعات شمال کشور یافت می شود.
گوجه ها که له شد، رب گوجه فرنگی را به همراه مقدار بسیار کمی آب در خورشت می ریزند و اجازه می دهند تا خوب جا بیفتد. در برخی موارد نیز سیب زمینی سرخ شده در کنار این خورشت قرار می گیرد. خانم های شمالی زمانی که وقت زیادی برای تهیه غذا ندارد، خورشت بیج بیج را آماده کرده و به همراه برنج یا نان سرو می کنند. به احتمال زیاد شما اسم این غذا را تا به حال شنیده اید. برای تهیه این غذای خوشمزه از گوجه فرنگی، شکر، رب گوجه، گوشت اردک یا مرغابی و انواع آلوهای خورشتی مانند آلو بخارا استفاده می کنند. اگر قصد پخت این غذا را دارید بهتر است که همراه آن برنج هم طبخ کنید.
سپس کوکو را در روغن داغ در تابه به صورت یک تکه یا یکی یکی سرخ کنید. این آش مقوی، غذایی کامل و سیرکننده است که می توان آن را برای وعده ناهار و شام یا به عنوان پیش غذا سرو کرد. زمان پخت این آش، حدود دو ساعت است و شما می توانید آن را به آسانی در منزل درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.
این غذای خوشمزه با سبزیجات معطر، پیاز، سیر، تخم مرغ و گوجه فرنگی درست می شود و معمولا آن را کنار کباب، ماهی یا مرغ و با برنج یا نان و ماست سرو می کنند. کال کباب را می توانیم در بخش پیش غذاهای شمالی نیز قرار دهیم. بهتر است بدانید برای تهیه کال کباب از گوشت استفاده نمی شود. بادمجان، سیر، گردو، آب انار و نعناع از جمله مواد لازم برای درست کردن کال کباب محسوب می شوند. البته سبزی محلی چوچاق نیز به آن اضافه می کنند که طعم و عطر کال کباب را دگرگون می سازد.