سپس روی آلوها با چاقو یک برش ایجاد کنید و آنها را در خورش بریزید. خورش قرمه سبزی در استان گیلان به روشهای مختلفی درست میشود. جعفری قورمه یک از انواع قورمه سبزی در این استان است که با جعفری، تره، گوشت قرمز، پیاز، بادمجان، گوجه، آبغوره یا آب نارنج و لیمو امانی درست میشود و درست مانند دیگر غذاهای گیلانی، طعم و مزهای ترش دارد.
- پس از خشک کردن بادمجانها، آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا دو طرف آنها طلایی شود.
- اجزای اصلی شامی ترش سیر ریز یا رنده شده، تخم مرغ، گوشت، زعفران، نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه، آرد برنج، گلپر، جعفری ساطوری خرد شده و در صورت دلخواه، چوچاق است.
- اگرچه شاید بتوانید این خورش خوشمزه را در شهر خود تهیه کنید، اما طعم اصیل سیر قلیه تنها و تنها در شهر سرسبز و خوش آب و هوای گیلان پیدا میشود.
- همچنین ما پیشنهاد می کنیم اگر چند نفره میخواهید به رستوران مراجعه کنید، دیس مخصوص ماسا را از دست ندهید چون علاوه بر خوشمزه و متنوع بودنش، به صرفه تر هم می باشد.
- این غذا از ترکیب بادمجان کبابی، گردو، انار، چوچاق (نوعی سبزی محلی) و سیر پخته میشود.
یکی از خورشت های محبوب و دلپذیر در گیلان، خورشت شش انداز بادمجان است. برای پخت این خورشت خوشمزه، از بادمجان قلمی به همراه گردو سابیده شده، رب انار، پیاز سرخ شده و ادویه های مختلف استفاده می کنند. اگر اکثر غذاهای شمالی را امتحان کرده باشید، متوجه می شوید که بادمجان جزء مواد اصلی غذاهای آنهاست. شمالیها بهویژه در استان مازندران، ماهیهای شکمپر خود را از نوع قزلآلا انتخاب میکنند. آنها با اضافهکردن رب انار، پیاز، سیر و سبزیجات معطری مانند گشنیز و شنبلیله، غذایی آماده میکنند که همه را راضی نگه میدارد. حتی اگر ماهی دوست نداشته باشید هم نمیتوانید از عطر و طعم خوش ماهیهای شکمپر مازندرانی بگذرید.
ترش ترشو
این آش که از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز درست میشود پیشنهادی ویژه برای یک عصرانه لذیذ در روزهای سرد زمستان است. پختن این غذا زمان زیادی نمیبرد به همین دلیل در شمال کشور خیلی زیاد پخته میشود. روش پخت سادهای هم دارد، سبب زمینی نگینی با کدوی حلقه شده در پیاز سرخ شده و گوجه فرنگی ریز شده به آن اضافه میشود. برای درست کردن این غذا از تخم مرغ و برگ سیر استفاده میشود. به این صورت که ابتدا برگ سیر خرده شده و تفت داده میشود و تخم مرغ زده شده به آن افزوده میشود.
بدون آنکه نگران شلوغی باشند یا از وضعیت قدیمی و در گذشته مانده رستوران شکایت کنند. اما همیشه شلوغ است و تعداد کم میز و صندلیها هم به این شلوغی اضافه کرده است. خوشبین فقط برای ناهار باز است و در محدوده طرح ترافیک هم قرار دارد که باعث میشود در روزهای تعطیل صف بیشتری را تحمل کنید.
قرمه سبزی گیلانی
بادمجان، گوجه فرنگی، آلو بخارا، آلو سیاه، رب گوجه ترش، شکر و ادویه مواد دیگر مورد استفاده برای طبخ این غذا هستند. توجه داشته باشید که این غذا کمی آب دار سرو می شود و گاهی برای تزیین آن از بادمجان سرخ شده و گوجه نیز استفاده می کنند. لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آب آن را خالی کنید و با آب تازه روی حرارت ملایم گاز بپزید. پیاز نگینی خرد شده را در روغن داغ تفت دهید تا طلایی و سبک شود.
سپس ادویه، سبزیجات مخصوص، لپه، آب و آب نارنج را به آن اضافه کنید. 10 دقیقه مانده به اینکه غذا حاضر شود، دو تخم مرغ در آن بشکنید. این سس شامل موادی نظیر گردوی خرد شده، پیاز، سیر، رب انار و آب انار است. در ادامه زمانی که گوشت ها مزه دار شدند، آنها را به سیخ کشیده و کباب می کنند.
این خورش ترش و خوشمزه از آن دسته غذاهایی است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد. اگر قصد طبخ انار مسمای مجلسی را دارید، مرغ را بهصورت درسته سرخ کنید و در خورش بریزید. برای این کار حتما مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار، نمک و فلفل مزهدار کنید. سبزی را نیز در قابلمه بریزید و غذا را برای نیم ساعت روی شعله ملایم بپزید تا جا بیفتد و بوی خامی آرد از بین برود. توجه داشته باشید که خالو آبه را باید مرتب هم زد تا ته نگیرد.
استفاده از نورپردازی مناسب و میز و صندلی چوبی تم قابل قبولی را به محیط رستوران بخشیده است. بین رستوران های خوب تنکابن هم کلی رستوران هست که شاید محیطی ساده داشته باشند اما غذاهایش حرف ندارند و خوشمزه تر از آن البته با قیمتی معقول در هیچ جای دیگر پیدا نمی کنید. بین این نوع از رستوران ها در تنکابن می خواهیم رستوران معروف امیر طوبایی را معرفی کنیم. پاسخ این سؤال منفی است؛ چون در تهران هم رستورانهای گیلکی خوب و باکیفیتی حضور دارند که میتوانند حال و هوای گیلان را برای شما زنده کنند. در این مطلب از وبلاگ سفرزون به معرفی این رستورانها میپردازیم. غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و به عنوان یکی از مهم ترین جنبه های زندگی مردم این منطقه شناخته شده است.