غذاهای سنتی ایرانی ، بهترین غذاهای اصیل ایرانی  جاذبه ها
انتشار: بهمن 16، 1402
بروزرسانی: 03 تیر 1404

غذاهای سنتی ایرانی ، بهترین غذاهای اصیل ایرانی جاذبه ها

کمی نمک و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید تا خوش رنگ شود. این مواد (کشمش، گوشت قلقلی و هویج) را با هم مخلوط کنید. برای تهیه گوشت قورمه، گوشت خورشتی را با دو لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.

ماش در فرهنگ غذایی استان گلستان و ترکمن ها ارزش و جایگاه بالایی دارد و با آن چندین نوع غذای خوشمزه درست می کنند. چکدرمه از گوشت، پیاز، رب گوجه، روغن و ادویه جات تهیه شده و معمولا با دوغ و سبزی خوردن سرو می شود. شکرپلو بوشهر از ترکیب برنج، شکر و زعفران تهیه شده و بیشتر با قیمه بوشهری سرو می شود. مواد اصلی این غذای محلی شامل للک (بلغور ریزدانه گندم)، پیاز و روغن است. در آشپزخانه مردمان بوشهر انواع غذاهای دریایی تازه صید شده پیدا می شود و بوشهر را می توان بهشت طرفداران غذاهای دریایی دانست. گوشت لوبیا یکی از معروف ترین غذاهای کاشان است و باید جزو گزینه های اولی باشد که در سفر به کاشان تست می کنید.

اما اصفهانی ها به غیر از کباب، غذاهای خوشمزه دیگری می خورند. در ادامه چند مورد از غذاهای معروف اصفهان را معرفی می کنیم. در کئی پلا، علاوه بر کدو حلوایی، پیاز، گوشت چرخکرده، برنج، زیره، زردچوبه و ادویه هم می ریزند. سپس در ظرفی آرد را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه می کنیم و بعد مقدری آب را به ترکیب اضافه می کنیم.

  • در این غذا شکم ماهی سرخو یا سنگر را خالی می کنند و بعد با مخلفاتی مثل گشنیز، شوید، پیاز خرد شده، ادویه و فلفل پر می کنند.
  • «ته چین آلبالو» یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که به خاطر وجود آلبالو و زعفران ظاهر فوق العاده جذابی دارد.
  • اناربیج گیلاناگر به خورشت فسنجان علاقه دارید و طرفدار مزه ی ترش هم هستید، حتما از طعم اناربیج خوشتان می آید.
  • قیمه بوشهری با چیزی که همیشه از قیمه در ذهنتان دارید تفاوت زیادی هم در ظاهر و هم در طعم دارد.

بلکه هدف از چنگال انگشتان دست است که باید برای تهیه این غذا مورد استفاده قرار بگیرد. نان بیات خرد شده، عسل یا شکر تنها موادی هستند که برای پختن چنگالی نیاز دارید. برای تهیه چنگالی باید نان ها را در روغن سرخ کنید و هر کدام از شیرینیجات که گفتیم (یعنی عسل یا شکر) را به آن اضافه کنید.

۲۱. غذاهای محلی استان خراسان رضوی

تباهگ خشک شده را می توان بدون استفاده از هیچ وسایل سرمایشی، برای چند ماه و حتی یک سال در منزل نگهداری و استفاده کرد. یک تابه را روی حرارت بگذارید و پس از داغ شدن در آن روغن بریزید تا گرم شود. سپس تکه های مرغ را با مقدار مناسبی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در تابه بریزید و خوب تفت دهید تا مرغ ها طعم بگیرند و سرخ شوند. اگر می خواهید از ران مرغ برای تهیه این غذا استفاده کنید، آن ها را با ادویه جات بپزید یا سرخ کنید. پس از سرخ شدن تکه های مرغ، شعله گاز را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا مرغ برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

دنده کباب یکی از انواع کباب های اصیل و لذیذ ایرانی و بسیار شبیه به شیشلیک است که اصالت آن به شهر تاریخی کرمانشاه برمی شود. دنده کباب، یکی از غذاهای مهم و مجلسی شهر کرمانشاه به شمار می آید که معمولا در مهمانی ها و مجالس مهم سرو می شود. تهیه و طبخ دنده کباب و سیخ کردن آن در خانه برخلاف بسیاری از کباب ها، نیاز به تبحر و تجربه خاص و رعایت کردن یکسری نکات دارد. به نظر می رسد که دلیل اصلی نام گذاری این آبگوشت به نام مطنجنه، استفاده از گوشت گوسفند برای طبخ آن است و به احتمال زیاد، مقصود اصلی از مطنجنه، همان کلمه آبگوشت است. آبگوشت منتجنه در کرمان به دلیل عدم استفاده از رب گوجه فرنگی، سبز رنگ است و بهتر است که آن را در دیگ مسی درست کنید. در ادامه طرز تهیه آبگوشت منتجنه را در مجموعه غذاهای محلی کجارو بخوانید.

آش گزنه یا دوخین

مهارت در درست کردن کباب به اندازه مواد اولیه اش مهم است. نون چرب یا نون چربی از غذاهای مشهور دزفول در استان خوزستان است. برای تهیه این غذا یک خورش خوشمزه درست می کنند، خورشی که از گوشت، نخود، پیاز و رب درست شده است. سپس آب خورش را در یک ظرف بزرگ می\u200e ریزند و نان لواش داخل ظرف می گذارند. نان ها را خوب به آب خورشت که چرب هم هست، آغشته می کنند. بعد در بشقاب ها تکه های نان چرب شده را می گذارند و رویش خورش می ریزند.

آن ها برای نگهداری طولانی مدت از این غلات، آن ها را پوست می گرفتند و با آب یا شیر می پختند. پس از این فرآوری سنتی و به اصطلاح بلغور شدن، آن ها می توانستند جو و گندم را بدون کپک زدن یا رطوبت گرفتن، برای مدت زمان طولانی نگهداری کنند و در مواقع لازم، با آن آش یا پلو درست کنند. برای تهیه کباب بختیاری در تابه، آن ها را در سیخ چوبی سیخ کنید. برای این کار بهتر است گوشت و مرغ را به تکه های کوچک تر برش بزنید.

لپه ای را که از چند ساعت قبل خیسانده اید، به بقیه مواد اضافه کنید و قدری هم بزنید تا لپه تفت مختصری بخورد و خامی آن گرفته شود. بعد از چند دقیقه رب گوجه فرنگی را در خورش بریزید و اجازه دهید که رب رنگ باز کند. وقتی گوشت نیم پز شد، آلوهایی که از قبل خیس کرده اید، در خورشت بریزید. سپس آن را به مکعب های کوچک برش بزنید و با خرماها در یک قابلمه آب بریزید. عنکاس ها را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید تا نرم و خوش رنگ شوند. پیازهای خلالی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.