وقتی میخواهید به رستوران چوبین وارد شوید، با دری چوبی مواجه خواهید شد که شما را به داخل خانهای قدیمی هدایت میکند. در دو طرف حیاط این خانه تختهایی با قالیهای رنگارنگ برای نشستن شما قرار گرفتهاند. وسط حیاط نیز جوی آبی با کاشیهای فیروزهای در جریان است که صفا و صمیمیتی دلنشین به فضای رستوران میدهد.
- در مرحله بعد، ادویه، زردچوبه، فلفل و رب گوجهفرنگی را به پیاز و گوشت بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویه و رب گرفته شود.
- بهترین نوع گز هم که از سوغات جهانی و لذیذ این استان و به ویژه شهر «بلداجی» است.
- قوروت، در واقع نوعی فرآورده لبنی است که اهالی بیرجند از آن بهعنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده میکنند.
- طرز تهیه ته تالی، بسیار ساده است و چاشنیهای مختلف، طعم بینظیر و متفاوتی را به این غذا اعطا میکنند.
آبشار های پر آب و دیدنی مثل تنگ زندان و معدن، زیبایی آن را دو چندان کرده است . این منطقه زیبا با وسعتی در حدود ۶۲۰ هزار هکتار در بین سه شهرستان بروجن ، لردگان و اردل قرار دارد. در ۵ کیلومتری جنوب شهر فارسان و ۳۷ کیلومتری شهرکرد ، در مجاورت روستای ده چشمه ، گردشگاهی مصفا به نام پیر غار وجود دارد. این غار شگفت انگیز دو دهانه دارد و به دلیل وجود موانع طبیعی بیش از ۶۰۰ متر از آن قابل دسترسی نیست.
ارومیه خورش
اشکنه را با نام روغنآب یا سوپ نیز میشناسند، اما باید بدانید که اشکنه با سوپ، کاملا متفاوت است. شواهد تاریخی نشان میدهند که این غذا در ابتدا در نواحی خراسان، بهویژه در شبهای سرد و زمستانی بجنورد پخته میشده است؛ البته این غذا در حال حاضر در خراسان شمالی، جنوبی و رضوی نیز طبخ میشود. در ادامه با مراجعه به مقاله انواع اشکنه در مجموعه غذاهای محلی کجارو، با انواع این غذا در ایران آشنا شوید و غذایی ساده و مقوی در خانه طبخ کنید. دمی بلغور ساده، جایگزین مناسبی برای برنج است و میتوان آن را با انواع خورش و غذاهای گوشتی نیز سرو کرد. طبع گندم، برخلاف برنج، گرم است و بهدلیل وجود فیبر بالا، شما را برای مدت زمان طولانی سیر نگه میدارد.
نکاتی در تهیه کباب بختیاری
اگر از گوشت برای تهیه کشک سالاری استفاده نمیکنید، در پایان یک عدد تخممرغ همزده را در غذا بریزید و آن را پس از چند دقیقه سرو کنید. برای تهیه یک قورمه سبزی جا افتاده میتوانید یک بار سبزی را خوب سرخ کنید و سپس آن را با گوشت تفت دهید. شما میتوانید تمام ترکیب سبزی قورمه را از ابتدا با هم تفت دهید و آن را با گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید.
در انتهای آماده شدن کبابها، کره آب شده را به همراه زعفران و کمی آب در یک کاسه بریزید و با یک قلمو بر روی کبابها بکشید تا کباب بختیاری شما چرب و لذیذتر شود. به را پوست بگیرید و بعد از جداکردن هستههای آن، به را در ابعاد مکعبی متوسط خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس به سرخشده را همراه زعفران دمکرده و شکر به خورشت اضافه کرده و صبر کنید تا غذا جا بیفتد. خورش قیمه نخود از غذاهای خوشطعم یزدی است که بهجای لپه، از نخود در آن استفاده میشود. این خورش طعمی مشابه آبگوشت دارد که از همین نظر متفاوت است. قیمه نخود یزدی، رنگی زعفرانی دارد و در طرز تهیه آن معمولا رب گوجهفرنگی به کار نمیرود.