
بروزرسانی: 02 تیر 1404
طرز تهیه 23 غذای گیلانی برنجی و نونی با فیلم آموزش تهیه مجله کوروش
حبوبات از قبل خیس خورده را با گوشت و آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا نیم پز شوند. شما می توانید به جای ریختن بادمجان، سیب زمینی و گوجه در خورش، برای سرو، مرغ پخته شده را در یک کاسه گود بریزید و با سیب زمینی، گوجه و بادمجان سرخ شده نوش جان کنید. در تهیه مسمای مرغ و بادمجان می توان به جای استفاده از گوجه از پوره گوجه فرنگی یا رب هم استفاده کرد.
اگر قصد سفر به رشت را دارید می توانید این غذا را در غذا خوری های قدیمی رشت پیدا کنید. مازندرانی ها با ترکیب عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت، گردوی ساییده شده و نمک و فلفل غذایی خوشمزه به نام قلیه می پزند که عطر و طعمش هوش از سرتان می برد. در لحظات آخر طبخ به این غذا دانه های انار هم اضافه می شود و به هنگام سرو بر روی آن سیر داغ می ریزند.
- سپس تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مایه کوکو بیفزایید و خوب هم بزنید.
- این غذا به خاطر وجود گوشت اردک یا غاز، گردو و رب انار سرشار از ویتامین بوده و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.
- سپس آن ها را در کمی روغن تفت دهید تا دو طرف آن ها طلایی شود.
- مواد لازم برای درست کردن این غذا بادمجان کبابی، ترکیب سیر و گردوی آسیاب شده، آب انار ترش، نعناع و سبزی محلی چوچاق است.
- در زمان جا افتادن خورش، بادمجان ها را به صورت ورقه ای و گوجه فرنگی ها را به صورت حلقه ای برش بزنید و در روغن به صورت جداگانه سرخ کنید.
در همین حین، کشمش از قبل خیس کرده را در روغن در یک تابه سرخ کنید تا کشمش ها پف کنند. سپس آن ها را کنار بگذارید و آلو سیاه و قیسی را در همان روغن تفت دهید. پس از کشیده شدن آب مرغ، آلو، قیسی و کشمش سرخ شده را به همراه زعفران دم کرده در خورش بریزید. رب گوجه فرنگی را نیز در روغن تفت دهید به خورش بیفزایید.
روایات مسافران اولیه به ایران نشان می دهد که ظرف های سرو شده در طول قرن ها تغییر محسوسی نداشته است. فضای داخلی رستوران بهزاد شیک و مدرن است و حس راحتی دارد. پرسنل رفتار خوبی دارند و برخوردشان با مشتری مناسب است. همان اول که تازه سر میز نشسته اید، با یک نوشیدنی سنتی از شما پذیرایی می کنند.
۴- ماهی سفید شکم پر
گردو را آسیاب کنید را به همراه سبزی سرخ شده به پیازها اضافه کنید. غذایی بسیار مقوی و متفاوت که حیف است به خطه شمال سفر کنید و طعم آن را نچشید. مواد تشکیل دهنده این غذا کدوی سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ و سیر است. جالب ترین قسمت پختن مرغ ترش، اضافه کردن دو عدد تخم مرغ زده شده به آن و هم زدن آن در خورش است.
۱۱. کویی تره و طرز تهیه آن
سپس پیاز را در روغن کمی تفت می دهند، گوشت را به آن اضافه می کنند و هم می زنند. در ادامه به خروش، آب اضافه می کنند و به مدت ۳ ساعت، آن را می پزند. شوید را در روغن تفت می دهند و با شیره گوجه به گوشت اضافه می کنند. «واویشکا» غذایی با ریشه روسی است که بعد از جنگ جهانی دوم به آشپزخانه گیلانی راه پیدا کرد. برای درست کردن واویشکا می توانید هم از گوشت قرمز استفاده کنید و هم از گوشت مرغ یا دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله.
سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ ها برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند. مرغ ها را پس از پخت از آب مرغ دربیاورید و کنار بگذارید. پس از طلایی شدن پیازها، تخم مرغ های هم زده را در تابه بریزید و مواد را مخلوط کنید تا تخم مرغ، خودش را بگیرد. در آخر، مقداری آب نارنج یا آب لیمو و نمک به خورش اضافه کنید. خورش چغرتمه مرغ را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج نوش جان کنید. پس از شستشوی کامل سیرهای تازه، اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.
بادمجان نیز مانند سیر و تخم مرغ در غذاهای شمال زیاد استفاده می شود. نازخاتون نوعی ترشی شمال است که طعم بادجان کبابی آن را از یاد نخواهید برد. اصلی ترشی ناز خاتون بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، پیاز، آبغوره، نعنا و رب انار است. مالابیج یا مالاویج یا مالاتا یکی از خوشمزه ترین غذاهای دریایی شمال است.
مواد لازم برای درست کردن این غذا گوشت مرغ، پیاز، سیر، آب نارنج، لپه، سبزیجات خرد شده (ترکیب جعفری، گشنیز، نعناع و گاهی کمی تره)، آب، تخم مرغ، نمک و فلفل است. اول مرغ با پیاز و سیر خوب سرخ می شود بعد از مدتی نمک، فلفل و سبزیجات به ترکیب اضافه می شوند. حالا نوبت لپه، ۱/۵ لیتر آب و یک لیوان آب نارنج تازه است، سپس در قابله را می گذاریم تا بعد از چند ساعت خورشت کاملا جا بیفتد. ۱۰ دقیقه قبل از اینکه پخت خورشت تمام شود دو تخم مرغ زده شده به تمام قسمت های سطح خورشت اضافه می شود.