ارومیه خورش را در ظرف سرو بکشید و با بادمجان و سیبزمینی سرخ شده تزئین کنید. صبر کنید تا ماست کمی رقیق و در آب حل شود؛ سپس مخلوط تخممرغ و سیر را بههمراه نمک و فلفل در قابلمه بریزید. گوزلمه را پس از چند دقیقه در کاسه بکشید و در آن، نان خشک تیلیت کنید.
- میخواهیم در این شهر گشتوگذار کنیم و با رستورانهای شهرکرد آشنا شویم.
- سپس محلول قوروت را بههمراه نمک و فلفل به پیاز داغ بیفزایید و غذا را برای چند دقیقه روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا گرم شود؛ اما به جوش نیفتد.
- چشمه برم در مرکز شهر لردگان واقع گردیده و با شهرکرد ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد.
در یک ساعت آخر پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج خیس و آبکششده را به قابلمه بیافزایید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند. گوشت، ماست، نخود، نمک، سیر، پیاز داغ، برنج، شوید و شنبلیله مواد این غذا هستند. ابتدا نخود و گوشت را با هم می پزیم، سپس برنج را اضافه می کنیم. سپس بقیه مواد را اضافه کرده و آنها را روی حرارت می گذاریم. این غذا سریع آماده می شود و برای زمان هایی که در زمان کم باید غذا حاضر باشد، بسیار مناسب است.
در کنار کباب بختیاری تابه ای می توانید از سبزیجات خوشمزه ای مانند گوجه فرنگی ، قارچ و سیب زمینی به صورت سرخ کرده یا کبابی استفاده کنید. در پایان پس از اینکه کباب آماده شد آنرا به همراه نان یا برنج سرو کنید. البته بعضی افراد کباب مرسوم در رستوران ها را که از مخلوط گوشت قرمز و گوشت مرغ تهیه می شود را کباب بختیاری اصیل نمی دانند و بر این باورند که کباب بختیاری اصیل از گوشت گوسفندی تهیه می شود و دارای گوشت مرغ نیست. برای تهیه این خورش ابتدا گوشت و پیاز را تفت میدهند و روی آن آب میریزند تا خوب بپزد.
سیبزمینی را نیز با کمی نمک و آب، آبپز کنید و پس از نیم ساعت، پوست آن را بکنید و رنده ریز کنید. برخی افراد خرما پلو را بهجای برنج ساده با رشته پلو سرو میکنند. بهجای بلغور گندم از گندم پوست کنده یا ترکیب یک لیوان بلغور گندم و یک لیوان گندم پوست کنده هم میتوانید استفاده کنید. اگر دوست دارید طعم غذای شما ترش باشد، قوروت را کمی بیشتر بجوشانید.
کباب یونانی
بلغور در زبان فارسی بهمعنای «هر چیز در هم شکسته و در هم کوفته» است و بهطور خاص به گندم یا جوی پخته شده و خشک شدهای اشاره دارد که با آسیاب، نیمکوب شده باشد. جالب است بدانید که مردم در گذشته، تنها دو یا سه بار در طول سال، برنج میخوردند و قوت غالب آنها، بلغور گندم یا جو بوده است. آنها برای نگهداری طولانی مدت از این غلات، آنها را پوست میگرفتند و با آب یا شیر میپختند. پس از این فرآوری سنتی و به اصطلاح بلغور شدن، آنها میتوانستند جو و گندم را بدون کپک زدن یا رطوبت گرفتن، برای مدت زمان طولانی نگهداری کنند و در مواقع لازم، با آن آش یا پلو درست کنند. برای آشنایی با انواع خورش قیمه در ایران میتوانید به مقالههای غذای محلی کجارو مراجعه کنید.
سپس شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید تا خوراک برای ۱۵ دقیقه بپزد. برای سرو، عنکاس را در ظرف بکشید و دور آن را با پیاز و تربچه تزئین کنید. استان لرستان در غرب کشور با نام سرزمین آبشارها مشهور است و هر سال، گردشگران بسیاری به آن سفر میکنند. غذاهای محلی این منطقه از قدمت و تنوع بسیاری برخوردار هستند و بدون شک، شما را عاشق خود خواهند کرد.
مخابرات در روند توسعه شهرداری می تواند کمک حال باشد
در مرحله بعدی فلفل دلمه ای و پیاز خلال شده را چهار تا پنج ساعت پیش از اینکه مرغ و گوشت را به سبخ بکشید به مواد بیفزایید. بهتر است که تکه های فیله مرغ و فیله گوساله را در درون دو ظرف مجزا در مخلوط آب پیاز و زعفران قرار دهید. آش شولی بهدلیل طبع سردی که دارد، معمولا در شب یلدا، همراه با آجیل و شیرینی یزدی میل میشود تا طبع متعادلتری پیدا کند. این آش را میتوانید بهعنوان پیشغذا یا غذای اصلی سرو کنید و از خاصیت آن برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا نهایت استفاده را ببرید. این غذا معولا گوشت كوبیده ندارد و مواد آن بههمراه آب آن خورده میشود؛ اما میتوان آن را شبیه آبگوشت ساده نیز سرو کرد.
ابتدا اینکه توصیه می کنیم در مصرف و پخت این غذاها کمال میانه روی را داشته باشید چرا که برخی از این غذاها به علت وجود بعضی از مواد ممکن است برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند متناسب نباشد. نکته دیگر که حائز اهمیت است این است که غذاها را در دمای مناسب نگه دارید و ترجیحا در دمای زیر پنج درجه سانتیگراد. اگر شما هم سابقه چهار محال و بختیاری گردی دارید، توصیه میکنیم که نظرات و پیشنهادات خود را با ما از طریق کامنت یا کانال های روزیاتو در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
مقداری روغن در یک تابه گود بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس سیبزمینیها و پیازهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند. در ادامه، گوشت خرد شده، زردچوبه و فلفل را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا آب گوشت خشک شود و رنگ آن تغییر کند. لوبیا را در مرحله بعد در تابه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. سپس گوجهفرنگی خرد شده را به مواد داخل تابه بیفزایید و تفت دادن را برای یک دقیقه دیگر ادامه دهید. دو لیوان آب جوش در تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا لوبیا و گوشت بهطور کامل بپزند.
پس از گذشت دو تا چهار ساعت کاسه حاوی گوشت را از یخچال خارج کنید. پیاز و فلفل دلمه ای را خلال کنید و 4 ، 5 ساعت قبل از سیخ کشیدن مرغ و گوشت آنها را داخل مواد شان بریزید. زنان ایرانی با شناختی دقیق از مواد غذایی و ترکیب آنها با یکدیگر برای غنی تنر شندن هنر نه بیشتر غذاها، به بازده خوبی دست یافته اند. غذاهای سنتی ایرانی متنوع، متعادل و از نظر مواد مغذی کافی هستند بنابراین با معیارهنای تغذیه سالم انطباق دارند. با توجه به اینکه شیوه زندگی انسان ها، متاثر از نحوه معیشت آنهاست، بنابراین نحوه کار و فعالیت جامعه ای که غذای سنتی می خورند با شیوه فعالیت مصرف کنندگان غذاهای فوری ، تفاوت دارد.