با معروفترین غذاهای محلی ایران، یکی از سه مکتب خوراک جهانی آشنا شوید و یک روز لذتبخش را در میان انواع طعمهای لذیذ و وسوسهکننده سپری کنید. این غذای محلی بختیاری بیشتر با دل و جگر گوسفند درست می شود ولی با مخلوط جگر و گوشت گوسفند و یا مرغ هم تهیه می شود. برای اینکه گوشت گوسفندی و گوشت مرغ کمی استراحت کنند و طعم دار شوند کاسه حاوی مواد را به مدت دو تا چهار ساعت در یخچال قرار دهید.
- سپس گوشت را همراه ادویه به پیاز داغ بیفزایید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
- خودداری از مصرف غذاهای سرخ شده و روغنهای جامد، حیوانی و نباتی یکی از توصیههای مهم در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی است.
- یک روش دیگر طبخ این است که تکههای گوشت را از آب گوشت خارج نکنید و برنج را با همان آب گوشت و تکههای گوشت و یک عدد لیموعمانی دم کنید.
- علاوه بر محصولات دریایی، استان بوشهر، سرزمین نخلستانهای سرسبز است و بخش بسیاری از خرمای کشور در این استان تولید میشود؛ به همین دلیل، استفاده از خرما در غذاها، دسرها و شیرینیهای استان بوشهر بسیار رایج است.
این غذای دزفولی که نام آش را با خود همراه دارد، یک نوع غذای پلویی است و شباهتی با آش ندارد. کباب بختیاری کبابی خوشمزه و دوست داشتنی است که خیلی ها ممکن است آن را با کباب قفقازیو یا سلطانی به اشتباه بگیرند. اما فرق کباب بختیاری و قفقازی در این است که در کباب بختیاری استفاده از ماست یا خامه ضروری نیست و همچنین صرفا با سینه مرغ تهیه نمی شود. یه دیزی فوق العاده با گوشت گرم بره و دنبه و حبوبات درجه یک،همراه با سبزی خوردن و ترشی مخلوط که پیشنهاد می کنیم با دوغ محلی میل کنید یا یه شربت ترش مزه از منوی ما انتخاب کنید.
پلو بریانی
آبگوشت کرمانی مطنجنه، متنجنه یا متنجون، یک آبگوشت بسیار خوشمزه و محبوب در استان کرمان است که اصالت آن به رفسنجان برمیشود. این نوع آبگوشت بهعنوان نذری در ایام محرم و صفر و بهخصوص روزهای تاسوعا و عاشورا در هیئتهای عزاداری کرمان و بم طبخ میشود و برخی افراد آن را با نام آبگوشت امام حسینی میشناسند. کلم قمری را میتوان پس از نیمپز شدن مواد آبگوشت در غذا ریخت. قیمه نثار در استان قزوین در مجالس عروسی، نذری روزهای عاشورا و تاسوعا و شب سال تحویل سرو میشود و طعم و مزهای بینهایت لذیذ دارد. اگر هویجها را خلالی خرد میکنید، در هنگام تفت، درب تابه را ببندید تا هویجها بپزند. پوشش گیاهی استان فارس را درختان جنگلی، گیاهان دارویی و صنعتی تشکیل میدهد.
طرز تهیه کوبیده مرغ تابه ای
قدمت خورش قورمه سبزی به ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال قبل برمیشود؛ زمانی که آریاییها روشی جدید برای نگهداری از گوشت در تمام فصول سال را به وجود آوردند. آنها گوشت را بهاندازههای کوچک خرد میکردند و سپس آن را میپختند. آنها یک کیسه با استفاده از شکم گوسفند که دارای چربی فراوان است تهیه میکردند تا گوشت پختهشده را در درون آن بریزند. زمانی که گوشت خشک میشد، روی آن، یک لایه چربی میبست و مانند کنسرو از ورود میکروب و انواع باکتریها به درون گوشت جلوگیری میکرد. با این روش، گوشتهای قورمه چند ماه در داخل مشک یا کوزه باقی میماندند و طراوت و تازگی خود را از دست میدادند؛ به همین دلیل، سبزیهای متنوع و خوشبو به گوشتهای قورمه اضافه میشد تا غذایی لذیذ و دلچسب به دست آید. برای آشنایی بیشتر با انواع خورش قورمه سبزی در ایران به مجموعه غذاهای محلی کجارو سر بزنید.
این غذای محلی اراکی به دو صورت آبدار و بدون آب، معمولا همراه با نان یا برنج و سبزی تازه سرو میشود. مواد اصلی غذاهای شکمپر مشخص است؛ اما برای تعیین اندازه آنها این آشپز مازندرانی است که مانند دیگر آشپزها بر طبق تجربیات خود تصمیم میگیرد. اردک شکمپر را مانند دیگر غذاهای لذیذ و خوشخوراک شمالی همراه با برنج، سبزی و ترشی سرو میکنند. به گفته بسیاری از محلیها و افرادی که این غذا را امتحان کردهاند، اردک شکمپر، لذیذترین نسخه شکمپر در استانهای شمالی کشور است. خورش سیب سبز، یکی از خورشهای کمتر شناختهشده استان لرستان است که با گوشت ران گوسفندی، روغن مایع، برگ بو، پیاز، آب، نمک و فلفل، سیب درختی، پیاز داغ، سرکه، شیره انگور یا خرما و نشاسته ذرت درست میشود. این خورش بهقدری خوشمزه است که کافی است فقط یکبار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید.
این غذا را میتوان با گوشت چرخکرده یا گوشت مرغ، خرما، برنج، کره، زعفران و ادویه درست کرده و با کشمش پلویی، زرشک، پیاز داغ، خلال پسته و بادام تزئین کرد. آش رشته بوی ایران را میدهد، بوی سفرههای افطار و دورهمیهای خانوادگی در خانههای مادربزرگ و پدربزرگها. آش رشته یک خاطره مشترک است از کودکی تک تک ما و کمتر کسی پیدا میشود که عاشق طعم آن نباشد. آش رشته یکی از اصیلترین آشهای ایرانی است که از سالهای بسیار دور طبخ میشده است.
یارما شورباسی، یکی از غذاهای لذیذ و محلی آذربایجان غربی و شهر ارومیه است که معنای نام آن در زبان ترکی، «سوپ بلغور» است. این غذای مشهور بهدلیل داشتن بلغور گندم، ارزش غذایی و فیبر بسیار بالایی دارد و فوقالعاده مقوی است. از جمله خواص سوپ بلغور ارومیه میتوان به محافظت از پوست، هضم آسان، تقویت سیستم گوارشی و پیشگیری از سرطان اشاره کرد.