طرز تهیه خوشمزه‌ترین غذاهای شمالی و جنوبی با ماهی


اناربیج یا به شکل کامل‌تر انارآویج یکی از غذاهای خوشمزه شمالی ست. این غذا به دلیل طعم خاص آن و نوع طبخ آن، مورد علاقه بسیاری از گردشگران است. این غذا شباهت زیادی به فسنجان دارد با این تفاوت که در طبخ آن از سبزیجات مخصوص و آب انار هم استفاده می‌شود.

عدس یکی از حبوبات پرخاصیت است و اسفناج نیز از سبزیجات بسیار مفید برای بدن به شمار می‌رود. مازندرانی‌ها از ترکیب اسفناج، عدس، سیر و انار ترش و نمک غذایی به نام اسفناج مرجی دست می‌کنند که خواص بسیاری دارد و طرفدارانش هم یکی دو تا نیستند. به روش مازندرانی به گردو آسیاب شده نیاز دارید، در بعضی مناطق از ترکیب رب آلوچه و رب انار استفاده می‌کنند.

توجه داشته باشید فویل آلومینیومی و ظرف پیرکس جهت آماده‌ سازی مرغ شکم پر نیاز است. در لیست غذاهای شمالی میرزا قاسمی جایگاه خاصی دارد و معمولا هر جا شما طرز تهیه ۱۰ غذای ایرانی ساده را مطالعه کنید، نامی از میرزا قاسمی را مشاهده خواهید کرد. در این غذا از بادمجان، سیر، تخم مرغ، ادویه جات مخصوص و رب گوجه استفاده می شود. به شما پیشنهاد می کنیم به جای سرخ کردن بادمجان ها، آن ها را کبابی کنید تا مزه دودی بی ‌نظیری میرزا قاسمی شما بگیرد. همچنین گوجه را نیز بعد از کبابی کردن بهتر است به خوبی له کنید.

در طرز تهیه شوید قورمه می‌توان فقط از شوید استفاده کرد. گردو را خیلی کم تفت دهید؛ زیرا در غیر این صورت گردو می‌سوزد و طعم خورش را خراب می‌کند. در مرحله طبخ مرغ، به‌جای سرخ کردن، آن را نیم‌پز کنید و با سبزی بپزید. خورش انار مسما به‌دلیل وجود دانه انار زودتر از بقیه خورش‌ها می‌سوزد؛ پس در حین طبخ آن مراقب باشید.

  • تخم‌های اردک را در کنار تابه بشکنید و اجازه دهید تا خودشان را بگیرند.
  • به همین دلیل در این مطلب از شادیما برای شما بهترین غذاهای شمالی را آورده ایم تا بیشتر با این سرزمین خوشمزه آشنا شوید.
  • مگر می شود به رشت و گیلان سفر کرد و غذای خوشمزه ی اناربیچ را نوش جان نکرد.
  • آب را به سبزی، پیاز و سیر، گردو و رب انار اضافه کنید و حرارت اجاق را زیاد کنید.
  • لیست غذاهای شمالی بدون آش های خوشمزه کامل نمی شود، آش های مقویی و خوش عطر و طعم که مخصوصا خوردن آن ها در ماه های سرد زمستان خیلی می چسبد.
  • در کنار این غذا تخم مرغ نیمرو و نازخاتون نیز سرو می‌شود.

ماهی مالاتا معمولا با ماهی سفید نر درست می‌شود؛ زیرا گیلانی‌ها معتقد هستند که ماهی سفید نر، لذیذ‌تر و خوشمزه‌تر از ماهی ماده است و گوشت سفت‌تری دارد. آب مرغ را به مرغ‌ها اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ‌ها برای ۴۵ دقیقه بپزند. در همین حین، سبزی خرد شده را برای سه تا چهار دقیقه در روغن در یک تابه تفت دهید.

اگر علاقمند به غذای شمالی هستید، این 14 غذای خوشمزه شمالی را امتحان کنید!

مالابیج یکی از آن غذاهای دریایی است که در گیلان و مازندران رواج دارد و آن را با ماهی سفید، گیاهان معطر، گردو و انار می پزند و آن را روی آتش یا ذغال درست می کنند. این غذای شمالی اصیلی است زیرا در مناطقی که دریا به شهر چسبیده و یا فاصله کمی دارد، اکثر غذاهای آن منطقه با ماهی تازه و خوشمزه تهیه می شود. تجربه این خوردن این غذای شمالی خوشمزه را در استان های کنار دریای خلیج فارس ایران، بسیار پیشنهاد می کنیم. سیر رنده شده و مرغ و زردچوبه و فلفل رب انار و سبزیجات را اضافه کنید و تفت دهید، آب داغ و نمک را اضافه کنید و صبر کنید تا یک ساعت خورشت جا بیافتد. همانطور که می دانید مناطق شمال کشور دارای غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد.

لیست غذاهای شمالی با بادمجان

نسخه گیاهی این غذا با بادمجان و بدون گوشت قرمز و گوشت سفید درست می‌شود. اگر به آب انار دسترسی ندارید، آن را از طرز تهیه حذف کنید و به‌جای آن، رب انار یا انار سابیده شده در خورش بریزید. کافی است سیر و سبزی را در روغت تفت دهید و به غذا اضافه کنید.

در برخی از طرز تهیه‌ها در خورش ترشه تره از پاچ باقلا، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، خانوم باقلا، لپه یا عدس نیز استفاده می‌شود. باقلا قاتق یا باقلا قاتوق از جمله غذاهای خوشمزه و خورشت رشتی است که اهالی گیلان و رشت تبحر خاصی در پخت آن دارند. یکخورشت ایرانیخوشمزه و مقوی که با کمترین و ساده‌ترین مواد پخته می‌شود و بسیار مقوی و سیر کننده است. به نظر می‌رسد میل کردن غذاهای ایرانی مثل باقلا خورشت برای افطار یا سحر ماه رمضان به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد. مطنجن، متنجن یا متنجان ازخورش های محلی گیلانیو متعلق به شمال کشور است که با گوشت، روغن، آلو، قیسی و … تهیه می شود.

سپس ماهی را برای یک ساعت در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا بپزد. پس از گذشت این مدت، روی ماهی را به کره آغشته کنید و فر را در تنظیمات گریل بگذارید تا روی ماهی نیز مانند کف آن، برشته و طلایی شود. شاه کوکو یا شاکوکوی ماسالی، یک غذای متفاوت، مجلسی و خوشمزه است که در میان خانوادههای تالشی زبان از محبوبیت بالایی برخوردار است و معمولا برای مجالس رسمی سرو می‌شود.

۹- کال کباب سنتی گیلانی

با کیفیت ترین رستوران در گیلان و رشت، شامل مجموعه رستوران های رزاقی است. این مجموعه با ارائه انواع وعده های غذایی به ویژه غذای گیلکی به عنوان بهترین رستوران رشت شناخته شده است. در ادامه قصد داریم با ویژگی ها و مشخصات این رستوران بیشتر آشنا شویم. ماهی مرکب را به قطعات کوچکی تقسیم می‌کنند، با ادویه می‌پزند و با سیب‌زمینی سرخ‌کرده نوش‌جان می‌کنند.