این خورش را معمولا با نامهای خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی نیز میشناسند. خورش هویج، انتخابی ایدئال برای افرادی است که بهدنبال طعمی منحصربهفرد و متفاوت برای مهمانی خود هستند. در واقع، حضور آلو باعث میشود تا این خورش، طعمی ملس و خوشمزه داشته باشد. در این مرحله به ترتیب دو تکه گوشت قرمز و دو تکه گوشت مرغ را به سیخ بکشید. سپس این این روند را تا جایی ادامه دهید، که وزن هر سیخ به 150 گرم برسد.
- «گوزلمه» در زبان ارومیهای بهمعنای «منتظر نباش» یا «صبر نکن» است و دلیل نامگذاری این غذا این است که تهیه گوزلمه به زمان بسیاری نیاز ندارد و بسیار ساده است.
- مرکز این استان شهرکرد است و با ۲۰۶۶ متر ارتفاع از سطح دریا، مرتفعترین مرکز استان کشور ایران است.
- افزودن رب گوجهفرنگی به فلافل اهوازی، آن را خوشرنگتر میکند؛ البته شما میتوانید آن را حذف کنید یا از یک عدد گوجهفرنگی تازه رنده شده در تهیه فلافل استفاده کنید.
- اگر مرغ شما پخت، اما خورش به روغن نیفتاد، مرغ را از غذا دربیاورید تا خورش غلیظ و جا افتاده شود.
- با توجه به طبیعت گرم زیره و طبع سرد برنج، زیره پلو طبع متعادلی دارد و به همین دلیل، غذایی مناسب فصل پاییز و زمستان است.
مردم سیستان و بلوچستان بهواسطه فرهنگ غنی قومی محلی خود سالهای سال است که غذایشان را از طریق منابع زراعی و دامی تهیه میکنند و این موضوع منجر بهشکلگیری انواع غذاهای ارگانیک، سالم و مقوی نظیر کشک زرد و لندو شده است. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان سیستان و بلوچستان و طرز تهیه آنها آشنا شوید. عدس را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نغخ عدس گرفته شود و زودتر بپزد. برنج را نیز از چند ساعت قبل در مقداری آب و کمی نمک خیس کنید.
البته این موضوع بدین معنا نیست که شما نمیتوانید در شهرهای مختلف ایران، قلیههای محلی را مزه کنید. اگر به لبو و کدو حلوایی دسترسی دارید، میتوانید از هر دوی آنها در تهیه این خورش استفاده کنید. این کوفته بهصورت سنتی بهشکل بیضی پخته میشود؛ اما شما میتوانید آن را بهشکل دایرههای کوچک نیز درآورید.
آش بیبی سهشنبه با سبزی آش، کوفته ریزه، حبوبات (نخود، عدس و لوبیا چشم بلبلی)، رشته آش، نمک، فلفل و ادویه درست میشود و تزیینات آن معمولا مانند آش رشته، سیر داغ، پیاز داغ؛ نعنا داغ و کشک است. اکبر جوجه، مواد اولیه سادهای دارد که شامل جوجه مرغ، رب انار و کره میشود و در کنار آن برنج زعفرانی و سس انار قرار میگیرد. مهمترین نکته درباره این غذا، نحوه طبخ ویژه آن است که نتیجهای منحصربهفرد و فوقالعاده خلق میکند. اولین بار رستورانی به نام اکبر جوجه این غذا را طبخ کرد و از آن زمان این غذای خوشمزه مازندرانی را به اسم اکبر جوجه میشناسند. غذای لذیذ و نوستالژیک اکبر جوجه در کنار سس انار، یک لیوان دوغ، ماست، زیتون و دیگر مخلفات شمالی، تجربه سفر به شمال کشور را برایتان تکمیل میکند.
احیا کمیته خیّرین ورزشیار در چهارمحالوبختیاری
در ابتدا خرماها را از وسط و بدون متلاشی کردن، برش بزنید و هسته آنها را دربیاورید. سپس کره را در یک تابه متوسط گرم کنید و خرماها را در آن تفت دهید تا پوست آنها براق شود. آب برنج را خالی کنید و برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید. ته قابلمه، نه دیگ سیبزمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا روی شعله ملایم گاز با دمکنی، دم بکشد. استان چهارمحال و بختیاری با اقلیمی خارقالعاده و طبیعتی سرسبز، انواع میوه و سبزی، غلات و دام را در اختیار مردمان خود قرار میدهد تا آنها بتوانند غذاهایی رنگارنگ و خوشمزه را با این مواد غذایی تازه تهیه کنند.
روغن کرمانشاهی، گوشت، لپه، روغن، سیبزمینی نیمپز، تخممرغ، گردو، کشمش، پیاز سرخ شده، آب لیمو، شکر، نمک و رب گوجهفرنگی از مواد تشکیلدهنده هلو کباب هستند. طبخ این غذا کمی زمانبر است؛ اما مطمئن باشید که طعم و مزه نهایی آن، تمام زحمتهای شما را جبران خواهد کرد. با توجه به طبیعت گرم زیره و طبع سرد برنج، زیره پلو طبع متعادلی دارد و به همین دلیل، غذایی مناسب فصل پاییز و زمستان است. استان قم با قدمتی از بیش از هفت هزار سال قبل، یکی از استانهای کویری و مرکزی ایران است. با وجود اینکه بیشتر افراد به استان قم تنها بهعنوان یک مقصد زیارتی نگاه میکنند؛ اما باید بدانید که قم با وجود جاذبههای گردشگری و طبیعی و همچنین غذاهای سنتی فراوان، مقصدی جذاب برای سفر گردشگری نیز به شمار میآید. در فهرست غذاهای سنتی این منطقه، انواع آبگوشت، آش، اشکنه و دیگر غذاها مانند دمپختک، کوفته قمی و غیره دیده میشود.
فست فودها و کافههای شهرکرد
معمولا هر مجمع برای سه نفر در نظر گرفته میشود و افراد بهشکل گرد دور سینی جمع میشوند و غذا را میل میکنند. آب مورد استفاده برای پخت کوفتهها نباید بیش از حد باشد؛ زیرا در غیر اینصورت کوفتهها از هم باز میشوند و ظاهر خود را از دست میدهند. نسبت دقیق سبزی را رعایت کنید و بیش از حد در سبزی شنبلیله نریزید؛ زیرا خورش شما را تلخ میکند.
طرز تهیه آبریز یا اوبریز غذایی بختیاری
پلو بریانی، همان طور که از نام آن پیدا است از ترکیب پلو و مایه بریانی درست میشود. پلو بریانی، یک نسخه کاملا گیاهی هم دارد که بدون گوشت و با سبزیجات مختلف مانند سیبزمینی، هویج، قارچ و غیره درست میشود و گیاهخواران عزیز میتوانند از طعم آن لذت ببرند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه بریانی پلو و انواع آن و همچنین ترکیب ادویه بریانی بلوچی آشنا کنیم. گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه است که با سیر، تخممرغ، ماست، روغن و نمک درست میشود. «گوزلمه» در زبان ارومیهای بهمعنای «منتظر نباش» یا «صبر نکن» است و دلیل نامگذاری این غذا این است که تهیه گوزلمه به زمان بسیاری نیاز ندارد و بسیار ساده است. گوزلمه یک فست فود ایرانی به شمار میآید و شما میتوانید آن را با کمی تزئین، به پیشغذایی مجلسی نیز تبدیل کنید.