ترشه واش، نام گیاهی در گیلان است که معمولاً در مناطق نیمه گرمسیری رشد میکند. این خورش طعم ترش و جذابی دارد و ترکیبات آن، مرغ، بادمجان، سبزیجات، رب آلوچه، رب انار در یک ظرف سفالی است که در نهایت با برنج کته طعم آن میتواند تا مدتها زیر زبانتان باقی بماند. واویشکا با مرغ از غذاهای مشهور و محبوب استان گیلان است که طرز تهیه بسیار سادهای دارد.
- خورش مرغ ترش، یکی از خوشمزهترین و اصیلترین غذاهای ایرانی است که در مناطق شمالی کشور بسیار محبوب و پرطرفدار است.
- درست می شود که در نهایت هم تخم مرغ به آن اضافه می شود که می توانید بسته به میل خود این مورد را استفاده کنید.
- اول پیاز و سیر را تفت می دهیم و مرغ را به آن اضافه می کنیم تا سرخ شود.
- پیشنهاد ما این است که حتماً حداقل یکبار شفتلیا را میل کنید تا متوجه طعم خوش آن شوید.
- بنابراین اگر قصد سفر به این خطه را دارید حتما طعم این غذاها را بچشید.
- بورانی اسفناج، یک پیش غذا و چاشنی فوقالعاده خوشمزه است که با ماست، اسفناج، سیر و گاهی گردو درست میشود.
سپسبادمجانها را در روغن داغ با حرارت متوسط شعله گاز، خوب سرخ کنید تا طلایی شوند. بورانی برگ چغندر با برگ چغندر، پیاز، سیر و تخممرغ درست میشود و معمولا آن را با سیر خام و ماست سرو میکنند. کویی تره، یکی زا غذاهای خوشمزه و قدیمی گیلانی است که از نظر ظاهری، شبیه به میرزا قاسمی و حتی فسنجان است؛ اما در تهیه آن بهجای بادمجان از کدوحلوایی استفاده میشود. برای مطالعه مراحل طرز تهیه و جزییات درست کردن خورش باقلا قاتق روی لینک مطلب کلیک کنید. «سیر قلیه» یا «سیر چغرتمه» یک خورش خوشمزه گیلکی است که در فصل زمستان حداقل هفته ای یک بار سر سفره گیلانیها حاضر است.
غذاهای معروف و خوشمزه گیلان
علاوه بر منوی کامل غذاهایی گیلانی، محیط زیبا و طراحی آن نیز یکی دیگر از جذابیتهایی است که شما را برای رفتن به این رستوران مجاب میکند. رستوران ماهی سفید غذاهای خوشمزه خود را با قیمت بسیار مناسبی سرو میکند و اگر در بین غذاهای شمالی، به غذاهایی که شامل ماهی هستند علاقه دارید، بههیچعنوان رستوران ماهی سفید را از دست ندهید. اگر جزو آن دسته افرادی هستید که از طعم بادمجان و یا ترشی چندان خوشتان نمیآید، پیشنهاد میکنیم حتماً ناز خاتون گیلانی را تجربه کنید. این چاشنی خوشمزه، طعم متفاوتی از بادمجان کبابی را زیر زبانتان میآورد. ترکیب این ترشی خوشمزه، بادمجان کباب شده، گوجهفرنگی، پیاز، آبغوره، نعنای خشک و رب انار است. یکی از خوشمزهترین چاشنیهایی است که میتوانید همراه با غذای گیلانی میل کنید.
بهترین غذاهای شمال ایران
خورش سیرابیج یا سیراویج، یکی از غذاهای لذیذ و گیاهی گیلانی است که با برگ سیر خرد شده، تخممرغ و نمک، فلفل و ادویه درست میشود و طرز تهیه بسیار راحتی هم دارد. این خورش لذیذ در کمتر از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در آشپزخانه آماده میشود و بدون شک، شما را به خود علاقهمند خواهد کرد. در میان غذاهای شمال ایران اسم میرزا قاسمی را زیاد شنیده اید. بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی جزو مواد اصلی میرزا قاسمی است.
این غذا از غذاهای معروف شب یلدا است که سر سفره شمالیها حاضر میشود. ترکیبات این غذا، رب انار، گردو، سبزی قورمه و گوشت چرخکرده است. همچین غذاهایی را با بلدرچین، اردک و کبک و خروس محلی میبیند که هر کدام با شیوه خاصی طبخ و به همراه خورشتی گیلکی مثل فسنجان یا ناردون سرو میشوند. در مجموع ماهی ماهی تجربه جذاب و البته گرانی است که اگر سطح قیمت یک رستوران برایتان مهم نیست میتواند شما را راضی نگه دارد. ترشه شامی همانطور که از اسمش پیداست مزه ترشی دارد که علت آن وجود آبغوره یا آب نارنج در آن است. این غذا به طور معمول با نان سرو میشود اما خوردن آن با برنج نیز بدون لطف نیست.
البته علیرغم اینکه نام رستوران به نام ایرانی ثبت شده است ولی در کنار غذاهای ایرانی، غذاهای ترکیهای و آفریقایی نیز سرو میشود. برای افرادی که عاشق غذاهای فست فودی هستند، قطعاً شفتلیا بسیار به یاد ماندنی و لذتبخش خواهد بود. در واقع در بین غذاهای قبرس شمالی، شفتلیا یک غذای پر طرفدار شناخته میشود. این غذا با سوسیس بر روی زغال کباب شده و همراه با انواع سبزیجات سرو میشود. پیشنهاد ما این است که حتماً حداقل یکبار شفتلیا را میل کنید تا متوجه طعم خوش آن شوید. همچنین همچنین در تهیه هالومی از انواع سسها و سبزیجات استفاده میشود که ترکیب این دو کنار یکدیگر مسیر بسیار خوشمزهای را ارائه خواهد کرد.
اگر به سبزی خالواش و چوچاق دسترسی داشتید، آنها را جایگزین جعفری و گشنیز کنید. از مایه شامی بهاندازه یک نارنگی کوچک بردارید و با دست بهصورت گرد پهن کنید. شامی را در روغن بیندازید تا سرخ شود؛ سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.