خوشمزه ترین غذاهای شمالی ؛ از کباب تا خورش و آش!


در تابه دوم روغن ریخته و ۱ بوته سیر چرخ شده افزوده و با زردچوبه تفت دهید. مرغ را با زردچوبه و نمک مزه‌دار کرده و در تابه سرخ کنید(هر دو طرف مرغ باید سرخ شود). در قابلمه را گذاشته و به مدت ۳ ساعت با حرارت خیلی کم بپزید؛ بعد از پخت، به آرامی ماهی را از قابلمه خارج کنید. ته قابلمه چند تکه چوب قرار داده، سپس ماهی شکم‌پر را به آرومی روی چوب قرار دهید. برای گرفتن شوری اشپل در هنگام سرو، باید آن را روی بخار آب قرار دهید و به روش بن ماری، پس از ۲۰ دقیقه بردارید.

  • ناز خاتون را معمولا با غذاهایی چون شامی کباب، مرغ و عدس پلو به‌عنوان چاشنی سرو می‌کنند.
  • این غذا برای افرادی که گیاه خوار هستند بسیار مناسب است زیرا در مواد اولیه میرزاقاسمی هیچ‌گونه گوشتی وجود ندارد.
  • اگر تا اینجای این مطلب از شادیما همراه ما بوده اید قطعا متوجه شده اید که سیر بخش جدایی ناپذیر غذاهای شمال ایران است.

سبزی‌ها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت 10 دقیقه سرخ نمائید، یک قاشق سماق را به سبزی‌های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید سپس از روی حرارت بردارید. در ادامه رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته شود. حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد. قبل از معرفی غذاهای مازندرانی باید گفت غذاهای محلی فارغ از هر شهر و استانی خوشمزگی و محبوبیت خاص خود را دارد و نمی توان گفت کدام یک از ان ها بر دیگری برتری دارد. در ادامه شما را با انواع غذاهای محلی و خوشمزه استان مازندران آشنا میکنیم، با مازبیز همراه باشید. سیرابیج یا سیرواویج یکی دیگر از غذاهای خوشمزه شمالی ست که به همراه برنج و ماهی شور سرو می‌شود.

گیجاواش تره

امروزه رستوران‌های سنتی زیادی در شهر رشت و سایر شهرهای شمالی ایران، با کیفیت و ویژگی های متفاوت وجود دارد. برای شناخت بهترین رستوران رشت و بهترین رستوران گیلان در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. رستوران بهزاد در غرب تهران جزو رستوران‌های لوکس غذای شمالی است. هرغذای گیلکی‌ای که بخواهید را در منوی این رستوران پیدا می‌کنید. کال کباب و اوزون برون‌های بهزاد را حتماً امتحان کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه کباب با سس نارنج خوشمزه و مخصوص به روش شمالی

برای مطالعه مراحل طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. اسپناساک، همان خورشت اسفناج است که از ترکیب گوشت گوسفند یا گاو و اسفناج تازه تهیه می‌شود. مازندرانی‌ها علاوه بر اسفناج از سبزیجات معطر دیگر مانند جعفری، گشنیز، تره، برگ سیر و نعناع نیز در این غذا استفاده می‌کنند که طعمی متفاوت به آن می‌دهد. اسپناساک به دلیل داشتن اسفناج، بسیار مغذی بوده و دارای انواع ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات‌ها و و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و …

خاک حاصلخیز گیلان و مازندران بستر مناسبی برای کاشت برنج محسوب می‌شود. همین مسئله سبب شده تا شمالی‌ها در بیشتر وعده‌های غذایی خود از برنج استفاده کنند. البته غذاهای نونی شمالی بسیاری نیز هستند که می‌توانید از خوردن آن‌ها بسیار لذت ببرید.

مانند جنوب کشور، ماده غذایی غالب در غذاهای شمالی، ماهی است. غذای شمالی با ماهی به روش های مختلفی طبخ می شود و در لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج همواره چند غذای خوشمزه مختص شمال کشور یافت می گردد. در لیست غذاهای شمالی با دستور، سیر قلیه با سرخ کردن برگ سیر و خیساندن لپه آماده می شود.

تحریریه غذای هرمزگان