
بروزرسانی: 02 تیر 1404
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی کدامند؟ کجارو
از مواد اولیه آش دوغ می توان به انواع حبوبات مانند نخود و لوبیا، سبزی های مختلف، تره و انواع سبزی های کوهی و محلی اشاره کرد. آش دوغ را می توان به صورت گیاهی یا همراه با کوفته قلقلی گوشت چرخ کرده یا گوشت ریش ریش شده به عنوان یک میان وعده و پیش غذا یا حتی در وعده ناهار سرو کرد. آش دوغ، به دلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین، گزینه ای مناسب برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان نیز به شمار می آید و در برخی نقاط ایران، این آش را در مراسم های نذری می پزند. پس از پخت کامل سیب زمینی ها، لوبیا و نخود پخته را به همراه رب گوجه فرنگی سرخ شده و مرزه خشک در سوپ بریزید و صبر کنید تا سوپ برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد. اگر احساس کردید که آب سوپ شما کم است، کمی آب جوش در مرحله افزودن حبوبات به سوپ اضافه کنید. یارما شورباسی را به همراه سبزی خوردن، نان تازه و دوغ سرو کنید.
- عمل سابیدن و افزودن آب را چند بار تکرار کنید تا غلظت آب قوروت آلود به غلظت دلخواه شما برسد.
- هواری در واقع نوعی پلو مخلوط است که هم با میگو پخته می شود و هم با ماهی و بین مردم جنوب طرفداران زیادی دارد.
- اگر یکبار طعم این آبگوشت را بچشید، قطعاً شیفته ی آن خواهید شد.
چرا که سرشار از کلسیم و پتاسیم است و برای بهبود و رشد استخوان ها بسیار مفید است. آبگوشت زیره یکی دیگر از غذاهای متفاوت در کرمان است که حقیقتاً طعم جالبی دارد، شما با خوردن این غذا می توانید مزه ی گوشت، پیاز، سیر و زیره را به خوبی بچشید. شهر کرمان یکی از شهرهای دیدنی و تاریخی ایران است که آثار باستانی و جذاب زیادی را در خود جای داده است و سالیانه توریست های زیادی به آنجا سر می زنند. اما جدا از این آثار باستانی، یکی از دلایل دیگری که سبب محبوبیت این شهر شده است، غذاهای لذیذ و خوشمزه آن است. دمی گوجه یا استانبولی پلو که در انواع غذای ایرانی که در مدت زمان کوتاه حاضر میشود قرار میگیرد.
در دقیقه آخر، رشته پلویی را در آب بریزید و با برنج مخلوط کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه در یک کاسه ورز دهید. برای آماده سازی کشک سالاری، سیر رنده شده را در کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. سپس یک چهارم پیمانه آب جوش روی آن بریزید و صبر کنید تا سیر بپزد و آب هم تبخیر شود. در ادامه آرد آماده شده را به سیر داغ بیفزایید و آن ها را با هم تفت دهید.
برنج را آبکش کنید و کف قابلمه یک کفگیر از برنج بریزید؛ سپس روی آن مقداری کشمش، گوشت قلقلی و هویج بدهید و به همین ترتیب لایه لایه پیش بروید و آن را دم کنید. ساطری پلو در بخش های مختلفی از خراسان رضوی طبخ می شود؛ البته پخت این غذا در استان های خراسان جنوبی و شمالی نیز رایج است. سرو گوجه کبابی و سبزیجات کبابی یا گریل شده در کنار این غذا، آن را مجلسی تر می کند. سبزی قورمه سبزی را کاملا ریز و ساطوری خرد کنید تا یک خورش جا افتاده داشته باشید.
ماش پلو
یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی «باقلا قاتق» است که اصالت آن به شمال کشور برمی گردد. در طرز تهیه خورش باقلا قاتق شمالی از باقلا شمالی استفاده می شود و اگر به این باقلای محلی دسترسی ندارید می توانید آن را با باقلا کشاورزی ساده هم درست کنید. به دستور پخت غذاهای ایرانی، خورش میگو را هم اضافه کنید. جنوبی ها در طرز تهیه خورش میگو، از سس گوجه فرنگی هم استفاده می کنند. البته مهارت گرفتن بوی زهم میگو را هم باید قبل از درست کردن این خورشت ایرانی خوشمزه یاد بگیرید. در لیست غذای ایرانی، «خورش به آلو»، یکی از خورش ها یا غذاهای زمستانی است.
طرز تهیه کوفته گردو با لپه
سیر داغ و پیاز داغ هم برای تزئین و هم برای خوشمزه شدن روی آش ریخته می شود. آش دوغ را در بسیاری از دیگر شهرهای ایران هم درست می کنند. قرمزه نخودچی یا قیمه ریزه نخودچی از دیگر غذاهای سنتی اصفهان است.
تنوع چلو و پلو ها در لیست غذا های ایرانی، ورای تصور است. در ادامه، بخشی از لیست غذا های ایرانی که با برنج پخته می شوند را می آوریم. در لیست غذا های ایرانی، کوکو یکی از متنوع ترین گزینه ها به شمار می رود. می توان انواع کوکو را با ساده ترین مواد اولیه تهیه کرد.