
بروزرسانی: 25 تیر 1404
خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی کدامند؟ کجارو
این غذای سنتی و در عین حال پرکاربرد که هم می تواند در مهمانی ها و هم در مواقع معمولی استفاده شود بسیار خوشمزه و باب طبع انواع سلیقه ها می باشد. روش پخت آن که حتما به آن آشنایی دارید عبارت اند از پختن و سپس سرخ کردن مرغ ها و سپس برنج و استفاده از زرشک و زعفران و خلال پسته و بادام برای تزیین. زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود.
این پوسته خاصیت درمانی دارد و برای درمان دردهای معده مفید است. سس کوفته را روی کوفته ها بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا کوفته ها برای ۲۰ دقیقه بپزند. پس از خنک شدن کوفته ها، آن ها را در ظرف سرو بچینید و روی آن ها را با جعفری تازه تزئین کنید. آش سبزی، یکی از آش های محلی و سنتی شیراز است که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است. این آش در طباخی های شيراز به عنوان صبحانه تهيه می شود؛ ضمن اینکه از نذری های معروف ایام ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان است. این آش از گوشت گوسفندی، حبوبات فراوان و دو نوع سبزی های تشکیل می شود و از همین نظر شباهت بسیاری به آش شله قلمکار دارد.
این غذا از تمامی غذاهای ایرانی اصیل تر است و برای مثال اگر قصد دارید تا دوستان خارجی خود را با آشپزی سنتی ایران آشنا کنید بهتر است برایش دیزی بپزید! این غذا با نان سنگک داغ، سبزی خوردن، پیاز، ترشی و دوغ سرو می \u200eشود و بعد از خوردن تلیت تمامی حبوبات آن را به همراه گوشت کوبیده وبا نان میل می \u200eکنند. به غیر از مغز گردو که ماده اصلی فسنجان است، سایر مواد با توجه به سلیقه ی آشپز یا ذائقه آن اقلیم انتخاب می شود. به طور مثال در شمال کشور و به خصوص در گیلان در طبخ فسنجان از گوشت پرندگان شکار استفاده می کنند. در مرکز ایران در طبخ فسنجان، گوشت قرمز چهارپایان به صورت رنده شده و قل قلی ریز به کار می رود. با اینکه شاید ظاهر زیبایی نداشته باشد، اما به شدت خوشمزه و لذیذ است.
- رژیم غذایی سنتی استان سمنان، به دلیل حضور غذاهای متنوع و لذیذ و استفاده از مواد غذایی بومی و محلی، ارزش غذایی مطلوبی دارد.
- آش برنج، منبع غنی ویتامین B۱ است و سطح قند خون را تنظیم می کند.
- حبوبات را نیز به صورت جداگانه از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
- کبابسرای حاج علیمعروف ترین کبابی گرگان است که می گویند کباب یونانی را او بهگرگانآورده است.
- پیاز خام و سبزی خوردن تازه به خصوص ریحان نیز همراه با آن مصرف می شود.
این آش در بیشتر مراسم مذهبی و اعیاد ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. کوفته تبریزی یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین غذاهی سنتی که مخصوص تبریز است. تمامی کباب ها را در انتها با لیموی تازه سرو میکنند و یا برنج و نان میل می کتتد.
ته چین گوشت گرمساری، یکی از قدیمی ترین غذاهای اعیانی مناطق مرکزی ایران است؛ غذایی چرب، پرکالری و البته گران که گرمساری ها به آن ته چین می گویند. این غذا معمولا در مهمانی های مهم، مجالس عروسی، ایام محرم و ماه رمضان در گرمسار سرو می شود. مواد تشکیل دهنده این نسخه از ته چین، برنج، گوشت بره، پیاز، کشمش، زعفران، گرد لیمو، فلفل، نمک و روغن هستند.
غذاهای محلی این استان، غذاهای ساده ای هستند که در طول سال ها در نواحی مختلف، به خصوص توسط عشایر استفاده می شده اند و به سادگی در هر شرایطی قابل تهیه هستند. هلو کباب یا کوفته مخصوص کرمانشاهی، یکی از قدیمی ترین و معروف ترین غذاهای بومی استان کرمانشاه است که طرفداران بسیاری در این استان و در سراسر کشور دارد. دلیل نام گذاری این کوفته به نام هلو کباب مشخص نیست؛ اما به نظر می رسد به دلیل طعم عالی، لطافت و شاید شکل ظاهری، این کوفته به این نام شهرت یافته است. آرد، آب یا شیر، نمک، کره محلی یا روغن کرمانشاهی، زعفران و پیچک محلی و تره کوهی يا «كنیوال» (گیاهان خودرو بهاره کوهی)، تره یا پیازچه از مواد تشکیل دهنده این نان سنتی هستند. پیچک و کینوال، عمر کوتاهی در حدود ۴۵ روز دارند و تنها در فصل بهار پیدا می شوند؛ به همین دلیل، نان کلانه در دیگر مواقع سال با تره یا پیازچه درست می شود. پیچک، گیاهی با برگ های بلند با انتهای سفیدرنگ است و طعمی تند و تیز دارد.
۲۴. غذاهای محلی استان تهران
کباب که از گوشت گوسفند, گاو و گوساله تهیه می شود گوشت را با نمک فلفل و پیاز و آب لیمو تازه طعم دار می کنند و بر روی زغال کباب می کنند. از هر شهر و کوچه در ایران که رد شوید، عطر و بوی غذاهای آن شما را مدهوش خود می کند. این یک لیست جامع از خوشمزه ترین غذاها در استان های مختلف ایران بود اما داستان به همینجا ختم نمی شود! قیمه نثار یک غذای سنتی و به شدت محبوب و متداول در مهمانی های خانواده های قزوینی است که قصد داریم روش پخت آن را به طور مختصر با شما در میان بگذاریم.
۵- زرشک پلو با مرغ
درب قابلمه را ببندید تا آبگوشت روی حرارت ملایم گاز به آرامی بپزد. نمک و پودر لیمو عمانی را در اواخر پخت به آبگوشت اضافه کنید. این غذای خوشمزه برخلاف نام آن، شباهت بسیاری به خورش قیمه سنتی ندارد و در تهیه آن از لپه یا حبوبات دیگری استفاده نمی شود. قیمه نثار، بیشتر شبیه به مرصع پلو و آجیل پلو است و مجلسی ترین غذای استان قزوین به شمار می آید.
دوستان گرامی این مطلب به مرور کامل تر می شود و غذاهای جدید به این لیست افزوده خواهد شد. برای کامل تر شدن لیست غذایی خود می توانید از آموزش های زیر نیز بهره بگیرید. چلو گوشت هم که از غذاهایی است که نیازی به تعریف و تمجید ندارد و تمام کسانی که غذاهای حاوی گوشت را می پسندند، عاشق این غذای خوشمزه و گران قیمت می باشند. علارقم سادگی کوکو ها، طعم بی نظیرشان آن ها را به یکی از محبوب ترین غذا های ایرانی تبدیل کرده است. ترکیب حبوبات و گوشت در این غذا ها منبع بسیار خوبی از فیبر و پروتئین را فراهم می کند. همچنین هر شب از ساعت ۷ تا ۱۱ شب، دو سانس مختلف موسیقی زنده در این رستوران برگزار می شود.
طرز تهیه خورش مسما بادمجان خوشمزه و مجلسی
ماش را نیز به صورت جداگانه در یک قابلمه آب، روی حرارت متوسط گاز بپزید. پس از پخت کامل ماش و کم شدن آب داخل قابلمه، مقداری آب سرد در قابلمه بریزید تا پوست ماش کنده شود و به روی آب بیاید. آش دنگو، یکی از غذاهای معجزه آسا در درمان سرماخوردگی است که با انواع حبوبات مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش، نخود و گندم و گیاهی بومی به نام لیزک درست می شود. این آش سنتی منطقه یاسوج بیشتر در فصل زمستان خورده می شود.