بهترین غذاهای شمال ایران خونه چی


طعم اصیل این غذا ملس است و هر کسی را شیفته خود می کند. برای تهیه این خورشت به مرغ تکه‌شده، دانه‌ انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده احتیاج دارید و باید کمی صبور باشید. شاید شما با شنیدن نام خورشت گول بخورید اما چیزی که در نهایت می بینید کمی با تصورات شما متفاوت است. این خورشت آب زیادی ندارد اما طعم بی نظیر آن را فراموش نخواهید کرد.

گَمَج یک نوع ظرف یا دیگ است که با خاک رس سرخ ساخته می شود که در آخر به شکل یک دیگ در می آید و در آن انواع غذا های گیلانی مانند باقلاقاتوق میرزاقاسمی پخت می شود. مغز گردو چرخ شده، رب انا، رب آلوچه جنگلی، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و دارچین را افزوده و تفت دهید. دانه انار خشک شده، آویشن و پودر نعنای خشک درست می‌شود. برای تهیه این پیش غذای خوشمزه شمالی به‌صورت سنتی از سبزی‌های محلی مثل جعفری، گشنیز و چوچاق استفاده می‌شود. بادمجان‌ها را پس از شست‌و‌شو با پوست، روی منقل یا گاز کباب کنید. سپس آن‌ها را در آب سرد بیندازید تا پوست آن‌ها به‌راحتی کنده شود.

  • حال مواد درون تابه را به قابلمه اضافه کرده و ۱ قاشق رب گوجه سبز و ۲ قاشق آب نارنج محلی اضافه نمایید.
  • سپس مواد را با دست شکل دهید و در وسط آن، یک سوراخ ایجاد کنید.
  • چاشنی این غذا رب انار است و طعم ترش و ملس این غذا، مدیون همین چاشنی است.
  • برای تهیه این نوع خورش بسیار محبوب از گوشت استفاده نمی‌شود.
  • پس از یک ساعت، خورش را بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

برخی افراد از دو قاشق غذاخوری رب آلوچه نیز در تهیه خورش شیرین قورمه استفاده می‌کنند. برای تهیه مطنجن مرغ، گوشت مرغ را در ۳۰ تا ۱۴ دقیقه پایانی پخت در قابلمه بریزید؛ زیرا در غیر این صورت مرغ وا می‌رود. طرز تهیه خورش بادمجان مسما نیز به همین تریتب است؛ فقط به‌جای غوره از آبغوره یا آب نارنج استفاده می‌کنند. برای ناهار و به‌خصوص در روزهای بارانی پاییزی سرو می‌شود. برنج، خلال کدو که در زبان محلی به آن بورانی می‌گویند، شیر (برای کته کردن برنج)، کمی شکر، زردچوبه و کره از مواد تشکیل‌دهنده این غذا هستند. بورانی پلوی آستارا را معمولا با ماهی سفید شور یا ماهی دودی می‌خورند.

کاردستی شب یلدا | آموزش ساخت ۱۳ مدل با ساده ترین مواد

بعد از پخت نمک اضافه کنید و در نهایت گوجه کباب کنید و با گمج کباب سرو کنید‌. ترش‌تره را در ظرف سرو کشیده و کمی کره محلی آب شده روی آن بریزید و در کنار کته زعفرانی میل کنید. ۱ پیمانه برنج نیم‌دانه را به روش سنتی با سنگ بکوبید تا کاملا له شود(میتوانید برنج را داخل میکسر آسیاب کنید و یا درغیر این‌صورت۳ قاشق آرد برنج اضافه نمایید).

لیست غذاهای شمالی با بادمجان

گیلانی‌ها آش ترش را با ترب سفید و ماهی کولی سرو می‌کنند. سس آماده شده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مالاوابیج برای حدود دو ساعت روی شعله ملایم گاز بپزد و غلیظ شود. در ادامه لپه پخته را به ترکیب سیر، پیاز و تخم‌مرغ اضافه کنید. میزان ترشی غذا بستگی به ترشی آب انار و رب انار شما دارد. پس از تبخیر آب خورش، آبغوره را به‌همراه کمی نمک به خورش اضافه کنید.

۶. کوکو چغرتمه یا بادکوبه‌ای و طرز تهیه آن

برای پخت گوشت، مقداری روغن راداخل قابلمه ای مناسب بریزید و وقتی که روغن کمی داغ شد، پیازخرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس گوشت گوسفند را به پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب گوشت کشیده شود. چغندر و سیب زمینی را پوست گرفته و داخل یک قابلمه کوچک بریزید. روی آن را با دو پیمانه آب بپوشانید و اجازه دهید بر روی حرارت متوسط پخته شود. کدوحلوایی را خرد کنید و همراه برنج به قابلمه نیز اضافه کنید. حالا برنجی که از قبل آبکش کردید را به صورت لایه‌لایه با مواد تهیه شده مخلوط کنید.

واویشکا با مرغ از غذاهای مشهور و محبوب استان گیلان است که طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد. مرغ، سیب‌زمینی، فلفل دلمه‌ای، پیاز، سیر، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی و آب لیمو از مواد تشکیل‌دهنده این غذا هستند. شما می‌توانید طرز تهیه این غذای لذیذ را در مقاله انواع غذا با مرغ کجارو مشاهده کنید.