بهترین غذاهای شمال ایران خونه چی-غذای هرمزگان


این غذا شبیه به لازانیای خودمان است به همین دلیل با ذائقه ایرانیان بسیار جور بوده و ایرانی‌هایی که به این کشور سفر می‌کنند، حتماً این غذا را سرو خواهند کرد. اغلب غذا‌هایی که در قبرس شمالی سرو می‌شوند، ریشه یونانی دارند. مردمی که در کشور قبرس زندگی می‌کنند، اصالتا یونانی بوده و از طرف دیگر در گذشته‌های بسیار دور امپراتور یونانی بر کشور قبرس شمالی نیز تسلط داشته است. در تهیه این غذا از گوشت و انواع ادویه‌جات، پنیر پاستا و حتی نعنا برای طعم‌دار کردن غذا استفاده می‌شود. کال کباب همچنین یک نوع پیش‌ غذاست که در کنار غذاهای گیلانی سرو می‌ شود.

  • رستوران قلعه شهسوار که در روستای قلعه گردن قرار دارد و مردم آن را با نام رستوران قلعه میشناسند.
  • در ابتدا مرغ‌ها را با کمی نمک، فلفل سیاه و نیمی از زعفران در یک کاسه بریزید و آن‌ها را با دستانتان زیر و رو کنید تا مرغ‌ها مزه‌دار شوند.
  • نمک، فلفل و زردچوبه را به مایه اشپل اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • برای نگهداری زیتون پرورده، آن را در ظروف شیشه‌ای در دار بریزید و در یخچال قرار دهید.
  • گوجه‌ها که له شد، رب گوجه فرنگی را به همراه مقدار بسیار کمی آب در خورشت می‌ریزند و اجازه می‌دهند تا خوب جا بیفتد.

مواد اصلی برای تهیه این پیش غذای فوق العاده بادمجان کبابی، گردو، سبزی ‌های خشک محلی مانند چوچاق و خالواش، سیر و انار است. استان گیلان دارای طبیعت بسیار زیبا و فوق العاده، برای سفر است. این استان زیبا همچنین مردم خونگرم و مهمان نوازی دارد و گیلان علاوه بر رسم و رسوم متفاوت، دارای تنوع غذایی بسیار زیادی است. در این مقاله به معرفی غذاهای محلی گیلان و بهترین غذاهای گیلان می پردازیم، با ما همراه باشید. می رسیم به بررسی رستوران توسط مشتریان و نظراتی که مشتریان پیتزا سولی ارائه داده اند. بطور کلی از نظر مشتریان، فست فود پیتزا سولی غذا های فوق العاده خوشمزه سرو می کند که هم از مواد اولیه مرغوب تهیه شده اند و هم توسط سرآشپزان مجرب طبخ می شوند.

خورش های شمالی

در ادامه با کارناوال همراه شوید تا به بررسی لیست غذاهای رشتی بپردازیم و گشتی در میان خوشمزه های آن بزنیم. برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید و برای چند دقیقه آن را بپزید تا مغز دانه‌های برنج کمی نرم شود. حدود یک سوم از برنج را در یک قابلمه مناسب بریزید، اردک را روی برنج قرار دهید و بقیه برنج را نیز روی اردک بریزید. یک لیوان آب و روغن روی برنج دهید، روی درب قابلمه، دم‌کنی بگذارید و اجازه دهید تا باستیرما برای حدود چهار ساعت روی حرارت ملایم بپزد. دوش خرد شده را برای ۲۴ ساعت در پیاز رنده شده و فلفل سیاه بخوابانید تا مزه‌دار شود.

کولی غورابیج، یکی از غذاهای محلی گیلانی است که با ماهی کولی، سبزیجات معطر، شکر، گردو و آبغوره درست می‌شود و معمولا آن را با کته محلی، کره و لوله پیاز (شبیه پیازچه) سرو می‌کنند. در هنگام خرید ماهی کولی، حتما توجه کنید که این ماهی تازه باشد. کولی تازه دارای چشم‌های برجسته و براق و گوشت آن سفت است و اثر انگشت روی سطح آن باقی نمی‌ماند؛ در حالی که کولی کهنه شل و نرم است. گوشت غاز را با یک عدد پیاز چهار قاچ شده و زردچوبه برای سه ساعت در آب روی حرارت ملایم گاز بپزید. در همین حین، سبزی خرد شده را در روغن داغ کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد؛ اما سیاه نشود.

هوای تهران برای گروه‌های حساس همچنان ناسالم است

برای درست کردن سس شامی، گوجه‌های رنده شده را در روغن تفت دهید. پس از غلیظ شدن سس، شامی‌های سرخ شده را در داخل سس قرار دهید و اجازه دهید تا شامی‌ها برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت پخته شوند. در ابتدا نخود و لوبیا قرمز را از شب قبل به‌صورت جداگانه خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. پس از گذشت این زمان، آب آن‌ها را خالی کنید و با یک لیتر آب تازه در قابلمه بریزید. پس از نیم‌پز شدن حبوبات، هویج و چغندر نگینی خرد شده، سبزی خرد شده، نمک و فلفل را به حبوبات اضافه کنید.

گمج کباب را می‌توان یکی از پرطرفدارترین غذاهای استان گیلان دانست. گمج کباب در ظروف سفالی به نام گمج طبخ می‌شود، به همین علت به این غذا گمج می‌گویند. این غذای محلی گیلان طعم خاص و بی‌نظیر خود را مدیون یک سبزی محلی و معطر به نام چوچاق است که در شمال کشورمان می‌روید. در تهیه ترش واش از گشنیز، چغندر، نعنا، چوچاق، سبزی محلی ترش واش، پیاز، رب آلوچه، بادمجان، سیر، گوجه فرنگی و مرغ یا ماهی استفاده می‌شود. سبزی‌های محلی، بادمجان، سیر و رب آلوچه می‌شود و خوشمزگی گوشت مرغ یا ماهی موجود در خورش ترش واش را بیشتر می‌کند. خورش انار بیج که به آن انار آویج و سبزی فسنجان نیز گفته می‌شود، شکل و شمایلی مانند خورش فسنجان دارد.

پلاکباب یا پلوکبابی، یکی از غذاهای مجلسی و محبوب گیلانی است که با گوشت و برنج محلی کته درست می‌شود. این غذای لذیذ را معمولا با باقالی خشک یا تازه، تخم ماهی شور (اشپل)، پیاز و گردو سرو می‌کنند. تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس آن‌ها را در تابه اشپل بریزید و اجازه دهید تا سفت شوند. پس از سرخ شدن یک طرف، مواد را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود.

استفاده از گردوی آسیاب شده و پخته شدن در زمان طولانی و با دمای کم، از مهم‌ترین رمز‌های خوشمزگی و جاافتادگی این غذای محلی گیلان است. غذاهای محلی گیلان همانند غذاهای سنتی دیگر شهرهای کشورمان از محصولات کشاورزی و دامپروری خطه شمال تاثیر گرفته است. غذاهای گیلانی از نظر طعم و ظاهر بسیار متنوع هستند، به‌طوری که در کنار جاهای دیدنی گیلان، یکی از جاذبه‌های گردشگری گیلان محسوب می‌شود.