اگر به خوردن سیر علاقه دارید و از بوگرفتن دهان خود واهمهای ندارید حتما باید سیر قلیه را امتحان کنید. سیر قلیه یکی از غذاهای سنتی گیلان است که با برگ سیر تازه، تخممرغ، لپه و گوشت اردک تهیه میشود. مزه عالی گوشت اردک و رنگ سبز برگ سیر باعث میشود که این غذا مانند یک نقاشی شمالی به نظر برسد.
- انواع چاشنی های خوشمزه مانند رب انار، سیر، روغن زیتون را نباید از قلم انداخت که پای ثابت بیشتر غذاهای گیلکی هستند و به نوعی برچسب اصالت روی خوراک های این خطه می زنند.
- طبخ این غذا بسیار ساده بوده و به زمان زیادی برای پخت نیاز ندارد.
- در یک جمله باید بگوییم، محال است به شمال سفر کنید اما از غذاهای متنوع و رنگارنگ آن نچشید و لذت نبرید.
- سپس کتلت حاضر شده را درون یک سس غلیظ از رب گوجه فرنگی و رب انار قرار می دهند.
«اناربیج» یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی گیلانی است که قدمت آن به زمان مادربزرگها برمیگردد. این غذا به نوعی نسخه قدیمیتر خورش فسنجان محلی گیلانی و شمالی است که برخلاف خورش فسنجان در ترکیب خود، سبزی و سیر هم دارد. قدیمیها آن را در ظرف محلی «گمج» درست می کردند و به آن «خورش فسنجان سبزی» می گفتند. «کال کباب» یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که می توانید با مواد ساده ای مثل سیر و بادمجان درست کنید. کال کباب گیلانی اصلی گاهی با ناز خاتون مازندرانی اشتباه گرفته می شود. مازندرانیها به کال کباب گردو اضافه نمیکنند در عوض در آن آبغوره می ریزند و به این ترتیب کال کباب گیلانی تبدیل به ناز خاتون مازندرانی می شود.
بخشی از سالن رستوران به میز های وی آی پی اختصاص داده شده و با رزرو قبلی برای جشن های تولد و قرار های کاری می توانید از میز های وی آی پی و خدماتی که برایشان ارائه می شود برخوردار شوید. فرقی ندارد با چه هدفی میخواهید میز های وی آی پی را رزرو کنید چه برای تولد و چه برای قرار های مختلف، رستوران ماسا میز ها را به بهترین شکل برایتان تزئین می کنند. در بخش کافی شاپ کلی نوشیدنی گرم هست که پایه آن ها قهوه می باشد و در کنار آن ها، انواع چای و دمنوش هم در نوشیدنی های گرم منو مشاهده می شود.
این رستوران نام خود را از بین اصیلترین نامهای گیلانی انتخاب کرده است. گمج نام یکی از ظرفهای سنتی گیلانیها است که دیگچه مانندی از جنس سفال است و مادران نسل قدیم در آن خورشتهایشان را آماده میکردند تا سر صبر و حوصله بپزد و بهترین طعم را به خود بگیرد. منو بارکواز اکبر جوجه معروف گرفته تا انواع ماهی شمالی، مثل ماهی سفید و قزلآلا، میزا قاسمی (با بادمجان کبابی)، کباب ترش، باقلاقاتوق و اشپل شور (خاویار ماهی سفید) را شامل میشود. راز خوشمزگی غذاهای سنتی گیلان، در موقعیت جغرافیایی و آب و هوای عالی آن نهفته است که خواستگاه رویش سبزیهای متنوع است و بهترین شرایط را برای پرورش حیوانات دارد.
زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی ادویهها دربیاید. در ادامه سه لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از جوشیدن آب، شعله گاز را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغها بپزند. در همین حین، سبزیجات را ساطوری خرد کنید و در روغن تفت دهید. پلا سر تره، یک غذای محبوب شمالی است که در استان گیلان با این نام و در استان مازندران با نام «تره بیج» شناخته میشود.
تفریحات تهران را بشناسید؛ خوشگذرانی در کافهها، پارکها و دیدنیهای خاص پایتخت!
پیازهای نگینی خرد شده را در مقداری روغن داغ سرخ کنید تا نرم و سبک شوند. سپس گوجهفرنگیها و زردچوبه را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید. در مرحله آخر، تخممرغ را درسته روی خورش بشکنید و اجازه دهید تا تخممرغ بپزد. اکبر جوجه یکی از محبوبترین غذاهای شمال ایران است که در اغلب رستورانهای استان مازندران سرو میشود. این غذا در واقع نوعی پخت جوجه است که برای طعمدار کردن آن از یک سس مخصوص استفاده میشود. سس اکبر جوجه از ترکیب رب انار شیرین، لیموترش، زعفران دمکرده، نمک و فلفل تهیه میشود.
رستورانی که در محله زعفرانیه قرار دارد و با نحوه خاص سرو غذاها و دیزاین آنها برای مشتریها جالب توجه شده است. مثلا سرو کبابها در دیگچههای کوچک سفالی و گارنیش بشقابها به سبک جدید از ویژگی های این رستوران لوکس است. دربارکوغذاها به صورت محلی درون گمج (ظرف سنتی شمالی) پخت و سرو میشوند که ظاهر زیبایی دارد. سبزی محلی، گردو و انار به عنوان عناصر اصلی آشپزی شمالی در اکثر غذاها وجود دارد.
۲۴. آلو مسما گیلانی و طرز تهیه آن
در برخی طرز تهیهها از کمی فلفل دلمهای هم در نرگسی اسفناج استفاده میشود. بعد از شکستن تخممرغها روی اسفناجها میتوان آنها را هم زد یا بهصورت عسلی درست کرد. این غذای لذیذ توسط محمدقاسم خان، والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع و به نام او، نامگذاری شد. آغوز مسما را با گوشت اردک درست می کنند و همین موضوع علت اصلی لذیذ بودن آن است و قطعا نمی توان از این غذا صرف نظر کرد.
#1 رستوران ستاره سو تنکابن
اگر شما هم بهدنبال پاسخی برای این پرسش همیشگی یعنی ناهار چی بپزم هستید، به شما هواری را پیشنهاد میکنیم. این غذای جنوبی با ماهی، پیاز، شوید، شنبلیله و سیر درست میشود. برای پختن هواری باید مواد لازم را با ماهی سرخ کنید و بعد برنج را به آنها اضافه و دم کنید. برای نوش جان کردن غذاهای گیلانی در رستورانی لوکس و با ظاهری جدید رستوران گیلانی ماهی سفید میتواند انتخاب مناسبی باشد.