این غذا معمولا در مهمانیهای مهم، مجالس عروسی، ایام محرم و ماه رمضان در گرمسار سرو میشود. مواد تشکیلدهنده این نسخه از تهچین، برنج، گوشت بره، پیاز، کشمش، زعفران، گرد لیمو، فلفل، نمک و روغن هستند. زنجانیها برای تهیه جغور بغور (جیغیر بیغیر) از دل و جگر و قلوه گوسفند همراه با غوره، پیاز، گوجهفرنگی و ادویه استفاده میکنند. پایه این غذا را موادی مانند دل، قلوه و جگر گوسفند تشکیل میدهد که همراه با ادویهجات مختلف و سبزیجانی مثل پیاز، گوجهفرنگی و سیبزمینی ترکیب میشوند وطعمی لذیذ را خلق میکنند.
معروفترین سمبوسه هم همان نوعی است که با نان لواش درست میشود. در صورت تمایل میتوانید لیمو عمانی نیز در خورشت بریزید که برای این منظور باید با چنگال تعدادی سوراخ در آن ایجاد کنید و برای نیم ساعت در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. نصف سیبزمینیها، پیازها و گوشت گوسفندی را در چرخگوشت، چرخ کنید.
- پیچاق قیمه را میتوان بهعنوان ناهار یا شام و همچنین برای سحری و افطاری سرو کرد.
- علاوه بر این برخی از غذاهای سنتی و اصیل ایران در تمام شهرها مشترک هستند.
- شما میتوانید برحسب سلیقه و شرایط خود این مواد را کم و زیاد کنید.
- پیازهای خرد شده را با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
برای تهیه ته دیگ که در انتهای قابلمه برنج را با روغن مخلوط می کنند اما انواع دیگری از ته دیگ وجود دارد مانند سیب زمینی . این پلو را معمولا با مرغ و یا گوشت یا ماهیچه سرو می کنند و قبل از سرئ بر روی این غذا کمی زعفران می ریزند. استان مرکزی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی خود از آب و هوایی متنوع برخوردار است و همین باعث تأثیری شگرف در غذاهای محلی آن شده است.
جالب است بدانید شیش از کلمه ترکی به نام سیخ گرفته شده است و شیشلیک هم همان گوشت کباب شده به سیخ کشیده شده است. یکی از ویژگیهای طبخ ماهی شکمپر این است که میتوان آن را درون فر یا روی گاز پخت. به علاوه این غذا را میتوان هم با سبزی پلو و هم با برنج ساده و سفید نوش جان کرد.
طرز تهیه کوکو پیازچه شامی خوشمزه و آسان
سپس آب آنها را خالی کنید و در چرخ گوشت بریزید تا چرخ شوند. توجه داشته باشید که نخودهای چرخ شده بهتر است کمی زبر باشند. برخی افراد خرما پلو را بهجای برنج ساده با رشته پلو سرو میکنند. اگر احساس کردید که آش شما غلظت کافی را دارد، آرد را از طرز تهیه حذف کنید. بهجای بلغور گندم از گندم پوست کنده یا ترکیب یک لیوان بلغور گندم و یک لیوان گندم پوست کنده هم میتوانید استفاده کنید. در برخی طرز تهیهها در قابلی پلو از هویج هم استفاده میشود.
برای خوشمزهتر شدن خورش قورمه سبزی، این خورش را با گوشت گوسفند و قلم گوسفند درست کنید. البته برای تهیه این خورش میتوان از گوشت گوساله، مرغ، بوقلمون یا حتی قارچ نیز استفاده کرد. ماش را پس از پاک کردن و شستن، بههمراه آب تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا ماشها خوب بپزند. سپس شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا ماشها سرد شوند. پس از خنک شدن ماش، آنها را چنگ بزنید تا تفالههای ماش (پوست ماش) جدا شود.
اغلب باقالی پلو را با گوشت لخم و لطیف بره میپزند و گاهی نیز با گوشت بره و استخونش سرو میکنند. باقالی پلو با عطر ملیحی از زعفران همراه است که البته پیش از سرو، بر روی آن نیز پلوی مزعفر اضافه میکنند. اگر دوست دارید سوپ شیر شما قارچ داشته باشد، میتوانید یک ربع قبل از به انتها رسیدن پخت سوپ شیر، قارچها را که بهصورت جداگانه کمی تفتدادهاید به مواد اضافه کنید.
طاق بستان شاهکار هنر ایرانی
بریان را هم در خانه و هم در رستورانها تهیه و سرو میکنند. بریان ترکیبی از گوشت، جگر سفید گوسفند و انواع ادویههاست. علاوه بر این، مقداری آب گوشت هم در یک ظرف سرو میشود که میتوانید داخل آن هم نان بریزید و میل کنید. از جمله کبابهای ساده و در عین حال خوش طعم است که تهیه و پخت آن نیاز به مهارت خاصی ندارد و در نهایت در روغن سرخ میشود.
خورش به آلو از غذاهای سنتی یزدی است که با ترکیب آلو و به، مزه ترش و شیرین (ملس) فوقالعادهای پیدا میکند. یزدیها این غذای لذیذ را بیشتر در فصل پاییز طبخ میکنند. اردک شکمپر در استان گیلان نیز طبخ میشود و از طرفداران بسیاری برخوردار است؛ اما اصالت این غذا به استان مازندران برمیشود. مخلفات رنگارنگ و ترشمزه اردک شکمپر آنقدر لذیذ هستند که آب دهانتان را راه خواهند انداخت. پس در سفر به مازندران و در خانه محلیها حتما سراغ این غذای خوشمزه را بگیرید و اگر تاکنون آن را نخوردهاید، حتما آن را امتحان کنید.
طرز تهیه خورشت بادمجان، خورشت آلو اسفناج و خورشت خلال مجلسی با گوشت
شربت کوکو شیرین قزوینی نیز متشکل از آب، شکر، گلاب، زعفران و هل است. استان قزوین، یکی از قدیمیترین استانهای مرکزی کشور است که قدمت و ریشه آن به دوره ساسانی برمیشود. آش سبزی شیرازی بسیار مغذی و مقوی است و از بهترین گزینهها برای یک وعده صبحانه حسابی در روزهای سرد زمستانی به حساب میآید. آش سبزی بهدلیل داشتن ویتامینهای A ،C ،E و منگنز، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و در نتیجه از بدن در برابر بیماریها محافظت میکند.
تحریریه غذای هرمزگان