شله امیری، یکی از غذاهای محلی خوشمزه ایلام است که با ترکیب ماش، برنج محلی (برنج عنبربو)، پیاز، روغن محلی، نمک و فلفل درست میشود. این غذا بهدلیل استفاده از ماش، دارای فیبر زیاد و طبعی گرم است و بهعنوان دارویی برای درمان سرماخوردگی شناخته میشود. خوراک لوبیا پیله، یکی از غذاهای محلی و فصلی استان البرز است که در تابستان طبخ میشود. این غذا در گذشته در ظرفی تیره به نام ریخته میشد و پس از پخت نان در تنور قرار میگرفت. لوبیا پیله، در واقع همان لوبیا چیتی تازه همراه با غلاف است. غذاهای معروف اصفهانی طیف وسیعی از غذاهای معروف و کمتر شناختهشده را در بر میگیرند که اغلب به دو دسته تقسیم میشوند؛ غذاهایی که پخته و کوبیده میشوند و غذاهای شل، آبدار و آشمانند.
- لپهای را که از چند ساعت قبل خیساندهاید، به بقیه مواد اضافه کنید و قدری هم بزنید تا لپه تفت مختصری بخورد و خامی آن گرفته شود.
- رستورانی دنج با دکوراسیونی سنتی و کادری خوشاخلاق که بهترین غذاها را برای شما آماده میکنند.
- در پایان کوفتهها را در ظرف مورد نظر بکشید و بههمراه سس سرو کنید.
- آش دوغ را میتوان بهصورت گیاهی یا همراه با کوفته قلقلی گوشت چرخکرده یا گوشت ریش ریش شده بهعنوان یک میان وعده و پیشغذا یا حتی در وعده ناهار سرو کرد.
- سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج برای هفت تا ۱۰ دقیقه بپزد.
- این غذا از جمله غذاهای محلی استان چهار محال و بختیاری است که به علت تولید مواد اولیه آن در مناطق مختلف استان به عنوان یک غذای بومی استان شناخته شده است.
در منوی این رستوران انواع غذاهای ایرانی از انواع کبابهای مختلف تا خورشهای خوشآبورنگ پیدا میشوند. مطابق با نظر مردم از جمله اهل شهر، رستوران شمال شهر از بهترین رستورانهای شهرکرد است. با این توصیف دیگر رفتن به این رستوران جای هیچ شک و تردیدی ندارد. راستی، این رستوران دو شعبه دارد که فقط دو کوچه با یکدیگر فاصله دارند. اگر یکی از شعبهها شلوغ بود، با خیال راحت به شعبه دیگر سر بزنید.
۲۹. غذاهای محلی استان اردبیل
شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان زنجان و طرز تهیه آنها آشنا شوید. در کنار انواع غذاهای ایرانی که در رستورانهای مشهد سرو میشوند، غذاهای بومی بسیاری از قبیل کوکو شیرین، حلیم عدس، شله، ساطری پلو و دیگچه وجود دارند که برای یک بار هم که شده باید طعم لذیذ آنها را بچشید. شما میتوانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای مشهد و طرز تهیه آنها آشنا شوید. یکی دیگر از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری که با استفاده از گوشت و لوبیا سفید تهیه می شود گوشت و گندم است. پیاز خرد شده را با یک قاشق غذاخوری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
در انتها آرد را با نصف لیوان آب حل کنید و در آش بریزید تا آش غلیظ شود. پس از پخت آش، آن را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید. عمل سابیدن و افزودن آب را چند بار تکرار کنید تا غلظت آب قوروتآلود به غلظت دلخواه شما برسد. پیازهای خرد شده را در یک تابه با روغن حیوانی سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. سپس محلول قوروت را بههمراه نمک و فلفل به پیاز داغ بیفزایید و غذا را برای چند دقیقه روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا گرم شود؛ اما به جوش نیفتد. روی قوورت بادمجان را با بادمجان سرخ شده، نعنا داغ و دارچین تزئین کنید.
این تخت به امکانات دیگری از قبیل سیستم صوتی، کول باکس و گرمکن، ماساژور غلطکی حرا.. 1.میز ناهار خوری کمجا یک انتخاب عالی و مناسب هم برای افرادی است که منزل کوچکی دارند هم افرادی که میخواهند میز ناهار خوری را در داخل آشپزخانه قرار دهند.. شربت زعفران و نبات، زعفران با عسل (عسل باید مرغوب و بدون افزودن شکر باشد)، شربت، شربت بهارنارنج، شربت نعناع، شربت عرق یونجه.
فلفل سیاه و زعفران دمکرده را به گوشت اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا به خورد گوشت بروند. در ادامه پیازهایی که خلالی ریز کردهاید، به گوشت اضافه کنید. در برخی دستورهای شیشلیک کبابی از آبلیمو تازه، آب انار، دارچین و میخک نیز استفاده میکنند که به سلیقه افراد برمیشود.
دیدنیهای شهر فارسان
اگر مرغ شما پخت، اما خورش به روغن نیفتاد، مرغ را از غذا دربیاورید تا خورش غلیظ و جا افتاده شود. ترکمنها یکی از اقوام ترکتبار ایران هستند که در حاشیه شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخشهایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا زندگی میکنند. چکدرمه، چکدیرمه یا چگدیرمه، مشهورترین غذای بندر ترکمن و آققلا است که بهطور سنتی در دیگی به نام «قازان» آماده میشود.
سپس به آن زردچوبه بزنید و تفت دادن را ادامه دهید تا بوی زردچوبه بلند شود. برنج از قبل خیس خورده را بههمراه آب به پیاز سرخ شده اضافه کنید و صبر کنید تا برنج بپزد و لعاب بیندازد. در همین حین، گوشت چرخکرده با یک عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید. سپس از مایه گوشتی، کوفته ریزه درست کنید و آنها را بههمراه سبزی خرد شده در آش بریزید. سپس آن را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با نعنا داغ تزئین کنید. غذاهای تهران از جمله دمپختک، سرگنجشکی، اشکنه و بعضی از خورشها با طعم و مزه لذیذ خود شما را به سفری در زمان دعوت میکنند؛ پس در سفر به تهران، حتما این غذاهای ساده و لذیذ را امتحان کنید.
این استان از شمال و شرق به استان اصفهان از غرب به استان خوزستان و از جنوب به استان کهگیلویه و بویراحمد محدود است. دستور تهیه کباب بختیاری که به آموزش آن پرداختیم، برای چهار نفر مناسب است. میتوانید به جای استفاده از فیله مرغ، از فیله ماهی نیز استفاده کنید.