سپس گوشت مزهدار شده را با پیازها تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. در ادامه پوره گوجهفرنگی را به آنها بیفزایید و اجازه دهید تا این مخلوط روی حرارت ملایم گاز با هم بپزند و آب گوجهفرنگی کاملا کشیده شود. برنج، گوشت، سبزی تازه و خشک (به غیر از شنبلیله)، ادویهها (به غیر از هل)، نخود فرنگی، یک عدد پیاز رنده شده و سیر له شده را با هم در یک کاسه مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس از آنها گلولههایی بهاندازه گردو درست کنید و آنها در یک قابلمه بچینید. دو عدد پیاز باقیمانده را نگینی خرد کنید و آنها را در یک تابه با روغن تفت دهید. سپس رب گوجهفرنگی، شنبلیله، هل و آبغوره را به پیاز داغ بیفزایید و آنها را خوب با هم مخلوط کنید تا سس کوفته آماده شود.
سپس تکههای مرغ را با مقدار مناسبی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در تابه بریزید و خوب تفت دهید تا مرغها طعم بگیرند و سرخ شوند. اگر میخواهید از ران مرغ برای تهیه این غذا استفاده کنید، آنها را با ادویهجات بپزید یا سرخ کنید. پس از سرخ شدن تکههای مرغ، شعله گاز را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا مرغ برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید. سپس روی آن را با مرغ، خرمای تفت داده شده، کشمش و زرشک سرخ شده، خلال پسته و خلال بادام و پیاز داغ تزئین کنید. نمیتوان از غذاهای جنوبی گفت و حرفی از سمبوسه و فلافل معروف خوزستان نزد که در اکثر شهرهای جنوب کشور طرفدار دارد و غذاهای تند و اشتهاآوری هستند که طعم واقعی آنها را میتوانید در خوزستان بچشید. علاوه بر این، ردپای غذاهای تند هندی و عربی نیز در گوشه و کنار مناطق مختلف خوزستان به چشم میخورد که خوردن هر یک از آنها لذتی دوچندان را نصیبتان میکند.
- موقعی که گوشت را به سیخ میکشید کمی هم نمک روی آنها بپاشید.
- سپس سیبزمینیها و پیازهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.
- میانگین ارتفاع در استان چهارمحال و بختیاری حدود ۲۱۵۳ متر است و به همین خاطر استان چهارمحال و بختیاری را بام ایران میدانند.
- چرتمه در واقع، یک خورش بومی و سنتی است که معمولا همراه با برنج خورده میشود و به آن چرتمه پلو میگویند.
این پلوی خوشمزه را در دیس بکشید و روی آن را با کره آب کرده و بقیه مخلوط زرشک و خلالها تزئین کنید. طرز تهیه هویج پلو زعفرانی مجلسی با مرغ نیز به این صورت است که مرغ پخته را همراه با برنج، دم کنید. کلم پلو، غذایی محبوب در میان ایرانیان است که به روشهای مختلفی در سراسر ایران طبخ میشود؛ اما اصالت آن به شهر شیراز برمیشود. کلم پلوی شیرازی، معمولا از کلم، برنج، سبزیهای و ادویههای مختلف تشکیل میشود.
نان یوخا توسط زنان روستایی در منازل تهیه می شود شامل نان و شیره ای است که از شیره انگور، گردو، بادام روغن حیوانی و… تهیه ودر اصل این نان از محصولات تهیه شده خود مردم تهیه می شود و در بین تمامی اهالی روستا توزیع می شود. توله نوعی گیاه با برگهای نسبتا پهن است که در پاییز و زمستان در بیشتر مناطق خوزستان می روید.
رستورانهای شهرکرد | غذاهایی برای همه سلیقهها
آبوهوای کوهستانی این استان زمستانهایی سرد و پر برف و تابستانهای خنک و مطبوع را برایش به ارمغان آورده است. همانطور که در نقشه چهارمحال و بختیاری مشاهده می کنید، 10 شهرستان (ازجمله شهرکرد(مرکز استان)، بروجن، کوهرنگ، اردل و لردگان) و 43 شهر را در خود جای داده است. چهار محال بختیاری استانی کهن است که به گواه دفینهها و سفالینههایش عمری بیش از 9000 سال دارد.
این غذا که شباهت بسیاری به استانبولی دارد، با بلغور گندم، پیاز، روغن، آب، زردچوبه، نمک، فلفل و گاهی گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی یا هر دو درست میشود. اصالت این غذای خوشمزه و بسیار مقوی را به استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند نسبت میدهند؛ اما بلغور پلو را در شهرهای دیگر ایران مانند گناباد، طبس، اردبیل و همچنین کشور ترکیه نیز با مواد اولیه مختلفی طبخ میکنند. برای تهیه گردو پلو با گوشت، گردوها را درشت خرد کنید و آنها را برای یک ساعت در آب خیس کنید تا پوست روی آنها بهراحتی جدا شود. گوشت رشتهای خرد شده را با فلفل سیاه و زعفران مخلوط کنید و برای چند ساعت کنار بگذارید تا مزهدار شود. یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و در یک قابلمه روی حرارت متوسط تفت دهید تا آب آن بخار شود.
طرز تهیه سالاد ماکارونی آسیایی
هومسا سامانه رزرو آنلاین ویلا، سوئیت و اقامتگاه بومگردی در سرتاسر ایران است و سعی میکند یک اقامت امن را برای مسافران خود تضمین کند. سایت هومسا هزاران اقامتگاه فعال در تمام کشور دارد و خیال شما را از بابت یک اقامت دلچسب در شهرهای مختلف راحت میکند. هومسا دنیایی از انتخاب را پیش روی شما میگذارد و امکان اجاره ویلا و سوئیت، اجاره روزانه آپارتمان مبله، اجاره کلبه، اجاره اقامتگاه بوم گردی، رزرو هتل و بوتیک هتل را به شما میدهد. هومسا خانهای به وسعت ایران است و میخواهد کاری کند، به هر جا که سفر میکنید، دغدغهای از بابت اقامت نداشته باشید.
بهترین نوع گز هم که از سوغات جهانی و لذیذ این استان و به ویژه شهر «بلداجی» است. یکی از بناهای تاریخی در شهرکرد مسجد جامع است که از قرن ۱۳ هجری قمری در این شهر پابرجاست و دارای مساحتی برای با ۲۵۰۰ متر مربع می باشد. این مسجد از سه ورودی در شمال، شرق و غرب این بنا تشکیل شده است. از جمله نکات قابل توجه این بنا که نظر هر بیننده ای را جلب میکند، میتوان به تزئینات و کاشی کاری های هفت رنگ و زیبای آن اشاره کرد.
چلچراغ یکی دیگر از سفرهخانههای بسیار زیبا و باکیفیت شهر کرد است. به این رستوران که بروید، با حیاطی دلنشین و یک حوض وسط آن روبهرو میشوید که حالوهوای خانههای قدیمی را برایتان تداعی خواهد کرد. تمام جزییات معماری رستوران چلچراغ از سبک و سیاق قدیمی الهام گرفتهشده است. دیوارهای کاهگلی و نام رستوران که با کاشیهای فیروزهای بر این دیوارها خودنمایی میکنند، بخشی از زیبایی رستوران است.
برگ بو را بههمراه مقدار کافی آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت روی حرارت ملایم گاز بپزد. ماش پلو یا پلو ماش، یکی از غذاهای مشهور و محبوب استان گلستان است که در سراسر ایران نیز طبخ میشود. این غذای مقوی و مفید را میتوان بهصورت گیاهی و ساده یا با گوشت چرخکرده، ماهی، تکههای مرغ و حتی گوشت ماهیچه و گردن درست کرد. ماش، برنج، پیاز، کره، نمک، فلفل و زردچوبه از مواد اصلی تشکیلدهنده ماش پلو هستند. برای آشنایی با طرز تهیه انواع ماش پلو به مجموعه غذاهای محلی کجارو سر بزنید.