شما میتوانید بهجای روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید تا عطر و طعم گمنه بهتر شود. برخی افراد برای طعم بهتر گمنه بوشهری، بهجای آب از استاک یا آب مرغ استفاده میکنند. در این صورت ادویه را حذف کنید، زیرا استاک مرغ، خود دارای ادویه است. بهجای رب گوجهفرنگی میتوان از رب انار یا کشک نیز استفاده کرد. اگر فراموش کردید که لوبیا چیتی را از قبل خیس کنید، حتما دو بار آن را در بجوشانید و آب لوبیا را دور بریزید. آش کلونک یکی از آشهای معروف شهر الیگودرز است که به دلیل نوع سبزیای که در آن استفاده می شود، فقط در فصل بهار طبخ میشود.
- به خوبی مخلوط کنید تا گوشت ها به طور کامل به مواد آغشته شوند.
- حالا سیخ ها را روی جای صافی قرار می دهیم و با پشت کارد یا بیف کوب کمی روی گوشت ها می کوبیم تا کمی تخت شوند و زمان پخت یکدست پخته شوند.
- از غذاهای مجلسی قوم بختیاری پلو خورش بهمی باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد .
- غذای دیگری است که بیش تر خانوار دامدار تهیه می کنند که عبارت است از آرد و شیر که آرد را کمی تفت میدهند و سپس شیر را اضافه میکنند.
- وسعت زیاد ۳۴۰۰ هکتار پوشش گیاهی بسیار زیبا و ارزشمند از لاله های واژگون یا اشک مریم در دو نوع قرمز و زرد و نیز نزدیکی به دیگر جاذبه های سیاحتی کوهرنگ، از این منطقه تفرجگاه بسیار مناسبی ساخته است.
کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار(گردو،کشمش، بادام)تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و ….زده می شود و در تنور پخت می شود. کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار)گردو،کشمش، بادام)تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و ….زده می شود و در تنور پخت می شود. سفرهخان چلچراغ و کافه لئو در نزدیکی هتل جهانگردی شهرکرد قرار گرفتهاند.
فیله های مرغ را هم بشویید و آن ها را خشک کنید سپس فیله ها را نیز به دو یا سه قسمت مساوی تقسیم کنید. حبوبات را حتما از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. بهجای لوبیا قرمز میتوانید از لوبیا چیتی یا لوبیا سفید هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که نمک نباید از ابتدا به گوشت اضافه شود؛ زیرا باعث دیرپز شدن گوشت میشود.
هتل
گاهی اوقات نیز گوشت قیمهای یا قلقلی سرخشده با پیاز نیز در کنار آن قرار میگیرد که ترکیب فوقالعاده لذیذی را به وجود میآورد. علاوه بر لپه و کشمش در مانی پلو میتوانید از خلال پرتقال، بادام و پسته نیز استفاده کنید. قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی و لذیذ استان خراسان و بیرجند است که برعکس بلغور پلو، طرز تهیه مشکلی دارد؛ زیرا برای آمادهسازی آن باید کشک را سابید. قوروت بادمجان با کشک بیرجندی معروف به قروت درست میشود که در صورت عدم دسترسی به آن، باید خودتان آن را در خانه تهیه کنید.
سفرهخانه چوبین
در ادامه رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و ادویه را در تابه بریزید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. آش رشته غذایی کامل و مغذی است که هر کسی میتواند در هر سنی و با هر شرایط سلامتی از آن لذت ببرد. این آش خوشمزه را میتوان در موقعیتهای خاص و بهعنوان غذایی مجلسی در سفرههای مهمانی سرو کرد. تهیه آش رشته در صورت آماده بودن حبوبات به زمان بسیاری نیاز ندارد؛ پس اگر تاکنون این آش را در خانه درست نکردهاید، با مراجعه بهطرز تهیه آش رشته در مجموعه غذاهای محلی کجارو، خودتان را به یک آش رشته خوشمزه و خانگی دعوت کنید.
(می توانید ۱ الی ۲ قاشق آب لیمو ترش تازه نیز اضافه کنید) و روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۴ ساعت استراحت کنند.اگر زمان کافی دارید از شب تا صبح اجازه بدهید استراحت کنند. خودداری از مصرف غذاهای سرخ شده و روغنهای جامد، حیوانی و نباتی یکی از توصیههای مهم در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی است. نیاز به سرخ کردن اکثرفست فودها، استفاده بیش از حد سسهای چرب و استفاده کمتر از سبزیجات منجر به چاقی، کمبود برخی از ویتامینها و املاح، ناراحتیهای گوارشی و در نهایت بیماریهای قلبی و عروقی در افراد میشود. غذاهایی دیگری هم از این گیاهان تهیه می شود که از مهمترین آن ها می توان به «علف پخته»، «علف ماستی»(مخلوط با ماست) و تلیکه نام برد. کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار) گردو، کشمش، بادام) تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و…