
بروزرسانی: 25 خرداد 1404
از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده مانند گوشت چرخ کرده ️ بیشترین ها
باقلی قاتق، یکی از خورش هایی است که می توان به عنوان پیش غذا یا همراه غذا در کنار غذاهایی چون ماهی کولی، ماهی شور و غیره نیز سرو کرد. این غذا با عطر و بوی سیر و شوید تازه سرخ شده، هوش را از سر شما خواهد برد. معمولا به خورش ها و پیش غذاهای متنوع شمالی بیشتر از آش های شمالی توجه می شود؛ اما آش های شمالی نیز طعمی خوشمزه دارند و می توانند سفر شما را لذت بخش تر کنند. اناربیج یکی از خورش های محبوب در شب یلدا محسوب می شود.
- سبزی ها را با روغن سرخ کنید و سیر را اضافه کنید و مقداری تفت دهید.
- همچنین باید درصد استفاده از سبزی های مختلف را رعایت کنید مثلاً در قلیه ماهی گشنیز باید چهار برابر شنبلیله باشد تا طعم غذا بهتر شود.
- این ترشی محلی شمال، برای کسانی است که عاشق بادمجان هستند و اگر به بادمجان حساسیت دارید و یا اینکه بادمجان را دوست ندارید، نازخاتون انتخاب خوشایندی برای شما نیست.
- خورش فسنجان گیلانی اصیل با گوشت اردک یا مرغابی درست می شود.
از طرفی خورش انار مسما گیلانی به نوعی پسر عموی خورش مرغ ناردون مازندرانی است که آن هم بیشتر برای غذای شب یلدا و در فصل وفور انار پخته می شود. برخی تنها با اضافه کردن کمی نمک و فلفل، ماهی سفید را در روغن سرخ می کنند و برخی دیگر به صورت شکم پر و با مخلفات و رب انار و سبزی این ماهی را درست می کنند. این غذا به عنوان یک گزینه محبوب برای شام عید نوروز و چهارشنبه سوری و سایر مراسم خانوادگی ایرانی شناخته می شود. البته اگر می خواهید به گیلان سفر کنید، می توانید ماهی فویج را که بسیار شبیه این غذا است میل کنید.
ترشی تره
یک لیوان آب در تابه بریزید و اجازه دهید تا آب جوش بیاید؛ سپس شامی ها را در تابه بچینید و آن ها را برای ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز، مغز پخت کنید. سبزی معطر خشک را با کمی روغن در یک تابه سرخ کنید و سپس آن را در قابلمه خورش بریزید. اجازه دهید تا خورش برای ۱۰ دقیقه دیگر با درب بسته روی حرارت ملایم گاز قل بزند. «سیر قلیه» یا سیر چغرتمه یک خورش خوشمزه گیلکی است که با برگ سیر تازه، تخم مرغ، لپه، گوشت مرغ یا اردک و کمی آبغوره درست می شود. این خورش خوشمزه در فصل پاییز و زمستان که فصل سیر تازه است، یکی از پایه های ثابت سفره گیلانی ها است.
خوشمزه ترین غذاهای شمالی را اینجا بخورید؛ از کباب تا خورش و آش!
در آخر، سیر و کدوی تفت داده شده را با کمی گلپر در قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا یک خورش غلیظ به دست بیاورید. مطمئناً ناردونی در لیست غذاهای شمالی جایگاه ویژه ای دارد زیر در کنار طعم بی نظیر، مناسب سرو برای مجالس نیز است. در این غذا از انار ترش، مرغ، رب انار دارچین و رب گوجه فرنگی استفاده می شود.
سبزی گیجا واش نوعی سبزی کمیاب است که در برخی از جاهای گیلان می روید. گیجا واش تره را در شهرهایی مانند رشت می توانید امتحان کنید. یکی از اجزای اصلی این غذا آلوچه تازه یا همان گوجه سبز است که سبب شده این غذا را معمولاً در بهار و تابستان درست کنند. اگر هم به جای رستوران این طعم ها را می خواهید به دستپخت محلی ها و در یک کلبه جذاب و به سبک بومی بچشید، اقامتگاه بوم گردی الاسوسو رودسر را اجاره کنید. اگر عاشق کباب هستید، اینجا درباره خوشمزه ترین کباب های ایرانی بیشتر بخوانید.