این کباب خوشمزه با نان یا برنج سرو میشود و تجربهای بینظیر از آشپزی گیلانی را به شما پیشنهاد میکند. سبزی ساطوری خرد شده را بهصورت جداگانه در روغن سرخ کنید و آن را بههمراه کولی سرخ شده به مغز گردو اضافه کنید. پس از حدود یک ساعت، شکر، نمک، فلفل و آبغوره را به مواد کولی غورابیج اضافه کنید و اجازه دهید تا برای چند دقیقه قل بخورند. در هنگام خرید ماهی کولی، حتما توجه کنید که این ماهی تازه باشد.
سپس سبزی سرخ شده را به خورش اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب اضافی خورش کشیده شود و خورش به روغن بیفتد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش، بادمجانهای سرخ شده و لیمو امانی را در قابلمه بیندازید. خورش را در ظرف سرو بکشید و گوجهفرنگیها را به آن اضافه کنید. لیست 8 غذای شمالی – غذاهای ایرانی از هر شهر یا استانی که باشند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. طعم ترش انواع رب انار و آلوچه به همراه سبزی های کافیست تا بخواهیم طرز تهیه انواع غذاهای شمالی را یاد بگیریم. سپس آن را از آب دربیاورید و روی تخته آشپزخانه بهاندازه گوشت قیمه، خرد کنید.
این رستوران جزو نمونههای خوب رستوران گیلانی در تهران است و هرچیزی که لازم داشته باشید را دارد. برای رسیدن به رستوران گیلانه باید به خیابان نلسون ماندلا (جردن) بروید و به بلوار صبا برسید. با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید.
مواد را در یک گوشه تابه جمع کنید و در گوشه دیگر، تخممرغها را بشکنید. پس از پخت تخممرغ، آنها را خرد کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید. در ادامه سه عدد تخممرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید. در آخر در وسط تابه سبزیجات، یک جای گرد باز کنید و یک عدد تخممرغ باقیمانده را در آن بشکنید و نیمرو کنید. شیرین تره را بابا ماهی شور، سیر و باقالای تازه سرو کنید.
- گوشت را با فلفل، زردچوبه و کمی آب در یک قابلمه بریزید تا بپزد.
- غذاهای شمالی ایران زبان زد تمام گردشگران بوده است و به همین خاطر بسیار معروف است.
- این غذا را با نام «غورابیج مازندرانی» هم می شناسند، اما غورابیج اصالتا گیلانی است.
- شمال فقط غذاهای خوشمزه ندارد، بلکه پر است از سوغات خوشمزه و جذاب.
- جهت آماده سازی بادمجان شکم پر باید بادمجان ها به صورت عمودی برش داده شود و سپس آن ها را در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا خورش با درب بسته بپزد و جا بیفتد. پس از یک ساعت، خورش را بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش، بادمجانها و گوجههای سرخ شده را در خورش بریزید تا ترشه واش روغن بیندازد.
طرز تهیه کوفته انار دون خوشمزه به روش سنتی شمالی
کولی تازه دارای چشمهای برجسته و براق و گوشت آن سفت است و اثر انگشت روی سطح آن باقی نمیماند؛ در حالی که کولی کهنه شل و نرم است. پس از جدا کردن فلس ماهی و خالی کردن شکم آن، آن را خوب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن برود. برای آمادهسازی مواد داخل شکم ماهی سفید، گردوی آسیاب شده، سیر، رب انار و ادویهها را در یک کاسه مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست داشته باشید. سپس داخل شکم و روی پوست ماهی کمی نمک بپاشید و با دست ماساژ دهید تا نمک به خورد بافت ماهی برود.
– سیر قلیه
این غذای سنتی شهرهای رشت، انزلی، فومن و … را حتماً امتحان کنید تا متوجه محبوبیت بالای آن شوید. کباب ترش، طعمی بسیار دلچسب و مانند دیگر غذاهای شمالی مزهای ترش دارد. کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است که از طعم سایر کبابها خسته شدهاند و دنبال یک طعم جدید هستند. شمال ایران یعنی تنوع غذاهای دریایی، پس هر وقت که به شمال سر می زنید، حتما پادشاه غذاهای دریایی شمال، مالابیج (ماهی گردوبیج) را امتحان کنید. مالابیج را با ماهی سفید درست می کنند که باید نر هم باشد و در مازندران و گیلان بسیار رایج است.
خورش پس از پنج تا ۱۰ دقیقه آماده است و میتوانید آن را با برنج کته سرو کنید. خورش طلا کوله، یک خورش مجلسی و اصیل گیلکی است که شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد. «طلا کوله» در زبان گیلکی بهمعنای «جوجه خروس» است و این غذا را در گیلان با گوشت خروس درست میکنند. البته شما میتوانید آن را با گوشتهای سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون هم تهیه کنید. جالب است بدانید که اگر این غذا را با مرغ تهیه کنید، به آن خورش طلا کوله غورابه میگویند.
طرز تهیه ۲۳ غذای گیلانی برنجی و نونی با فیلم آموزش تهیه
همه گردشگران از طعم بینظیر غذاهای شمالی تعریف میکنند و چاق شدن آنها در این سفر گواه این موضوع است. اگر می خواهید در سفر به گیلان غذایی را امتحان کنید که در شهرهای دیگر کمتر طبخ می شود. گیجاواش نام گیاهی است که فقط در سرزمین های شمالی بخصوص گیلان یافت می شود. این نوع سبزی که خواص درمانی بسیاری دارد وقتی با برگ سیر تازه، تخم اردک و ادویه ترکیب شود گیجاواش خوشمزه ای را می توانید با نان یا کته نوش جان کنید. از غذاهای شمالی با بادمجان می توان به خورشت مرغ ترش، خورش ترشه واش و خورشت کدو و بادمجان اشاره کرد.
غوره مسما را در بسیاری از شهرهای ایران میتوانید پیدا کنید اما هیچ کجا این غذا را به لذیذی مردم محلی رشت و گیلان نمیپزد. این غذای خوشمزه در نگاه اول کاملا شبیه خورش بادمجان است اما برای پخت غوره مسما از شیوههای دیگری نیز استفاده میکنند. کباب ترش از غذاهایی است که نمی شود به شمال رفت و آن را امتحان نکرد. برای درست کردن این غذا گوشت ها با ترکیب سبزیجات خرد شده روغن، پیاز، سیر رنده شده، گردوی چرخ شده و رب انار مزه دار و روی زغال کبابی می شوند.
تحریریه غذای هرمزگان