معرفی بهترین غذاهای ایرانی  40 غذای سنتی ایرانی سیری در ایران
انتشار: دی 17، 1402
بروزرسانی: 18 تیر 1404

معرفی بهترین غذاهای ایرانی 40 غذای سنتی ایرانی سیری در ایران

بدون شک تهیه لیست غذاهای سنتی ایرانی به کتابی قطور و یا چند جلدی ختم خواهد شد. اما در این میان برخی از غذاهای سنتی ایرانی هستند که از محبوبیت بیشتری برخوردارند و همیشه هم در صدر لیست\u200e بهترین غذاهای سنتی ایرانی قرار گرفته اند. اگر به دنبال طعم متفاوتی از آبگوشت و قرمه سبزی هستید، حتماً آبگوشت قورمه را تجربه کنید. در اصل ترکیب آبگوشت و قورمه سبزی مزه ای متفاوت به وجود آورده است که به مزه مزه کردن این غذا می ارزد. البته اگر در همدان به دنبال غذاهای سنتی و معروف هستید، آش آماج هم گزینه دیگری برای تست است. آش آماج علاوه بر موادی که در آش استفاده می شود، از نوعی خمیر نامنظم نیز در آن استفاده می شود که پس از خشک شدن روی حرارت، در آش از آن استفاده می کنند.

  • قیمه نثار به طور کلی با برنج، گوشت، خلال بادام، پسته و پیاز داغ طبخ می شود.
  • این لیست به شما کمک می کند تا با توجه به مواد اولیه در دسترس، بتوانید منوی روزانه یا هفتگی متنوعی تهیه کنید.
  • هر وقت از سال که به شهرهای این استان سفر کنید گردشگران زیادی را می بینید که در جنگل، ساحل، دریا و بازار شهرهای آن مشغول تفریح و خوش گذرانی اند.
  • ایرانیان علاقه زیادی به طعم ترش دارند که یکی از این مواد ترش زرشک می باشد که این ماده در بیشتر غذاها استفاده می کنند یکی از این غذاها زرشک پلو می باشد.
  • یکی از پنج غذای استان گیلان است که به ثبت ملی رسیده است.

عطر و طعم خوب این غذا به خاطر سبزی های مخصوصی است که در آن استفاده می شود. کشک لبو خوانساریکی از غذاهای کمتر شناخته شده و عجیب، کشک لبوی خوانسار است. اگر دوست دارید در سفرتان طعم های جدید و عجیب را امتحان کنید، این غذاها را از یاد نبرید. ماش پلو را هم می شود به صورت کته و هم آبکشی پخت و نوش جان کرد.

در طرز تهیه خورش آلو اسفناج، گوشت، اسفناج و آلو به کار می رود و آن را به یک غذا ایرانی خوشمزه تبدیل می کند. برای مطالعه طرز تهیه این خورش خوشمزه روی لینک مطلب کلیک کنید. معمولا «خورش قیمه» به عنوان یکی از غذاهای ایرانی سنتی برای نذری شناخته شده است ولی یک غذا ایرانی خوشمزه و پرطرفدار برای مهمانی ها هم به حساب می آید. معمولا در طرز تهیه خورش قیمه از گوشت قرمز خرد شده استفاده می شود و به همین خاطر هم این اسم را روی آن گذاشته اند. طرز پخت غذاهای ایرانی سنتی معمولا با مواد در دسترس است.

میزان ترش و شیرین بودن خورش فسنجان به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد پس میزان رب انار و شکر را خودتان تنظیم کنید. سعی کنید شعله گاز را کم کرده و به قورمه سبزی اجازه دهید به خوبی جا بیفتد. بعد پوست پرتقال را با کمی آب جوشانده تا تلخی آن گرفته شود. سبزی های این آش سبزی هایی مانند اسفناج, چغندر و … است و حبوبات آن نیز از لوبیا, عدس, نخود و … است. باقالی پلو نیز همانطور که از نامش معلوم است یک نوع پلو است که با باقالی های سبز مخلوط شده است.

طرز تهیه کوفته تبریزی

نخود پخته، ادویه و تخم مرغ همراه با مقداری فوت کوزه گری در تهیه فلافل مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به اهواز سفر کردید و خواستید فلافل اهوازی بخورید، شب ها به خیابان لشکرآباد سر بزنید تا طعم اصیل فلافل را بچشید. و همچنین شما می توانید زماناقامت در آباداندر یکی از ویلا های آبادان این غذای لذیذ را تجربه کنید. آبگوشت یا دیزی یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که موارد تشکیل دهنده آن حبوباتی مانند نخود، لوبیا سفید و گوشت و چربی و پیاز است.

آب برنج را دور بریزید و برنج را به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله آب باید فقط روی برنج را بپوشاند و بیشتر نباشد؛ زیرا در غیر این صورت، برنج شما نرم و شل می شود. پس اگر آب داخل قابلمه خیلی زیاد بود، مقداری از آن را بردارید و اگر آب کم بود کمی آب جوش به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا برنج کمی بپزد و آب آن کشیده شود.

مرغ ترش

قوم های مختلفی از جمله مردمان فارس، ترک، ترکمن و تات در استان خراسان شمالی زندگی می کنند و به همین دلیل غذاهای محلی این استان از تنوع بالایی برخوردار هستند. غذاهای محلی استان خراسان شمالی با آداب، رسوم و فرهنگ خاصی تهیه می شوند و معمولا به دلیل استفاده از سبزی های کوهی، عطر و طعم فوق العاده ای دارند. آش رشته با تزئینی از کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ، یکی از بهترین آش های ایرانی است که برخی اصل و نسب آن را به شهر تهران نسبت می دهند. خورش قورمه سبزی باید حدود چهار تا پنج ساعت بپزد تا جا افتاده شود و به روغن بیفتد. خورش قورمه سبزی را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج، ماست و خیار، سالاد شیرازی و انواع ترشی سرو کنید.

تبریز و کوفته هاش!

پس از پخت کامل لوبیا چیتی، رب تفت داده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا آب لوبیا چیتی کاملا تبخیر شود. کف قابلمه کمی روغن بریزید و کدو حلوایی ورقه ورقه شده را به عنوان ته دیگر در قابلمه بچینید. سپس برنج و رشته پلویی، لوبیا چیتی پخته، خرماهای بدون هسته و کوفته ریزه های سرخ شده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و قابلی پلو را برای حدود یک ساعت روی شعله ملایم گاز دم کنید. گشنیز و جعفری خرد شده و تفت داده شده را پس از یک ساعت پخت گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید.