
بروزرسانی: 18 تیر 1404
لیست کامل غذاهای سنتی ایرانی + عکس مجله دوراونتاش
غذای محلی ایرانیغذاهای محلی ایرانی به دلیل تنوع جغرافیایی و وجود انواع محصولات، از متنوع ترین ها در میان کشور است. قنبر پلو شیرازی یك غذای خوشمزه مخصوص شهر شیراز بوده كه در شهر های دیگر هم بسیار طرفدار دارد. این غذا با گوشت چرخ كرده قلقلی، كشمش و پیازداغ تهیه می شود. جوجه كباب از گوشت مرغ تهیه می شود و بسیار پرطرفدار است. اكثریت قریب به اتفاق مردم ایران در تعطیلات و مسافرت ها، گوشت مرغ طعم دار شده را بر روی منقل كباب كرده و جوجه كباب می پزند.
اگر ایرانی هستند، محال است که طعم خوشمزه این غذا را امتحان نکرده باشید. روزهای جمعه و دورهمی های خانواده فرصت بسیار خوبی برای تهیه آبگوشت و مخلفات مخصوص کناری آن است. شامی کباب یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که مانند کباب تابه ای از کباب های خانگی محسوب می شود. این غذای خوشمزه هم از پر طرفدارترین غذاهای این دسته بندی محسوب می شود و معمولا در مهمانی ها سرو می شود.
- به لیست غذاهای ایرانی، «خورش آلو اسفناج» را هم اضافه کنید.
- کشور ما هم با توجه به اقوام مختلفی که دارد، در غذا از فرهنگ و پیشینه ای قوی برخوردار است و در هر نقطه از ایران میتوانیم غذاهای خوشمزه و خاص و فوق العاده پیدا کنیم.
- سوراغ در واقع یک نوع دسر معروف در استان هرمزگان است که برای طعم دادن به غذاهای دیگر و همراه غذای اصلی میل می شود.
- همان طور که می دانید، مرغوب ترین و باکیفیت\u200e ترین زیره در ایران در استان کرمان به صورت خودرو رشد می کند و دلیل استفاده زیاد از این ادویه در غذای محلی کرمانی ها نیز همین است.
- یک پیمانه آب در تابه بریزید و اجازه دهید تا به جوش آید.
ایرانی ها در غذا و خوراکی حجت را تمام کرده اند و مهارت شان در این زمینه واقعاً ستودنی است. انواع و اقسام غذا با ارزش غذایی بالا، می تواند عمر دوباره به شما ببخشد. یکی از مرسوم ترین غذاها به خصوص در تعطیلات در دل طبیعت، درست کردن جوجه روی زغال است که ایرانی ها استاد این کار هستند.
آش دوغ قزوینی
به را پوست بگیرید و بعد از جداکردن هسته های آن، به را در ابعاد مکعبی متوسط خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس به سرخ شده را همراه زعفران دم کرده و شکر به خورشت اضافه کرده و صبر کنید تا غذا جا بیفتد. در ادامه هر دو طرز تهیه را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
طرز تهیه خورش لبو ( چغندر قرمز ) خوشرنگ و مجلسی
اصلی ترین مرحله برای پختن این کباب آماده کردن مواد اولیه است که تاثیر زیادی در مغرپخت شدن آن دارد. هر وقت به شهر بادگیرها، یعنی یزد، سفر کردید سراغ رستورانی که خوشمزه ترین بریانی را می پزد بگیرید و غذای سنتی یزدی ها را نوش جان کنید. ممکن است اگر از قبل با مزه شولی آشنایی نداشته باشید کمی غافلگیر شوید چون برای پختن این غذا از سرکه استفاده می کنند و طعم ترشی دارد. خیلی ها این غذا را با طعم شیرین دوست دارند، اما گیلانی ها آن را ترش و ملس می پزند. ترکیب خوش طعمی از آلو، قیسی، مرغ، شکر و زعفران خورشت آلو مسمای گیلانی را تشکیل می دهد.
اسم یزد با قطاب و لوز و پشمک گره خورده است؛ سوغاتی های خوشمزه ای که بخشی از خاطرات ما شده اند. شما می توانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای یزد و طرز تهیه آن ها آشنا شوید. علاوه بر این، ردپای غذاهای تند هندی و عربی نیز در گوشه و کنار مناطق مختلف خوزستان به چشم می خورد که خوردن هر یک از آن ها لذتی دوچندان را نصیبتان می کند.
اگر اهل مهمانی و دورهمی های رسمی باشید، می دانید که «زرشک پلو با مرغ» یکی از بهترین انتخاب های غذا با مرغ در بین انواع غذاهای ایرانی است. اگر در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نکات کلیدی گرفتن بوی زهم مرغ را رعایت کنید، یک غذای ایرانی عالی مجلسی برای مهمانی ها خواهد بود. خورش فسنجان یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در پخت آن از گردو استفاده می شود. روغن گردو و طعم بی نظیر آن باعث شده تا این خورش به یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی تبدیل شود. سرو این خورش در کنار یک برنج ایرانی درجه یک، طعم ماندگاری را برایتان ایجاد خواهد کرد.
اگر به بادمجان حساسیت نداشته باشید، میرزا قاسمی که عطر بادمجان کباب شده از آن بلند می شود، می تواند گزینه مناسبی برای پیش غذا باشد. اگر برای ناهار باقلاقاتق را انتخاب کردید، آن را با ترشی و زیتون میل کنید. در بقایای تخت جمشید، پایتخت باستانی امپراتوری ایران، باستان شناسان کتیبه های سنگی مربوط به 515 قبل از میلاد را یافته اند که حاوی فهرستی از غذاهای ایرانی است.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی در همه شهرهای ایران شبیه است ولی نوع ماهی معمولا در شمال و جنوب کشور فرق می کند. اصالت این غذای ایرانی لذیذ به اردبیل می رسد و معمولا برای نذری یا در عزاداری ها پخته می شود. در طرز تهیه خورش پیچاق قیمه، گوشت گوسفندی، خلال بادام و تخم مرغ، مواد اصلی این خورشت ایرانی مجلسی را تشکیل می دهند. دقیقا نمی توان گفت که «خورش بلدرچین» جزو لیست جدیدترین غذای ایرانی است ولی یکی از غذاهایی است که تازگی ها نام خودش را در لیست غذاهای ایرانی باز کرده است.
یکی دیگر از غذاهای محلی کرمانی لپه پلو با زیره است که اگر آن را میل کنید، شیفته ی طعم آن خواهید شد. استفاده از زیره در غذاهای محلی کرمانی یکی دیگر از مشخصه های این نوع غذا است. این غذا در کنار طعم جذابی که دارد برای بدن نیز بسیار مقوی است. ممکن است که شما بو و عطر زیره را دوست نداشته باشید، اما این غذا تجربه یکبار امتحان کردن را دارد.