لیست کامل غذاهای سنتی ایرانی + عکس مجله دوراونتاش
انتشار: دی 15، 1402
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

لیست کامل غذاهای سنتی ایرانی + عکس مجله دوراونتاش

کنگر پلو یا بیهلر پلو یاسوجی برای کسانی که گرم مزاج هستند یا از کم خونی و نارسایی کبد رنج می برند بسیار مفید شناخته شده است. آمدن هر فصلی نیز نوید پخت غذاهای مخصوصش را می دهد، با نزدیک شدن بهار، مردم محلی به کوه ها و دشت ها راهی می شوند تا سهمی از ارمغان طبیعت داشته باشند و آش ها و خورشت های محبوبشان را طبخ کنند. از خوراک هایی بسیار ساده و در دسترس گرفته تا خوراک های مجلسی، همگی در لیست غذا های ایرانی دیده می شوند. این غذا ها منبع فوق العاده ای از انواع ویتامین ها، پروتئین و کلسیم هستند.خوراک ها را می توان با سبزیجات یا گوشت، مرغ و ماهی طبخ کرد. در این رستوران می توانید روی تخت ها یا میزهای سنتی بنشینید و از تماشای تزئینات سنتی و عتیقه جات داخل رستوران لذت ببرید.

  • این غذا به دلیل طعم شیرینش معمولاً همراه با سبزی خوردن سرو می شود.
  • در برخی طرز تهیه ها به جای زعفران از زردچوبه استفاده می شود.
  • یکی از مرسوم ترین غذاها به خصوص در تعطیلات در دل طبیعت، درست کردن جوجه روی زغال است که ایرانی ها استاد این کار هستند.
  • حال خورش شما پخته و برای سرو کردن به همراه برنج، سیب زمینی سرخ کرده و بادمجان سرخ کرده آماده است.
  • در مناطق شاندیز و ترقبه که قدم می گذارید، حتماً شیشلیک را امتحان کنید.
  • خورش فسنجان و کشک را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج سرو کنید.

آن ها را از شب قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن ها را تعویض نمایید. در قابلمه دیگری برنج را خیس کرده و اجازه دهید پخته شود. پس از نرم شدن می توانید آن ها را آبکش کرده و به نخود ها اضافه کنید. حال خورش شما پخته و برای سرو کردن به همراه برنج، سیب زمینی سرخ کرده و بادمجان سرخ کرده آماده است. بعد از حدود ۱۰ دقیقه می توانید روی مواد تان مقداری آب ریخته و اجازه دهید خورش ۳ تا ۴ ساعت روی گاز بماند، بدین ترتیب جا افتاده و پخته می شود.

غذاهای محلی اصفهان

سپس درون آن آب ریخته و مقداری دارچین و زردچوبه و یک عدد پیاز به آن اضافه کنید. وقتی میگیم ناهار چی بپزم؟ حتما نباید یک غذای سخت و پرزحمت را در ذهنمان یادآوری کنیم. انواع سوپ و آش نیز وعده های غذایی خوش طعم و سالمی هستند. آش دوغ یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه است که اصلیت آن مربوط به استان اردبیل است.

طرز تهیه کشک بادمجان

مگر میشود کسی از چلو کباب خوشش نیاید؟ بدون شک یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی در میان مردم ایرانیان، چلوکباب است. البته برای خوردن کباب بختیاری لازم نیست تا چهارمحال و بختیاری بروید چرا که شهرهای زیادی طبق همان دستورالعمل، خوشمزه ترین کباب بختیاری را در اختیارتان قرار می دهند. خورش ساک یک خورش خوش عطر و طعم گرگانی است که بیشتر در مراسمات مذهبی و نذری ها پخته می شود و طعم اصیل این غذای محلی را فقط در استان گلستان می توانید بچشید. ارومیه خورش شباهت زیادی به خوراک لوبیا چیتی دارد و در تهیه آن از ترکیب لوبیا چیتی، گوشت، بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، غوره، نمک، فلفل و ادویه استفاده می شود.

این کباب رو میشه هم با گوشت قرمز و هم با گوشت سفید درست کرد که من خودم هر دو مدل رو درست کردم فوق العاده شده. خورش بادمجان یکی از انواع خورش های قدیمی و خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به خورش قیمه دارد و از محبوب ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود. هویج پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که می توانید آنرا به همراه گوشت یا مرغ تهیه کنید.

مرغ شکم پر وقتی از غذاهای محلی مازندران صحبت می کنیم، نمی شود از مرغ شکم پر حرف نزنیم. آغوزمسمایکی دیگر از غذاهای محلی مازندران آغوز مسما است که درآن از گوشت اردک استفاده می شود و بسیار مقوی و سرشار از پروتئین و ویتامین است. کرمان یک منطقه کویری است و مردم آن منطقه تحت تاثیر محیطی که زندگی می کنند به آش و آبگوشت علاقه ی زیادی دارند. شیشلیک شاندیز با شش تکه دنده گوسفندی تهیه می شود و برای طعم دار کردن گوشت هم از مواد مختلفی مثل ماست، زعفران، لیمو، روغن و...استفاده می شود. اناربیج گیلاناگر به خورشت فسنجان علاقه دارید و طرفدار مزه ی ترش هم هستید، حتما از طعم اناربیج خوشتان می آید.

برای تهیه این غذای فوق العاده لذیذ و راحت به برنج، لپه باقالای زرد، زعفران دم کرده، پیاز، زردچوبه، نمک، کره، روغن و فلفل نیاز دارید. وقتی پیاز طلایی شد، گوشت خورشتی، مقداری زردچوبه، نمک و فلفل را در غذا بریزید و روی شعله متوسط هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله دو پیمانه آب روی گوشت بریزید و در تابه را بگذارید تا بپزد. لپه ای را که از سه ساعت قبل خیسانده اید، همراه با دو پیمانه آب و قدری نمک بپزید.

بسیاری از خانم ها برای انتخاب غذا در وعده های مختلف و همچنین تهیه غذای مجالس و مهمانی خود ، با مشکل مواجه می شوند. مسئله آن ها نشناختن غذا ها نیست بلکه گزینه های متنوع، قدرت انتخاب را از بین می برد. غذا های محلی و سنتی ما جزء خوش طعم ترین غذا هایی هستند که در جهان طبخ می شوند. در ادامه به 230 نوع غذا در لیست غذاهای ایرانی ، اشاره می کنیم. بدون شک تهیه لیست غذا های ایرانی در تنظیم کردن برنامه تغذیه، موثر است. میگو پلو زعفرانی که در لیست انواع غذاهای ایرانی و خارجی مجلسی قرار میگیرد.

رشته پلو یكی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است كه بیش تر با گوشت پخته یا پیاز داغ و خرما و كشمش یا هر دو طبخ می شود. رسم است كه در روز جشن نوروز خورده می شود.رشته پلو یكی از خوشمزه ترین غذاهای بهشهر است . كلم پلو از انواع غذاهای ایرانی با طعم متفاوت و لذیذ است كه بهتر است این نوع غذای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه كنیدو بی شك یكی از پایه های ثابت منوی غذایی شما خواهد شد . ممكن است در نگاه اول فكر كنید این غذا همان قیمه خودمان است و فرقی با آن ندارد. خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یكی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است كه به دلیل ظاهرش، خیلی ها آن را با قیمه اشتباه می گیرند.