لیست کامل طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی سنتی و محلی ایران کوک
انتشار: بهمن 06، 1402
بروزرسانی: 02 تیر 1404

لیست کامل طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی سنتی و محلی ایران کوک

شاید در لیست غذاهای ایرانی سنتی، «کشک بادمجان» برایتان شناخته شده تر باشد ولی لرستانی ها، یک آبگوشت خوشمزه دارند که با کشک و بادمجان درست می شود. طرز تهیه آبگوشت کشک بادمجان در عین شباهت زیاد به کشک بادمجان، تفاوت های زیادی هم با آن دارد. در بین طرز تهیه انواع غذاهایی که در این سایت مشاهده خواهید کرد انواع غذاهای سنتی ایرانی به همراه غذاهای محلی و طرز تهیه آنها را مشاهده می کنید. برای طرز تهیه دلمه شکم پر ابتدا گوجه ها را روی تخته آشپزخانه خرد کنید. پیاز ها را به همراه مقداری روغن درون تابه بریزید و تفت دهید.

به این غذا آبگوشت قورمه سبزی هم گفته می شود چون در طرز تهیه آبگوشت بزباش از سبزی استفاده می شود. به طور مثال یکی از غذاهای سنتی ایرانی که بسیار محبوب و مشهور است کوفته تبریزی است که در همه جای ایران تهیه می شود که ریشه آن از شهر تبریز است. قیمه نثار جزوه غذاهایی است که به صورت سنتی در قزوین پخته می شود و به آنجا تعلق دارد. باقالی قاتق از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که اصالت آن به شمال کشور برمی گردد.

  • در این لیست هم می توانید انواع متنوعی از خوراک ها را ببینید که به راحتی و با مواد ساده ای تهیه می شوند.
  • سینی را برای یک تا دو ساعت در طبقه وسط فر از قبل گرم شده در دمای ۱۴۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا کباب سرداشی آماده شود.
  • برخی دیگر نیز ترجیح می دهند بعد از پخت غذا و در زمان سرو آن، سماق را روی برنج یا خود کباب بریزند.
  • زرشک پلو با مرغ از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که نسبت به دیگر غذاهای ایرانی زمان زیادی نیاز ندارد.

در تهیه این غذا از برنج، سبزی شوید و باقالی تازه سبز رنگ استفاده می شود. پیشنهاد می كنیم باقالی و شوید تازه تهیه كرده و تا حد امكان از باقالی منجمد و شوید خشك استفاده نكنید. گوشتی كه همراه با این غذا سرو می شود، اختیاری بوده و می تواند گوشت مرغ یا گوسفند باشد. با این حال، دستور تهیه اصلی باقالی پلو با ماهیچه یا گوشت گردن عنوان شده است. در این مطلب سعی کردیم لیست غذاهای ایرانی سنتی و محلی استان های مختلف را معرفی کنیم تا با نام و طرز تهیه برخی از آنها آشنا شوید.

سفر خود را برنامه ریزی کنید

برای میل کردن این غذا سالاد شیرازی را هم انتخاب کنید تا ترکیب فوق العاده ای را تست کنید. شیرازی پلو، یخنی نخود، لوبیا پلو، اشکنه، هویج پلو، کوفته هلو، قورمه به، شکر پلو از دیگر غذاهای معروف شیرازی است. در ادامه گردشی خوشمزه مابین غذاهای سنتی کاشان می زنیم و چند تا از معروف ترینشان را معرفی می کنیم تا با چشیدن این غذاها طعم خوشی به سفرتان ببخشید.

طرز تهیه بزقرمه مجلسی و خوشمزه به روش سنتی

آش دوغ هم از دیگر غذاهای محلی قزوینی است که به احتمال زیاد تا به حال آن را امتحان کرده اید. انواع حبوبات مثل لوبیا قرمز، عدس و نخود، برنج را همراه با دوغ چکیده حسابی می پزند تا آش دوغ آماده شود. مثل همه آش های دیگر از سیر داغ و پیاز داغ هم برای تزئین و خوشمزه شدن آش استفاده می شود. یکی دیگر از غذاهای محلی مازندران کدوبره است که خیلی هم سالم و لذیذ است. ترکیبی از کدوی سبز و سیب زمینی این غذای خوشمزه را می سازد. البته مواد دیگری مثل گوجه فرنگی، تخم مرغ، سیر و پیاز هم در این غذا حضور دارند.

کبابسرای حاج علی در ابتدای شهرک جامی، بین جامی ۱ و ۳ گرگان قرار دارد. اگر طرفدار غذاهای شیرین باشید، حتما از شکر پلوی مخصوص جنوبی ها خوشتان می آید. در این قیمه خبری از گوشت تکه ای نیست بلکه گوشت قیمه بوشهری با گوشت کوب له شده و مثل حلیم کش می آید. کبه به شکل کوفته ای گرد و مغزدار درآمده و در روغن شناور و سرخ می شود. در زبان شیرازی به سیب زمینی، آلو گفته می شود و دلیل نام گذاری این غذا به این اسم هم به همین خاطر است. در واقع گندم و جو در دوغ پخته می شود و بعد در نور آفتاب خشک شده و هیزان را شکل می دهد.

منوی غذای ایرانی شامل چه مواردی می شود؟

کشور ما هم با توجه به اقوام مختلفی که دارد، در غذا از فرهنگ و پیشینه ای قوی برخوردار است و در هر نقطه از ایران میتوانیم غذاهای خوشمزه و خاص و فوق العاده پیدا کنیم. ماهی مرکب با گوشت سفید و بی استخوان، یکی از ماهی های کمیاب در ایران است؛ زیرا بیشتر صادر می شود. در استان هرمزگان، یک خوراک بسیار خوشمزه با ماهی مرکب درست می شود که نام آن عنکاس یا انکاس است. تا اواخر دوره قاجار با خورش های ایرانی گره خورده بود و از آن پس به دلایلی، قلیه جای خود را به واژه خورش داد. هم اکنون نیز به غیر از جنوب ایران، در معدود نقاطی از ایران از واژه قلیه استفاده می شود.