لیست غذا های سنتی ایرانی؛ 9 غذای سنتی ایرانی لذیذ مجله اسنپ اکسپرس
انتشار: بهمن 23، 1402
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

لیست غذا های سنتی ایرانی؛ 9 غذای سنتی ایرانی لذیذ مجله اسنپ اکسپرس

پیاز خرد شده را در روغن کمی سرخ کنید و سپس گردو آسیاب شده یا آرد گندم را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در اواخر پخت، آلوچه و برگه های زردآلو که از قبل در آب گرم خیسانده بودید، به خوراک اضافه کنید تا بپزد و ترشی آن ها به خورد غذا برود. برخی افراد در این غذا از گوشت قلقلی و لپه استفاده می کنند.

تره، اسفناج و شنبلیله تفت داده شده را نیز به همراه لیمو عمانی در یک ساعت پایانی پخت خورش در قابلمه بریزید تا یک خورش قورمه سبزی مجلسی داشته باشید. سعی کنید که لیمو عمانی را قبل از ریختن در خورش در آب جوش بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. نمک را در نیم ساعت پایانی به خورش اضافه کنید و طعم آن را بچشید تا در صورت نیاز به آن نمک یا فلفل بیشتری بزنید. لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس پیاز ریز خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را تفت دهید تا سبک و طلایی شود. در ادامه گوشت خرد شده، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آن ها را خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

  • رستوران شبستان را بی شک می توان یکی از بهترین رستوران های سنتی تهران دانست که در مرکز پایتخت قرار دارد.
  • در اولین مرحله از طرز تهیه کشک کدو باید کدوها را پس از پوست گرفتن، خرد کرده و سرخ کنیم.
  • علارقم سادگی کوکو ها، طعم بی نظیرشان آن ها را به یکی از محبوب ترین غذا های ایرانی تبدیل کرده است.
  • مرصع پلو یا پلو نگین کار، پلوی مخلوطی است که به خاطر مخلفات درخشانی که روی آن ریخته می شود، این نام را گرفته است.
  • طرز تهیه آبگوشت به و گردو آسان است و در آن از سبزی خاصی هم استفاده نمی شود.

اگر بخواهید لیست غذای ایرانی را بدانید باید توجه کنید که با توجه به تنوع غذا ها لیست یک غذای ایرانی شامل انواع مختلف خورشت ها و پلو ها و مواردی که پیش تر ذکر شد می باشد. حتی اگر به انواع رستوران ها و هتل ها مراجعه کنید و از آنها لیست غذای ایرانی را بخواهید آنها در قالب لیست های جداگانه و با دسته بندی های متفاوت این غذاها را به شما ارائه می دهند. بعضی از غذاها جزو غذاهای مجلسی تر و بعضی ها جزو غذاهای ساده تر و یا محلی محسوب می شوند. اگر کلسترول دارید می توانید برای پخت این غذا به سراغ روغن زیتون بروید و مواد اولیه را به مدت یک تا دو دقیقه به خوبی در آن تفت دهید. در کنار این موضوع، توصیه می شود که برای کنترل چربی خون، در کنار میگو پلو از آب کرفس استفاده کنید. برای مقابله با یبوست هم بهتر است در این غذا به سراغ برنج قهوه ای بروید و فیبر دریافتی تان را افزایش دهید.

شمامی توانید نصف پیمانه فلفل دلمه خرد شده و قارچ تفت داده شده را نیز به این خوراک اضافه کنید. اگر مرغ شما پخت، اما خورش به روغن نیفتاد، مرغ را از غذا دربیاورید تا خورش غلیظ و جا افتاده شود. در تهیه این نسخه از فسنجان به جای رب انار از ماست یا کشک استفاده می شود و به همین دلیل، طعم این فسنجان با هر فسنجانی که تاکنون امتحان کرده اید، متفاوت است. ترکمن ها یکی از اقوام ترک تبار ایران هستند که در حاشیه شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش هایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا زندگی می کنند.

همه ی ما با این غذای خوش بر و روی زعفرانی و ته دیگی ایرانی آشنا هستیم؛ ته چین! ته چین یكی از غذاهای ایرانی محبوب و رایج است كه معمولاً در پخت آن از ماست، برنج، زعفران و تخم مرغ استفاده می شود. آبگوشت از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که به روش های مختلف تهیه می شود.

جاهای دیدنی

هر کدام از این غذاهای سنتی و خوشمزه طعم و مزه ای خاص دارد به طوریکه شما نمی \u200eتوانید یک مزه تکراری در میان این طیف وسیع از غذاهای لذیذ و بسیار خوشمره پیدا کنید. یک غذای مجلسی دیگر، مرغ است که با چاشنی مخصوص هر سرآشپزی طعم خاص خود را می گیرد. مرغ همراه با برنج زعفرانی و خلال بادام و پسته و زرشک، علاوه بر ترکیب رنگ اشتها آوری که دارد، بسیار لذیذ است.

قیمه نثار از غذاهای سنتی قزوین

همچنین برای رفع یبوست می توانید از سبزی های تازه و البته کاهو هم همراه غذا استفاده نمایید. باید اشاره کنیم که معمولاً توصیه می شود ضخامت گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه به اندازه ای زیاد نکنید که باعث سفت شدن آن شود. در کنار این، ضخامت کم و نازکیِ این گوشت هم می تواند از کیفیت کباب تابه ای بکاهد.

یوان آش

دارچین، رنگ خورش را تیره می کند؛ پس اگر دوست دارید خورش قیمه شما روشن باشد، دارچین را حذف کنید. شما می توانید به جای روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید تا عطر و طعم گمنه بهتر شود. به جای رب گوجه فرنگی می توان از رب انار یا کشک نیز استفاده کرد. برای تهیه این آش ترکی بهتر است از روغن حیوانی یا کره محلی استفاده کنید.

اگر در بین گشت و گذار در بافت قدیمی شهر بودید و احساس گرسنگی کردید، بهترین جایی که می توانید برای غذا خوردن در همان نزدیکی ها بروید، رستوران وکیل است. یک رستوران شیک با انواع غذاهای محلی و مدرن که پاتوق توریست ها و گردشگران در کرمان است. آبگوشت که یک غذای قدیمی و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی بدون برنج محسوب میشود.

برای مثال می توان به آبگوشت، باقالی پلو با ماهیچه یا گردن، خورش فسنجان و …. خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذا های مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلی ها آن را با قیمه اشتباه می گیرند. در این آش انواع حبوبات نظیر لوبیا قزمز، عدس و نخود، برنج و دوغ چکیده می ریزند.