لیست غذا های سنتی ایرانی؛ 9 غذای سنتی ایرانی لذیذ مجله اسنپ اکسپرس
انتشار: بهمن 01، 1402
بروزرسانی: 03 تیر 1404

لیست غذا های سنتی ایرانی؛ 9 غذای سنتی ایرانی لذیذ مجله اسنپ اکسپرس

سوتی پلو به شکل سفید و بدون استفاده از زعفران یا زردچوبه نیز تهیه می شود. برخی افراد از مخلوط تره، گشنیز، جعفری و اسفناج نیز در این آش استفاده می کنند. اگر فراموش کردید که لوبیا چیتی را از قبل خیس کنید، حتما دو بار آن را در بجوشانید و آب لوبیا را دور بریزید.

زنجانی ها برای تهیه جغور بغور (جیغیر بیغیر) از دل و جگر و قلوه گوسفند همراه با غوره، پیاز، گوجه فرنگی و ادویه استفاده می کنند. پایه این غذا را موادی مانند دل، قلوه و جگر گوسفند تشکیل می دهد که همراه با ادویه جات مختلف و سبزیجانی مثل پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی ترکیب می شوند وطعمی لذیذ را خلق می کنند. عمل سابیدن و افزودن آب را چند بار تکرار کنید تا غلظت آب قوروت آلود به غلظت دلخواه شما برسد. پیازهای خرد شده را در یک تابه با روغن حیوانی سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. سپس محلول قوروت را به همراه نمک و فلفل به پیاز داغ بیفزایید و غذا را برای چند دقیقه روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا گرم شود؛ اما به جوش نیفتد. روی قوورت بادمجان را با بادمجان سرخ شده، نعنا داغ و دارچین تزئین کنید.

  • لوبیا پلو شیرازی که برخلاف لوبیا پلو های رایج طرز پخت متفاوتی دارد و در لیست غذاهای پرطرفدار ایرانی قرار میگیرد.
  • در انتها یک قاشق غذاخوری گلاب یا نصف قاشق چای خوری گل محمدی را در قابلمه بریزید و پس از چند دقیقه، خورش قیمه را در ظرف سرو بکشید.
  • نان بلیط یا نان بلوطی، قدیمی ترین نان محلی کهگیلویه و بویر احمد است.
  • در این مرحله دو پیمانه آب روی گوشت بریزید و در تابه را بگذارید تا بپزد.

این خورش طعمی مشابه آبگوشت دارد که از همین نظر متفاوت است. قیمه نخود یزدی، رنگی زعفرانی دارد و در طرز تهیه آن معمولا رب گوجه فرنگی به کار نمی رود. این خورش با عطروبوی اشتهابرانگیز و ظاهر متفاوتش، گزینه ای عالی برای مجالس و مهمانی ها به شمار می رود. گوشت را به همراه استخوان و چربی در یک تابه کمی سرخ کنید. سپس گوشت تفت داده شده را با سبزی تفت داده شده، لوبیا قرمز از قبل خیس شده و پیاز سرخ شده، زردچوبه و فلفل در زودپز بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا بپزد.

۱۱- آبگوشت بزباش همدانی

اگر احساس کردید که ترشی خورش شما کافی نیست، کمی آبغوره یا گرد غوره به خورش بیفزایید. شما می توانید گوزلمه را با کمی سبزی خشک و معطر تزئین کنید. بعد از گذشت 45 دقیقه که پخت ته چین به پایان رسید، آن را به آرامی روی یک ظرف مناسب برگردانید. حال نوبت آن است که با زرشک و خلال پسته آن را تزیین کنید. برنج را هم به صورت کته پخته و کنار می گذاریم تا کمی سرد شود. مواد را خوب در کنار یک دیگر تفت دهید و یک قطعه چوب دارچین نیز به آن اضافه کنید.

طرز تهیه کتلت شیرازی یا کتلت بازاری بدون گوشت

چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می شود. از دیگر مواد تشکیل دهنده این غذای متفاوت، چرب و پرکالری می توان به سیر، ماست، نمک و ادویه های مخصوص اشاره کرد. رژیم غذایی سنتی استان سمنان، به دلیل حضور غذاهای متنوع و لذیذ و استفاده از مواد غذایی بومی و محلی، ارزش غذایی مطلوبی دارد. غذاهایی همچون سبزی پلو دامغانی، خورش هویج و پسته، خلال پلو، ته چین گرمسار، چرتمه پلو، تاک پلو، ته چین کشمش و لپه سمنان، ته چین شهمیرزاد، مانی پلو، چلوگوشت و ...

تعداد محدودی از انواع غذاهای ایرانی هستند که با برنج سرو نمیشوند به همین دلیل میتوان گفت در زندگی های امروزی برنج یکی از اجزا جدا نشدنی سفره های ایرانی میباشد. آلو مسما از آن غذاهای اصیل ایرانی است که با طعم ترش و شیرینش دل خیلی از مسافران شهر گیلان را برده. این غذای خوشمزه همانطور که از اسمش پیداست بر پایه آلو تهیه می شود. در اصل این خورشت را با گوشت مرغ می پزند اما امروزه آن را با گوشت گوسفند یا گوساله هم ترکیب می کنند.

رستوران های سنتی تهران اغلب بسیار گران قیمت هستند؛ اما برخی از رستوران ها انصاف بیشتری دارند و قیمت معقولی ارائه می دهند. رستوران باربد دقیقاً همان رستورانی است که کیفیت خدمات و غذاهای بسیار مناسبی را در کنار قیمتی معقول و منصفانه ارائه می کند. رستوران باربد که در خیابان سئول قرار دارد، دارای ۲ طبقه مجزا و سالنی بسیار بزرگ است. ظاهر این رستوران بسیار هنرمندانه دکور شده است و در بدو ورود شما را به یاد دوران خوش گذشته می اندازد.

حال دوباره برنج را با پشت قاشق فشرده کنید تا ته چین بعد از پخت از هم باز نشود. سپس کره را به تکه های کوچکی تقسیم کرده و در قسمت های مختلف برنج قرار دهید. حالا نوبت آن است که قابلمه را روی شعله ملایم گاز بگذارید.

سفره بی بی سه شنبه، سفره ای فقیرانه است که وسایل لازم برای آن را از هفت خانه که فردی به نام فاطمه در آن ها باشد، تهیه می کنند. این سفره معمولا برای گرفتن حاجت های مهم نذر می شود و برگزاری آن، قانون مشخصی دارد. طبخ اردک شکم پر به زمان و حوصله بسیاری نیاز دارد؛ اما مطمئن باشید که به محض مزه کردن آن، متوجه می شوید که این غذا ارزش زمانی که برای آن سپری کرده اید را داشته است. اردک شکم پر، یک غذای بسیار مجلسی و متفاوت است که با حضورش در سفره مهمانی، رنگ متفاوتی به سفره شما خواهد بخشید و همگان را خوشحال خواهد کرد.