لیست غذاهای سنتی ایرانی کترینگ آتیسا
انتشار: بهمن 15، 1402
بروزرسانی: 04 تیر 1404

لیست غذاهای سنتی ایرانی کترینگ آتیسا

البته این موضوع بدین معنا نیست که شما نمی توانید در شهرهای مختلف ایران، قلیه های محلی را مزه کنید. یکی از پنج غذای استان گیلان است که به ثبت ملی رسیده است. این غذا در مناسبت های مختلف در فصل انار و به خصوص برای شب یلدا پخته می شود. سپس این عصاره که به آن «کلگ» نیز می گویند، برای یک هفته در آب خیس می شود تا به صورت خمیر دربیاید. این خمیر در مرحله بعدی در سبدهای مخصوصی که از شاخه های بادام کوهی می سازند، پالایش می شود.

  • گمنه بوشهری را معمولا با ماهی سرخ شده یا قلیه ماهی سرو می کنند.
  • برخی افراد در انتهای پخت، مقدار بسیاری پیاز داغ در خورش می ریزند تا طعم خورش را بهتر کنند.
  • حالا حلیم بادمجان شما آماده شده و می توان در کنار کشک و نعنا آن را سرو نمود.
  • اگر از طرفداران خوردن غذای ملس هستید، حتماً به آلو را تجربه کنید.

اگر کشک بادمجان سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود. در انتها روی آن پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و گردو را روی آن بریزید و نوش جان کنید. در یک تابه دیگر رب گوجه فرنگی را بریزید و تفت دهید تا خوش رنگ تر شود.

آبگوشت یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که جزو غذاهای محبوب و پر استفاده در بین خانه های ایرانی بوده است. قدیمی ها وقتی که این غذا را درون ظرف سنگی می پختند به آن دیزی می گفتند . از دیگر غذاهای سنتی می توان به میگو پلو بوشهری و شیرین پلو اشاره کرد و البته کشک بادمجان، انواع دلمه، میرزاقاسمی و آش های مختلف هم جزو غذاهای سنتی محسوب می شوند.

طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت و مرغ «مخصوص و خوشمزه»

در این لیست غذاهایی نام برده می شوند که در واقع در فرهنگ ما بیشتر به نام لیست غذاهای بدون برنج شناخته می شوند. عدس پلو که جز غذاهای مجلسی ایرانی بوده و در نذورات و مجالس رسمی نیز سرو میشود. بر عکس همه آش های دیگر که همه دوست دارند داغ داغ همراه با سیر و نعناع داغ میل کنند، آش یخ را باید سرد سرو کرد.

مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است كه در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده می شود. مرصع پلو غذایی است كه تهیه آن نیاز به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را دارد. پلو هزاری یکی از انواع غذاهای سنتی جنوبی است که اصالت آن به بندرعباس برمی شود؛ البته هزاری در استان های مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه می شود. برای تهیه این غذا می توان از انواع ماهی های جنوبی از جمله سالمون، رشکو، سرخو و شیر یا حتی قزل آلا استفاده کرد. از دیگر مواد تشکیل دهنده هزاری می توان به پیاز، برنج، گرد لیمو و ادویه جات اشاره کرد.

خورشت دوغ پای یا دوغ پی، یکی از غذاهای مشهور سیستان و بلوچستان است که به دلیل ظاهرش، خیلی ها آن را با قیمه اشتباه می گیرند. این غذای سنتی ایران بسیار خوشمزه و البته نسبتاً ترش است و به محض میل کردن آن متوجه طعم متفاوت و جدیدش خواهید شد. به نظر می رسد رستوران ها هنوز آنقدر مهارت پیدا نکرده اند که این غذای خوشمزه را به منوی خود اضافه کنند. پس برای خوردن این غذا آن هم به شکل اصیل و سنتی بهتر است به سراغ خانه های سیستان و بلوچستانی و بانوان باسلیقه این منطقه بروید.

طرز تهیه کباب کوبیده مرغ رستورانی

آش برنج، منبع غنی ویتامین B۱ است و سطح قند خون را تنظیم می کند. زیره پلو یا پلو زیره یکی از مقوی ترین و لذیذترین غذاهای محلی کرمان است که با زیره سیاه یا مخلوط زیره سیاه و سبز درست می شود. زیره پلو جزو غذاهای محلی مازندران نیز به حساب می آید؛ با این تفاوت که در تهیه آن از دارچين، زيره، فلفل و شنبليله و کشمش استفاده می شود. نان کلانه را می توان به عنوان میان وعده، عصرانه یا پیش غذا همراه با دوغ و ماست محلی سرو کرد. این نان خوشمزه و کاملا گیاهی، همچنین می تواند به عنوان وعده غذای اصلی در رژیم گیاه خواران نیز قرار بگیرد. نوع محلی نان کلانه معمولا در تنور یا روی ساج گلی یا سنگی درست می شود؛ اما شما می توانید آن را روی گاز یا در فر نیز درست کنید.

طرز تهیه کباب بلدرچین

شله مشهدی، آشی پرملات و خوشمزه است که طبخ آن به تجربه و دقت و زمان بسیاری احتیاج دارد. این غذای مقوی اغلب در ماه محرم به عنوان نذری پخته می شود و خوشمزه ترین نوع آن را می توانید در حوالی حرم امام رضا (ع) نوش جان کنید. از روزگاران قدیم رسم بر این بوده است که گوسفندی را جلوی پای دسته های عزاداری ذبح کرده و سپس از گوشت آن برای تهیه شله استفاده می کردند. این آش لذیذ از ترکیب گوشت، حبوبات، برنج، بلغور گندم و ادویه تشکیل می شود. برای آشنایی با انواع خورش قیمه در ایران می توانید به مقاله های غذای محلی کجارو مراجعه کنید. سپس آن ها را به همراه نخود نیم کوب شده و آب در یک قابلمه بریزید.

قیمه نثار یکی از بهترین و حتی می توان گفت لوکس ترین غذاهای قزوین و البته ایران است. خلال بادام و پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک را با هم تفت می دهند. برای تهیه این سمبوسه، ترکیبی شامل گوشت چرخکرده، سبزیجات، سیر، فلفل و رب را داخل نان لواش می پیچند. بریان را هم در خانه و هم در رستوران ها تهیه و سرو می کنند.