
بروزرسانی: 25 خرداد 1404
لیست انواع غذاهای ایرانی معرفی پرطرفدارترین غذاهای مجلسی ایرانی
در این حین، هر پنج دقیقه یک بار برنج را از دیواره قابلمه به سمت بالا جمع کنید تا به شکل گنبد دربیاید. پس از تبخیر کامل آب، ماهی ها را روی برنج بچینید و روی درب قابلمه دم کنی بگذارید. در ادامه آب تمبر هندی، نمک و فلفل را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. ماهی های مزه دار شده را روی مواد داخل قابلمه بچینید و دو لیوان آب به خوراک بیفزایید. درب قابلمه را ببندید تا ماهی ها برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه نیم پز شوند. خورش قیمه، غذایی محبوب در میان ایرانیان است و درمناطق مختلف کشور، دستور پخت های متنوعی برای طبخ آن وجود دارد.
تهران، پایتخت و پرجمعیت ترین شهر ایران است و قدمت آن به دوران نوسنگی برمی شود. این شهر قدیمی از زمان حکومت قاجار تا به امروز، پایتخت سیاسی و اقتصادی کشور بوده است و به همین دلیل، در طول سال ها افراد بسیاری با فرهنگ ها و سنت های مختلف به آن مهاجرت کرده اند. شاید درست به همین علت نتوان غذاهای محلی تهران را مانند دیگر استان ها به تفکیک نام برد. شله امیری، یکی از غذا های محلی خوشمزه ایلام است که با ترکیب ماش، برنج محلی (برنج عنبربو)، پیاز، روغن محلی، نمک و فلفل درست می شود. این غذا به دلیل استفاده از ماش، دارای فیبر زیاد و طبعی گرم است و به عنوان دارویی برای درمان سرماخوردگی شناخته می شود. یوان آش، یکی از آش های سنتی و مقوی استان البرز است که با برنج، عدس، سبزی آش، شلغم، گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه درست می شود.
- اما هر خانواده ای بر اساس ذائقه خودش، این غذا را با ترشی و تندی دلخواهش می پزد.
- وجود قومیت های گوناگون و موقعیت جغرافیایی استان گلستان در حاشیه شرقی دریای خزر، فرهنگ و ذائقه غذایی خاصی را در این منطقه خلق کرده است.
- باسترماپلو یا باسدیرماپلو، یک غذای خوش رنگ ولعاب اردبیلی که پیشینه اش به باکو می رسد و طعم لذیذش تا همیشه ته ذهنتان باقی خواهد ماند.
- در طرز پخت این خورشت ایرانی خوشمزه هم از بادمجان و انار به عنوان مواد اصلی استفاده می شود.
در طرز پخت این خورشت ایرانی خوشمزه هم از بادمجان و انار به عنوان مواد اصلی استفاده می شود. شاید در میان اسم غذاهای ایرانی «خورش طلا کوله» کمی غریب باشد. در طرز تهیه خورش طلا کوله علاوه بر مرغ، از سبزیجات معطر و گردو هم استفاده می شود.
طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاه
در کنار برنج برای تهیه مرغ بعد از سرخ کردن آن سسی از آب مرغ و رب گوجه تهیه می کنند. کباب یکی از پر طرفدارترین و محبوب ترین غذاها در میان مردم ایران است. کباب در ایران انواع گوناگونی دارد مثل کوبیده, جوجه, برگ و کباب گوشت. مشکوفی هم یک دسر قزوینی است، البته در مازندران هم مشکوفی را می پزند. از دیگر موادی که برای تهیه این دسر خوش طعم استفاده می شود، می توان به زعفران، شکر، گلاب و شیر اشاره کرد.
باقالی پلو با ماهیچه که جز بهترین غذاهای ایرانی محسوب میشود و طرفداران زیادی دارد. به طور کلی لیست غذاهای ایرانی با برنج را میتوان در لیست زیر خلاصه کرد. البته تعداد انواع غذاهای ایرانی که برنج مصرف میشوند زیاد میباشد و ما تعداد محدودی از آن ها را در لیست زیر قرار داده ایم.
طرز تهیه کوفته تبریزی
آش رشته یک خاطره مشترک است از کودکی تک تک ما و کمتر کسی پیدا می شود که عاشق طعم آن نباشد. آش رشته یکی از اصیل ترین آش های ایرانی است که از سال های بسیار دور طبخ می شده است. این آش پرطرفدار و بسیار لذیذ با انواع حبوبات (نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش، لوبیا قرمز)، سبزی آش (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز)، سیر، رشته آشی، پیاز، روغن، نمک و زردچوبه درست می شود. لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود و زودتر بپزد. در ادامه گوشت، زردچوبه و فلفل را به پیازهای سرخ شده بیفزایید و آن ها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند. در میان غذاهای ایرانی که سرشار از پروتئین یا مواد مغذی هستند می توان به آبگوشت، شیر برنج، باقالی پلو با ماهیچه یا گردن، خورش بز قورمه و … اشاره کرد.
۲۰- آبگوشت گندم
تنها بخشی از این خوراک های بومی و سنتی این استان را تشکیل می دهند. غذاهای محلی زنجان به حدی متنوع و لذیذ هستند که خود یکی از دلایل سفر گردشگران به این منطقه از کشور محسوب می شوند. برای خوردن قوروت بادمجان، مقداری نان خشک را در ظرف تیلیت می کنند و آن را به همراه بادمجان سرخ شده میل می کنند. این غذا طعمی بی٬نظیر دارد و با وجود کلسیم، آهن و فسفر فراوان، برای استحکام و رشد استخوان و همچنین پیشگیری از کم خونی بسیار مفید است.