لیست آموزش طرز تهیه غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار
انتشار: بهمن 30، 1402
بروزرسانی: 28 خرداد 1404

لیست آموزش طرز تهیه غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار

سیستان و بلوچستانی ها معمولاً در کنار این غذا از سالاد یا سبزی خوردن نیز استفاده می کنند. برای بهتر شدن طعم این غذا می توان به جای رب گوجه فرنگی از خود گوجه فرنگی به شکل رنده شده استفاده کرد. اگر در تهیه این غذا به سراغ دوغی رفته اید که ترشی آن زیاد است، پیشنهاد می کنیم از ریختن لیمو عمانی در غذا خودداری کنید. به علاوه، اگر دوغ شما همگن (هموژنیزه) نیست بهتر است قبل از استفاده، آن را به خوبی هم بزنید تا در طول پختن غذا دلمه دلمه نشود. تعداد کثیری از بهترین غذاهای سنتی ایرانی از سراسر کشور گردآوری کردیم که در ادامه مختصرا به آنها میپردازیم . گوشت اعلای گوسفندی، پیاز و نمک موادی است که در تهیه کباب استفاده می شود.

قُرمه سبزی یکی از خوراک های ملی ایران است که معمولاً با برنج سرو می شود. قرمه سبزی که از سبزیجات، لوبیا قرمز و گوشت بره درست می شود، ترش و پر از سبزی است. مزه ی این خورش باید کمی ترش باشد، ازاین رو به آن کمی لیمو عمانی خشک یا آب لیموی تازه اضافه می کنند، برای جا افتادن قرمه سبزی زمان زیادی نیاز است. از سبزی های استفاده شده در قرمه سبزی می توان به شنبلیله، جعفری، گشنیز و پیازچه اشاره کرد. برنج را از حدود یک تا دو ساعت قبل، بدون نمک خیس کنید و قلم را هم با کمی نمک به صورت جداگانه بپزید.

  • دلمه اکثرا به عنوان پیش غذا سرو می شود و حسابی اشتهایتان را باز می کند.
  • این غذا هم اگرچه در همه جا طبخ می شود، اما زادگاه آن شهر شیراز بوده است.
  • پس از حدود یک ساعت، کشک را در خورش بریزید و صبر کنید تا گردو به روغن بیفتد و گوشت مرغ کاملا بپزد و ریش ریش شود.
  • یک غذای ایرانی ساده که معمولا به عنوان پیش غذا هم از آن استفاده می شود، «شیر برنج» است.
  • طرز پخت انواع غذاهای ایرانی مجلسی آنقدر ها هم که به نظر می رسد، سخت نیست.
  • با خوردن این غذا مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین D به بدن می رسد که در حل مشکلای مانند یبوست و همچنین پوکی استخوان بسیار مفید است.

کره و روغن مایع را در تابه بریزید و خرمای بدون هسته را به آن اضافه کنید و اجازه دهید نرم شود؛ اما حواستان باشد که باید دائم هم بزنید که خرما نسوزد. در ظرف را بگذارید و صبر کنید با شعله ملایم کمی نرم شوند. حالا پیاز سرخ شده و کشمش پلویی و دارچین را به ترکیب خرما و گردو اضافه و خوب مخلوط کنید. در آخر کار باید تخم مرغ را اضافه کنید و آن را هم نزنید. در برخی دستورهای آشپزی، پس از پخت تخم مرغ، یک پیمانه شیره انگور و سرکه نیز به مواد اضافه می شود.

طرز تهیه شامی کباب در شهرهای مختلف متفاوت است البته همه آن ها شباهت هایی به هم دارند. از میان غذاهای ایرانی متعلق به جنوب کشور، «خورش قلیه ماهی» یکی از محبوب ترین غذاهاست. در طرز تهیه خورش قلیه ماهی معمولا از سبزیجات محلی هم استفاده می شود و در اصل جنوبی ها سبزی مخصوص قلیه دارند که برای درست کردن این غذای خوشمزه ایرانی استفاده می کنند. تهرانی های قدیم به خوبی با طرز تهیه خورش انار و بادمجان آشنا هستند. همان طور که گفتیم نام غذاهای ایرانی معمولا از موادی که در طرز تهیه غذای خوشمزه ایرانی استفاده شده، گرفته شده است.

خورش قورمه سبزی

این غذا را با برنج زعفرانی و کره و سماق و دوغ سر می کنند. پیاز خام و سبزی خوردن تازه به خصوص ریحان نیز همراه با آن مصرف می شود. گوشت استفاده شده در خورش خلال، گوشت گوسفند یا گوساله است؛ اما در برخی از طرز تهیه ها از گوشت سفید مانند گوشت مرغ یا بوقلمون نیز برای تهیه این خورش استفاده می شود. یکی از مهم ترین مواد اولیه خورش خلال بادام کرمانشاهی، روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی است که طعم و عطر بی نظیری به این غذا هدیه می کند. این خورش مانند دیگر خورش های ایرانی با برنج سرو شده و همراه با سبزی خوردن، انواع ترشی و سالاد شیرازی به سر سفره آورده می شود.

همانطور که ته دیگ لوبیاپلو طرفدار دارد، ته دیگ پلو مخلوط هم پرطرفدار است؛ مخصوصاً اگر با سیب زمینی یا نان درست شده باشد. امتحان کردن این غذا را به عاشقان لوبیاپلو پیشنهاد می کنیم. خورش قیمه یا خورش لپه از غذاهای معروف ایرانی است که طرف دار زیادی بین مردم ایران دارد.

خورش به آلو

وجود سماق در کنار غذا های گوشتی باعث هضم راحت تر و سریع تر آن ها می شود. کباب تابه ای دارای دو بخش است که شامل گوشت کبابی و گوجه های سرخ کرده می شود. در بسیاری از روش های طبخ این غذا، گوجه فرنگی های سرخ شده را قطعه قطعه می کنند، در کنار کباب می گذارند و آن را به شکل جداگانه می پزند. اما در روش های دیگر، گوجه فرنگی را رنده می کنند، آن را روی کباب در حال سرخ شدن قرار می دهند و با فلفل دلمه ای و برخی مخلفات دیگر همراه می کنند. این روش باعث می شود طعم گوشت به درون این مخلفات نفوذ کند و غذا به مراتب لذیذتر شود.

غذاهای مجلسی اصالتا ایرانی را می توانید به راحتی در منوهای رستوران ها پیدا کنید ولی این غذاها را خودتان هم می توانید در خانه درست کنید. معمولا غذاهای ایرانی مجلسی امتحان خود را پس داده اند و با ذائقه ایرانی ها کاملا سازگاری دارند. از قدیم الایام یکی از غذاهای اصلی و عضو ثابت سفره ایرانی ها شامی کباب بوده و محبوبیتش علاوه بر طعم لذیذ و خوشمزه آن به نوعی به علت نوستالژیک بودن آن هم می باشد.

به همین دلیل توصیه می کنیم در تهیه ماهی شکم پر به سراغ این دسته از ماهی ها بروید. ماهی های چرب درصد امگا ۳ بالایی دارند و همین مسئله باعث بهبود عملکرد درست بدن و مغز می شود. فسنجان که یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی است از موادی مانند گردو, رب انار و مرغ یا اردک و در برخی از مناطق از قلقلی های کوچک تهیه می شود. در آذربایجان، آش های زیادی وجود دارد اما در بین آنها آش یخ از همه خاص تر است.

طرز تهیه دلمه میوه

در این مقاله جاباما برخی از غذاهای سنتی تعدادی از استان های کشور را معرفی می کنیم. از جمله دلمه برگ مو، دلمه گوجه فرنگی، ولمه بادمجان و دلمه فلفل دلمه ای، دلمه کلم و دلمه پیاز. مواد تشکیل دهنده تمام انواع دلمه اغلب برنج و گوشت و انواع سبزیجات معطر است. البته این غذا به زمان و دقت زیادی برای پخت هم نیاز دارد و بهتر است روزهای تعطیل و ایامی که در خانه هستید را به پخت این غذای خوشمزه اختصاص دهید. در یک آموزش به شما طرز تهیه دلمه کلم و طرز تهیه دلمه مو رولی رو آموزش دادیم. آیا تا به حال از شهر زیبای یزد دیدن کرده اید؟ هر گوشه از این شهر با دیوارهای کاه گلی، برگی از تاریخ ایران را روایت می کند.