
بروزرسانی: 31 خرداد 1404
غذاهای سنتی ایرانی معرفی خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران
فسنجان یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی است که در تمامی مهمانی ها و مجالس زینت بخش سفره \u200eهای ایرانی شده است. فسنجان با گردو، رب انار و گوشت مرغ یا اردک درست می\u200e شود. مثلا در برخی از مناطق از گوشت چرخ شده قلقلی کوچک استفاده می کنند و به طور کلی پخت آن بستگی به ذائقه افراد دارد برخی از افراد آن را ترش تر و برخی دیگر ملس دوست دارند. پیاز خرد شده را با یک قاشق غذاخوری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
- کنگر پلو یا بیهلر پلو یاسوجی برای کسانی که گرم مزاج هستند یا از کم خونی و نارسایی کبد رنج می برند بسیار مفید شناخته شده است.
- خلال بادام و پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک را با هم تفت می دهند.
- سپس آب لپه را خالی کنید و آن را در قابلمه بریزید و همراه با بقیه مواد تفت دهید.
- بز قرمه کرمانیکی از معروف ترین غذاهای کرمان بزقرمه است و چون در مواد اولیه این غذا از گوشت بزغاله استفاده می شود به این اسم عجیب و غریب نامگذاری شده.
سبزی قورمه نیز باید از قبل خورد شده و در مقداری روغن سرخ شده باشد. برای پخت این خورش حتماً باید لوبیا ها را از شب قبل خیس کرده باشید یا قبل از اقدام به پخت این خورش آن ها را نیم پز کنید. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که رب انار استفاده شده در بیشتر انواع ماهی شکم پر، خواص بسیاری برای لاغری دارد. بسیاری از متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف رب انار می تواند برای کاهش وزن و چربی های بدن به خصوص در اطراف شکم مفید باشد. ته دیگ یکی از بخش های ثابت در سفره ایرانیان است و تمام ایرانیان علاقه شدیدی به ته دیگ دارند و تنها بخشی از غذا است که ظرف آن در انهت خالی می شود.
حدود ۸ لیوان آب جوشیده شده به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید ترکیبات در کنار یکدیگر پخته شوند. فقط ۳۰ دقیقه به ترکیبات زمان دهید تا کنار یکدیگر پخته شوند. در این میان، ماهی شکم پر که از محبوب ترین غذا های ایرانی در خطه شمال و البته جنوب کشور به شمار می رود هم تنوع بالایی در محتویات دارد. این غذای پرطرفدار ایرانی از حبوباتی مانند نخود و لوبیا سفید و گوشت و چربی و گوجه فرنگی و پیاز تهیه می شود.
سپس گوشت خورشتی را به پیاز داغ بیفزایید و آن را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه زردچوبه، فلفل و ادویه خورشتی را در قابلمه بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید و برای چند دقیقه تفت دهید. در مرحله بعد، رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و آن را سرخ کنید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود.
طرز تهیه آب دوغ خیار
این پلوی خوشمزه قزوینی ها معمولا با مرغ یا گوشت قرمز طبخ می شود. پلو بریانی، همان طور که از نام آن پیدا است از ترکیب پلو و مایه بریانی درست می شود. پلو بریانی، یک نسخه کاملا گیاهی هم دارد که بدون گوشت و با سبزیجات مختلف مانند سیب زمینی، هویج، قارچ و غیره درست می شود و گیاهخواران عزیز می توانند از طعم آن لذت ببرند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه بریانی پلو و انواع آن و همچنین ترکیب ادویه بریانی بلوچی آشنا کنیم. قورمه سبزی یا خورش سبزی با سبزی قورمه (تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر)، لوبیا (قرمز، چیتی، چشم بلبلی)، پیاز و گوشت قرمز درست شده و معمولا با برنج سرو می شود.
طرز تهیه خورش لوبیا سبز اصیل مجلسی و خوشمزه رستورانی
در محیط رستوران، تخت های سنتی که البته طراحی جدیدی دارند، قرار داده شده اند و در میانه رستوران، میزهای چوبی با مبلمان راحت امروزی به چشم می خورد. همچنین از ساعت ۸ هر شب، برنامه موسیقی زنده در رستوران سنتی شب های سرو برقرار است. در این رستوران علاوه بر غذاهای محلی، انواع کباب، نیز سرو می شود اما رستوران مکث به دلیل کیفیت و طعم خوب در غذاهای محلی خود معروف است.
توجه داشته باشید که زمان پخت گندم از دیگر مواد طولانی تر است و به همین علت، پخت آن باید قبل از بقیه مواد آغاز شود. پس از نیم پز شدن نخود و گندم، بقیه حبوبات را به همراه لیزک، ادویه، زردچوبه و نمک در آش بریزید و صبر کنید تا همه مواد بپزند و آش شما جا بیفتد. برنج را برای هفت تا ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط رو به زیاد گاز بجوشانید تا مغز دانه های آن نرم شوند.
دیزی یا آبگوشت از قدیمی ترین، لذیذترین و مقوی ترین غذاهای اصیل ایرانیست. همان گونه كه از نامش پیداست، این غذا آبكی بوده و گوشت از اجزای اصلی تشكیل دهنده آن است. حدس می زنیم این سوال به ذهنتان خطور كند كه آبگوشت چه تفاوتی با دیزی دارد؟ پاسخ این سوال ساده است؛ محتویات تشكیل دهنده دیزی و آبگوشت یكسان می باشد. رسم است كه اگر آبگوشت را در منزل بپزند به آن «آبگوشت» و اگر در بیرون و در داخل تنور تهیه كنند، به آن «دیزی» بگویند. اگر مهمانی با تم سنتی برگزار می كنید، لازم است كه آبگوشت را به عنوان غذای اصلی سرو كنید. به شما توصیه می كنیم آبگوشت یا دیزی را حتما با نان سنگك و پیاز میل كنید.
باقالاقاتوق، مشهورترین غذای محلی گیلان
در این مرحله، ماست و آب را مرتب هم بزنید تا ماست نبرد و گلوله گلوله نشود. معمولا اسم غذاهای ایرانی بر اساس موادی که در طرز پخت انواع غذای ایرانی به کار می رود، انتخاب می شوند. بعضی از غذاها هم بومی یک شهر یا منطقه هستند و با سبزیجات بومی آن منطقه درست می شوند و نام مواد به کار رفته در این غذاها، روی آنها گذاشته می شود. «کباب سرداشی» یکی دیگر از غذاهای ایرانی فوق العاده لذیذ و خوشمزه است که در شهر همدان طبخ می شود. این غذا شباهت زیادی به کباب تابه ای دارد و در کنار گوجه فرنگی، سیب زمینی و فلفل بسیار لذیذ و خوشمزه است. کوفته ها را در نهایت در سس قرار دهید و اجازه دهید کوفته ها در سس بپزند.