بهترین غذاهای محلی ایرانی ویرگول
انتشار: دی 12، 1402
بروزرسانی: 03 تیر 1404

بهترین غذاهای محلی ایرانی ویرگول

ترکیبی جادویی از بادمجان کبابی، گوجه، تخم مرغ و سیر میرزاقاسمی را می سازد. اگر مزه کشک بادمجان را دوست دارید، حتماً به میرزاقاسمی هم علاقه مند خواهید شد. میرزاقاسمی را می توان همراه با نان تازه یا برنج کته نوش جان کرد. اما چون اولین بار از شهرهای جنوبی ایران وارد کشورمان شده است، آن را به عنوان یک غذای جنوبی می شناسیم. معروف ترین سمبوسه هم همان نوعی است که با نان لواش درست می شود.

فرهنگ و سنت ایران تنها دیدنی ها و لباس های آن نیست، بلکه غذاهای سنتی ایرانی بسیار لذیذ و سالم در دنیا زبانزد است. ما تعدادی از بهترین غذاهای سنتی و پرطرفدار ایران را از سراسر کشور جمع آوری کرده ایم که در ادامه به اختصار به آنها می پردازیم. میگو پلوی بوشهری یكی از بهترین غذاهای ایرانی دریایی و همان طور كه از نامش پیداست، مربوط به خطه جنوب ایران است.

جالبه بدانید در شهر قزوین ادویه مخصوصی وجود دارد که برای پخت و مزه دار کردن گوشت این غذا ازش استفاده می کنند. در این مطلب به معرفی برخی از این غذاهای خوشمزه و لذیذ می پردازیم. شیراز علاوه بر اینکه به شهر شعر و ادب معروف است، غذاها و خوراکی های خوشمزه ای هم دارد که نمی شود ازشان غافل شد. در واقع یک نوع نان خوشمزه و ترد است که روی ساج (نوعی سینی مخصوص) پخته می شود.

  • تره، اسفناج و شنبلیله تفت داده شده را نیز به همراه لیمو عمانی در یک ساعت پایانی پخت خورش در قابلمه بریزید تا یک خورش قورمه سبزی مجلسی داشته باشید.
  • جالبه بدانید در شهر قزوین ادویه مخصوصی وجود دارد که برای پخت و مزه دار کردن گوشت این غذا ازش استفاده می کنند.
  • از هر شهر و کوچه در ایران که رد شوید، عطر و بوی غذاهای آن شما را مدهوش خود می کند.
  • پلو بریانی در استان های جنوبی کشور مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان از محبوبیت بسیاری برخوردار است و یکی از غذاهای مجلسی به شمار می آید که در مجالس عروسی یا عزا سرو می شود.

علاوه بر غذای فوق العاده این رستوران محیط دلنشینی دارد که باعث می شود در طول زمانی که آنجا هستید و غذای خود را میل می کنید همواره احساس خوبی داشته باشید. شاید برایتان جالب باشد که دوست داران فرهنگ ایرانی چندین سال است نخستین شنبه آذر را روز جهانی قرمه سبزی نامگذاری کرده اند. در مرکز ایران از گوشت قرمز چرخ کرده در پخت فسنجان استفاده می شود.

خورش ناردون

لپه باقلا را آبکش کنید و آن را به همراه برنج از قبل خیس خورده، پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره در یک قابلمه بریزید. به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از تمام شدن آب برنج، شعله گاز را کم کنید و دم کنی بگذارید تا دمپختک برای ۳۰ تا ۳۵ دقیقه دم بکشد. پنج قاشق غذاخوری شکر را به هویج ها اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه پیاز داغ و خلال نارنج را در تابه بریزید و برای یک دقیقه با هویج ها تفت دهید.

خوزستان و قلیه ماهی هاش!

کسانی که غذاهای ترش دوست دارند، قطعاً طعم این غذا برایشان جالب و دوست داشتنی خواهد بود. یکی از مواد اصلی در تهیه این خورشت، آلوچه یا گوجه سبز است. دمپختک پلو که از انواع غذای ایرانی دم دستی میباشد و میتوان در مدت زمان کوتاهی آن را حاضر کرد. ته چین گوشت از غذا های گران و محبوب ایرانی میباشد که جزو غذاهای مجلسی ایرانی با برنج نیز محسوب میشود. معمولا این غذاها را در لیست غذاهای ایرانی برای ناهار می گذارند.

شما می توانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان کردستان و طرز تهیه آن ها آشنا شوید. استفاده از مواد اولیه تازه و طبیعی نظیر دانه های انار جنگلی در رب انار، گردو، شیر، کره، ماست، دوغ و روغن حیوانی باعث شده اند که غذاهای سنتی این منطقه، ارگانیک و سالم باشند. مصرف کم نمک، شکر و روغن و استفاده زیاد از سیر و پیاز نیز از جمله ویژگی های این غذاها هستند. شما می توانید با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو با لیست کامل غذاهای استان مازندران و طرز تهیه آن ها آشنا شوید.

نام دیگر مرصع پلو، پلو نگین کار است که یک غذای شیک و مجلسی است که در بیشتر مهمانی ها درست می شود. مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است که در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده می شود. مرصع پلو غذایی است که تهیه آن نیاز به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را دارد.

برای تهیه شیرین پلو در ابتدا پیاز را تکه تکه کرده و در روغن سرخ کرده و سپس مرغ تکه تکه کرده را به پیاز اضافه کرده تا سرخ شود تا رنگ آن تغییر کند بعد مقداری آب به آن اضافه کرده تا پخته شود. به علاوه اگر برنج را به همراه سبوسش مصرف کنید، پتاسیم موجود در آن، می تواند در کنترل فشار خون هم تأثیرگذار باشد. برای تهیه آش رشته حبوبات و سبزی ها را با هم مخلوط کرده و در انتها رشته ها را به آن اضافه می کنند و برای تزیین آش از نعنا و سیر و پیاز سرخ کرده و کشک از آن استفاده می کنند. ایرانیان علاقه زیادی به طعم ترش دارند که یکی از این مواد ترش زرشک می باشد که این ماده در بیشتر غذاها استفاده می کنند یکی از این غذاها زرشک پلو می باشد.

البته برای لذت بردن از این برنامه مهیج، باید هزینه جداگانه ای پرداخت کنید. در نورپردازی این رستوران از نور آبی استفاده شده تا احساس آرامش را در شما ایجاد کند. فضای رستوران بسیار خودمانی، راحت و دلنشین است و می توانید ساعت ها از آرامش محیط لذت ببرید. رستوران سنتی بابا قدرت یکی از کافه رستوران های سنتی محدوده هروی محسوب می شود که مشتریان ثابت خود را دارد. فضای داخلی این کافه به خوبی دکور شده و در طراحی آن از پنجره های چوبی و شیشه های رنگی استفاده کرده اند.