
بروزرسانی: 25 تیر 1404
بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان های شمالی کایت
خورش سیر قلیه گیلکی، یک خورش کم آب است که با برنج سرو می شود. طرز تهیه خورش مرغ ترش مازندرانی و بابلی، درست شبیه به خورش مرغ ترش گیلانی است. پس از پخت گوجه ها و برشته شدن مرغ ها، آن ها را از تابه دربیاورید. سپس یک عدد پیاز خلالی خرد شده و یک عدد فلفل دلمه ای خرد شده را در همان تابه با کمی زردچوبه تفت دهید تا نرم و سبک شوند. پس از طلایی شدن پیازها، غوره تازه یا یخ زده را اضافه کنید و کمی تفت بدهید. به بادمجان های نگینی خرد شده نمک بزنید و آن ها را نیم ساعت رها کنید تا تلخی آن ها گرفته شود.
- بعد از اینکه مواد پخته شدند و آب انها بخار شد، آنها را با گوشت کوب له کنید.
- مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده، پنج غذای محلی استان گیلان هستند که نحوه طبخ سنتی آن ها به ثبت ملی رسیده است.
- در برخی از مناطق شمالی کشور به خورش شیرین تره، اسفناج یا برگ چغندر نیز اضافه می کنند که هم طعم غذا را لذیذتر می کند و هم خورش را تبدیل به غذایی مقوی و مفید می کند.
- شوید خرد شده، باقلای پوست گرفته و سیر له شده را با هم در یک تابه تفت دهید و سپس آن ها را به قابلمه خورش بیفزایید.
- یا از راه خرید اینترنتی غذا از رستوران ها یا با مراجعه حضوری، غورابیج را امتحان کنید.
- این غذا در این منطقه به وفور پخته می شود و در میان گردشگران نیز بسیار پرطرفدار است.
سینه مرغ را با مقداری زردچوبه، یک عدد پیاز و یک حبه سیر بپزید. سپس یک عدد پیاز رنده شده و دو حبه سیر رنده شده را به مرغ ریش ریش در یک کاسه بیفزایید و خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید. هویج و سیب زمینی پخته و درشت رنده شده را به همراه نخودفرنگی پخته و قارچ تفت داده شده در کره به مایه کوکو اضافه کنید و خوب هم بزنید. در تهیه این خورش به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی استفاده می شود و برای ترش کردن آن، به جای لیمو عمانی در خورش، آب انار، رب انار ترش یا آبغوره می ریزند. لپه ها را از شب قبل خیس کنید و آن ها را به صورت جداگانه بپزید؛ البته تا حدی که له نشوند.
– کال کباب گیلانی
با مجله کوروش همراه باشید تا یک لیست منوی غذای گیلانی را به شما معرفی کنیم. ماهی شکم پر شمالی را می توانید در فر و ماهیتابه آماده کنید. در این غذا از ماهی سفید، گردو، رب انار، سبزیجات معطر و گلپر استفاده می شود. جهت تهیه ماهی شکم پر شمالی باید ابتدا ماهی را بخوبی بشویید و سپس در آب لیمو ترش و نمک و فلفل آن را مزه دار کنید. سبزیجات و پیاز را باید به خوبی تفت دهید و به آن سیر رنده شده را اضافه کنید. شمالی ها به ویژه در استان مازندران، ماهی های شکم پر خود را از نوع قزل آلا انتخاب می کنند.
طرز تهیه خورش طلا کوله خوشمزه و مجلسی به روش اصیل گیلانی
اگر شما به رشت سفر کنید می توانید این غذای لذیذ را در رستوران های رشت پیدا کنید و از آن لذت ببرید. غذاهای گیلان و رشت جزو غذاهای بسیار معروف و خوشمزه در سرتاسر ایران شناخته می شود. اگر هنوز موفق نشدید که طعم این غذاها را بچشید پیشنهاد می کنیم که حتما امتحان کنید و لذت ببرید. معمولا به هنگام سرو بر روی این آش نعنا داغ می ریزند و برخی از کوفته ریزه هم در آن استفاده می کنند.
۲۲. قیمه رشتی\xa0و طرز تهیه آن
هسته های آلو را جدا کنید و با قیسی به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید. حالا مرغ را از یخچال بیرون آورده و پیاز و مخلفات برای طعم دار کردن مرغ را از مرغ جدا کنید. در مرحله آخر بادمجان ها را به گمج اضافه کرده و اجازه دهید تا بادمجان ها کاملا بپزند. گمج کباب را با کته، زیتون، پیاز و ماست و خیاری سروکنید. برنج له شده یا آرد برنج را افزوده و در قابلمه را به مدت ۱۰ دقیقه گذاشته تا به خوبی جا بیفتد.